Česká golfová federace

Aktuality

Filip Mrůzek hodlá znovu posunout svoji kariéru

Filip Mrůzek hodlá znovu posunout svoji kariéru

Petr Halaburda, Pátek 14. ledna 2022

Dvanácté místo na Czech Masters na Albatrossu, vítězství na Czech Open v Berouně a Slovak Open na Penati, ale i ocenění výroční cenou od české PGA. Loňský rok byl pro Filipa Mrůzka nakonec velmi úspěšný, přestože tomu z kraje sezóny mnoho nenasvědčovalo. A další posun kariéry by si přál také letos.

Loňská sezóna naučila Filipa Mrůzka především trpělivosti. „Začátek sezóny nebyl nic moc, ale pak jsem uhrál výsledek na Czech Masters a udělal tak zápis do české golfové historie, vyhrál Czech i Slovak Open, takže jsem mohl být spokojen. Celá sezóna mi ale především potvrdila, že pokud člověk maká, dává golfu vše co je potřeba a věří si, tak se výsledky dostaví,“ vrátil se k loňskému roku třicetiletý český profesionál a na podobném základu hodlá postavit i nastávající sezónu.

Ani pokračující všudepřítomná omezení kvůli koronaviru ho neomezovala. „Snažil jsem se covid moc neřešit a využít v rámci tréninku i startů na maximum. Nijak jsem se tím nestresoval a pevně věřím, že letos už budeme mít možnost fungovat v golfu i normálním životě bez větších omezení, jak jsme byli zvyklí.“

Na tom, aby mu přinesla úspěchy i letošní sezóna, už tvrdě pracuje. „Hodně to bylo zatím o kondici, ale také využívám indooru v Golf Arts. Ale já nejsem moc indoorový, takže jak to jen je možné, tak vyrazím na driving na Cindu, nebo přímo na otevřené hřiště. A mám radost z toho, že už na řadě míst se snaží mít otevřeno přes zimu, pokud to počasí dovolí,“ potvrzuje, že je vyznavačem golfu coby celosezónního sportu.

Zatím je Filip sice v období tvrdé přípravy, ale už vidí i obrysy turnajového roku. „Koncem ledna mě čeká turnaj v Dubaji, v březnu a dubnu přijdou úvodní turnaje Pro Golf Tour v Egyptě. A pak především turnaje Challenge Tour v Česku, na které se chci kvalitně připravit,“ připomněl první vrchol sezóny.

Ostatně na Challenge Tour by měl dostat s hrací kartou 17 šanci v podobě i dalších startů. „Věřím, že i s volnými kartami od pana Dědka bych mohl absolvovat deset až patnáct turnajů,“ doufá, že dostane dostatek šancí bojovat o další posun ve své kariéře. Další starty si může případně vybojovat za vysoká umístění v turnajích.

Žádné přesné cíle pro nadcházející rok si přesto nedává. „Nemám žádná konkrétní očekávání. Chci dát každému startu sto procent a věřím, že budu ve své kariéře dál stoupat. Nadále mým dlouhodobým cílem zůstává hrát jednou pravidelně na European Tour, dostat se na major turnaje. Těším se na každý progres, půjdu do sezóny naplno, ale s pokorou,“ neskrývá Filip Mrůzek vysoké ambice pro další část golfového kariéry.

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Pátek 14. ledna 2022
Všechny články autora

Související články

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Šimon Zach obsadil na Challenge Tour 45. místo
Šimon Zach obsadil na Challenge Tour 45. místo

16.05.2021 | První start na Challenge Tour v rozehrané sezóně má za sebou Šimon Zach, který obsadil dělené 45. místo na turnaji Range Servant Challenge by Hinton Golf ve švédském Malmö. Po vydařeném sobotním kole dnes zahrál nejhorší kolo v soutěži (74).

Spilková pokračuje na LPGA, dva Češi na Challenge ...
Spilková pokračuje na LPGA, dva Češi na Challenge ...

01.05.2019 | Klára Spilková pokračuje na LPGA Tour dalším startem v Kalifornii, Jan Cafourek a Filip Mrůzek se představí na turnaji European Challenge Tour ve Španělsku a hned sedm hráček bude hájit české barvy na turnaji série LET Access Series ve Švýcarsku.

Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové
Na Swiss Challenge čtyři čeští profesionálové

20.09.2023 | V Challenge tour zbývá odehrát poslední čtyři turnaje. Ve čtvrtek do turnaje Swiss Challenge zasáhne vedle Jiřího Zusky a Filipa Mrůzka také Šimon Zach a Marek Siakala. Mrůzek se pokusí navázat na své poslední skvělé výsledky. Zach a Siakala vezou nadějnou formu z předešlých turnajů.

Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España
Jiří Zuska a Filip Mrůzek na Challenge de España

06.09.2023 | Vedení Challenge Tour zařadilo do startovního pole další zastávky Challenge Tour ve Španělsku i Jiřího Zusku. Společně s ním se v turnaji představí také Filip Mrůzek. Challenge de España se odehraje od 7. do 10. září na hřišti Club de Golf Playa Serena v Almeiře.

Češi na mezinárodní scéně – 35. týden
Češi na mezinárodní scéně – 35. týden

02.09.2022 | Na přelomu týdne mohou čeští hráči dosáhnout dalších skvělých individuálních, ale také týmových výsledků. Po úspěchu družstva žen na mistrovství světa odehrávajícím se v minulém týdnu se o vylepšení svého maxima snaží i družstvo mužů. Sára Kousková bojuje o své další vítězství v sérii LETAS.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde