Česká golfová federace

Aktuality

Kousková otevřela Augusta National Women’s Amateur na děleném 59. místě

Kousková otevřela Augusta National Women’s Amateur na děleném 59. místě

Klára Kuchařová, Čtvrtek 31. března 2022

Sára Kousková vstoupila do nejprestižnějšího amatérského turnaje Augusta National Women’s Amateur s výsledkem 79 ran (+7) a po prvním kole na hřišti Champions Retreat dělí 59. příčku.

Nejlepší česká amatérka Sára Kousková se po nejistém startu se třemi bogey na prvních čtyřech jamkách po zbytek první devítky dokázala vrátit čtyřmi pary v řadě a birdie na deváté jamce. Do druhé části úvodního dne tak vstupovala na skóre +2 a uvnitř elitní postupové třicítky, druhá devítka se jí však nevydařila dle představ.

„Start byl trochu nervózní. Udělala jsem pár chyb hned na začátku, pak už jsem se dostala zpět na stabilnější vlnu a první devítku jsem uzavírala na pohodlné vlně s birdie,“ popisuje vstup do největšího turnaje kariéry Kousková.

V druhé polovině hřiště si připsala dalších pět úderů a kolo dokončila za 79 ran. Na TOP 30, která zaručí účast v sobotním finále, aktuálně ztrácí první Češka v historii tohoto turnaje pět ran.

„Na desítce přišlo po chybě z týčka zbytečné bogey, ale ještě to nebylo ztracené. Až na čtrnáctce jsem poslala dřevo do bunkeru a bylo z toho double bogey. To mi pokazilo jinak vcelku dobře se vyvíjející kolo,“ připouští česká reprezentantka.

„Celkově jsou tu těžší podmínky a samozřejmě to bude boj se zítra dostat do cutu, ale myslím si, že tohle hřiště je hodně záludné a může se stát spousta věcí,“ věří Kousková. „Nic není ztracené, samozřejmě potřebuji dobré druhé kolo a budu se snažit ho zahrát co nejlépe budu schopná.“

Ve čtvrtečním druhém kole bude Kousková startovat v 14:18 SELČ z desáté jamky. Na start se postaví po boku stejných hráček, tedy Skotky Louise Duncan (+7) a světové jedničky, Američanky Rose Zhang (+4), na kterou se přišlo podívat mnoho diváků.

„Nemyslím si, že mě to ovlivnilo,“ komentuje hráčka z univerzity v Texasu. „Mám diváky ráda, bylo to motivující, a také jsem byla nadšená, že tam se mnou byla rodina. Samozřejmě bylo skvělé hrát s Rose a Louise, bylo to fajn kolo. Potýkat se se světovou špičkou je vždy skvělé, ale nemyslím si, že byl v naší hře nějaký zásadní rozdíl. Rose byla na některých jamkách konzervativnější, což jí přineslo lepší výsledek, ale zas tak vzdálené na leaderboardu nejsme.“

Ve vedení je po úvodu na skóre -2 duo hráček – Italka Benedetta Moresco a Američanka Anna Davis. Pod par hřiště zvládly zahrát ještě další tři golfistky.

V pátek pak budou hrát všechny hráčky cvičné kolo na legendárním hřišti Augusta National, v sobotu bude 30 nejlepších bojovat ve finálovém kole.

Avšak také hřiště Champions Retreat představuje neuvěřitelný zážitek. „Turnaj sám o sobě je neskutečný. Myslím si, že se blíží tomu nejlepšímu jak přípravou, organizací, tak i pozorností na detail,“ popisuje dosavadní zážitky česká amatérka. „Všichni se tu o nás starají, jsou milí, včera jsme dokonce byli pozváni na večeři k Chairmanovi Augusty, což byl krásný zážitek. Opravdu to je veliká událost a jsem šťastná, že tu můžu být.“

Vzkaz posílá Kousková také domů a všem, kteří jí tento týden fandí: „Moc všem děkuji a jsem opravdu vděčná jak za zprávy, tak i ty, kteří výsledky sledují. Já samozřejmě doufám a udělám vše pro to, aby to vyšlo.“

LEADERBOARD

Datum: Čtvrtek 31. března 2022
Všechny články autora

Související články

Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...
Na Augusta National Women’s Amateur Kousková cutem ...

01.04.2022 | Start druhého kola byl na turnaji Augusta National Women’s Amateur kvůli počasí odložen a čtvrteční kolo se proto dohrálo až dnes. Sára Kousková (+12) cutem do finálového kola na Augusta National neprošla.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Sára Kousková zůstala u původního plánu, bude ...
Sára Kousková zůstala u původního plánu, bude ...

21.03.2022 | Sára Kousková zůstala věrna svému předsevzetí postupných kroků v kariéře. S díky odmítla nabídku start na prvním majoru profesionální série LPGA a příští týden bude podle plánu hrát na amatérském šampionátu v Augustě.

Sára Kousková má pozvánku na první major sezóny ...
Sára Kousková má pozvánku na první major sezóny ...

18.03.2022 | Sára Kousková obdržela pozvánku na první major sezóny LPGA s názvem The Chevron Championship (dříve ANA Inspiration). Turnaj s dotací pět miliónů dolarů se však hraje ve dnech 31.4.-3.4., překrývá se tak s turnajem Augusta National Women's Amateur. ...

Sára Kousková přípravu na Augustu spojila s pomocí ...
Sára Kousková přípravu na Augustu spojila s pomocí ...

14.03.2022 | Česká amatérka Sára Kousková vystoupala ve světovém žebříčku WAGR už na 26. místo a její příprava na dosavadní vrchol kariéry – účast na Augusta National Women‘s Amateur – finišuje. V golfovém ráji si stačila v závěru února i zatrénovat a návštěvy využila k charitativní akci na podporu Ukrajiny.

Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...
Sára Kousková výjimku pro LET nedostala, přednost ...

10.02.2022 | Sára Kousková sice v prosinci uhrála plné členství na Ladies European Tour, ale kvůli odloženému přestupu k profesionálkám se ho letos definitivně nedočká. Zůstává u plánu dokončit univerzitní studium v zámoří, do kolotoče evropských turnajů se chce zapojit v červnu po návratu.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde