Česká golfová federace

Aktuality

Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM Německa a starty profesionálů

Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM Německa a starty profesionálů

Petr Halaburda, Středa 21. července 2021

Šest amatérek na individuálním ME v Itálii, tři muži na prestižním MM Německa, start českého výběru na European Young Masters a řada profesionálů na mezinárodních sériích. Také tento týden přináší pořádně nabitý golfový program.

European Ladies' Amateur Championship (Itálie)
Před dvěma týdny odehrály ženy úspěšný šampionát družstev a už dnes v Itálii odstartovalo individuální dámské mistrovství Evropy za účasti šesti českých hráček. České barvy hájí v Royal Parku Roveri Sára Kousková, Tereza Melecká, Jan Melichová, Gabriela Roberta Vítů, Patricie Macková a Agáta Vahalová.

Turnaj se hraje na čtyři kola, do finálové soboty postoupí 60 nejlepších golfistek.

LEADERBOARD

European Young Masters (Finsko)
European Young Masters je mistrovství Evropy hráčů, hráček a také týmů do 16 let, a proto i každoročně nejvýznamnější měření sil v této věkové kategorii. Předchozí dva ročníky se odehrály pod taktovkou ČGF v Kunětické Hoře a Mladé Boleslavi (viz FOTO), letos se nejlepší mladí hráči ve věku kadetů sjeli do Finska do Vierumäki Golf Clubu.

české nominaci jsou Jakub Janda, Timotej Formánek, Denisa Vodičková a Klára Sionková. Koučem výběru je Petr Němeček, kapitánem Milan Mojžíš. Tříkolový turnaj startuje ve čtvrtek ráno, končí v sobotu.

Týmovou soutěž vyhrála česká družstva v minulosti dvakrát, před jedenácti lety ovládla navíc tehdy teprve čtrnáctiletá Klára Spilková individuální hodnocení. Před rokem obsadila Denisa Vodičková třetí místo, družstvo bralo na domácí půdě stříbrné medaile, Matěj Bača byl mezi chlapci čtvrtý.

LEADERBOARD

German International Amateur Championship (Německo)
Mezinárodní šampionát Německa je tradičně jednou z nejvýznamnějších zkoušek nejlepších evropských amatérů a také tentokrát se sjelo do Golf Clubu Mülheim 120 skvělých hráčů, na přijetí do turnaje byl třeba handicap +3,4 a lepší.

Hraje se od čtvrtka do neděle, startují také čtyři čeští golfisté: Jiří Zuska, Hynek GrohVáclav Tichý Petr Janík. Šedesát nejlepších postoupí do nedělního finále.

Stránky šampionátu

Profesionální série Challenge Tour a Pro Golf Tour
Deset českých hráčů odstartovalo v úterý do dalšího turnaje Pro Golf Tour v Rakousku. Na startu jsou profesionálové Aleš Kořínek, Jakub Bareš, Jan Cafourek, Michal Pospíšil, Matyáš Zapletal, Tomáš Bystřický, Štěpán Daněk a Jiří Vik, hrají také amatéři Davidové Benák a Hozák.

Ve čtvrtek odstartuje další akcí Challenge Tour v Itálii (Margara Golf Club), hrát budou Stanislav Matuš, Filip Mrůzek a Šimon Zach.

LEADERBOARD Pro Golf Tour
Startovní listina Challenge Tour

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Středa 21. července 2021
Všechny články autora

Související články

Spilková pokračuje v Austrálii, Cafourek na startu ...
Spilková pokračuje v Austrálii, Cafourek na startu ...

12.02.2020 | Bohatý program čeká na profesionální golfisty v druhé polovině týdne. Jan Cafourek vstupuje do nové sezóny na Pro Golf Tour, Kláru Spilkovou čeká druhý start na LPGA v Austrálii a Stanislav Matuš završí vstup do Challenge Tour v Jihoafrické republice.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Skvělý Cafourek ve finále Slovakia Challenge, ...
Skvělý Cafourek ve finále Slovakia Challenge, ...

07.07.2019 | Další turnaj ze série Challenge Tour došel na slovenském Penati do finále. Stanislav Matuš obsadil s celkovým skóre -10 konečné 18. místo, na první desítku ztratil pouze jednu ránu. Skvěle se dnes dařilo Janu Cafourkovi, který po finálových 66 ranách obsadil dělené 19.

3. kolo Challenge Tour na Penati: Matuš útočí ...
3. kolo Challenge Tour na Penati: Matuš útočí ...

06.07.2019 | Stanislav Matuš i Jan Cafourek se po třetím kole na Penati zlepšili o několik míst. Matuš bude ve finále bojovat o TOP 10, na které ztrácí pouhé dvě rány. Cafourek je po dnešním kole v TOP 50.

Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...
Cafourek získal v Egyptě druhý titul na Pro Golf ...

14.04.2022 | Skvělá dvě kola a vítězné dvoujamkové play-off přineslo Janu Cafourkovi v Egyptě druhý titul na sérii Pro Golf Tour v kariéře. Český profesionál měl sice pozvolnější úvodní den (72), ale poté přišel fantastický finiš (67+66), vítězství a zisk pěti tisíc dolarů.

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde