Česká golfová federace

Aktuality

Karolína Vlčková má za sebou rok bez úspěchů

Karolína Vlčková má za sebou rok bez úspěchů

Petr Halaburda, Pátek 3. prosince 2021

Výsledkově neúspěšný rok má za sebou česká profesionálka Karolína Vlčková. Je ale spokojená, jaký pokrok udělala ve změnách svého švihu. Vánoce stráví ve vlasti a krátce poté se začne připravovat na Floridě na další sezónu.

Poslední dvě sezóny ovlivňovala epidemie koronaviru, přesto druhá nejvyšší americká série Symetra Tour se letos odehrála takřka v plném rozsahu. „Hrálo se dvacet turnajů, takže sezóna byla sice zkrácena, ale nijak markantně. Jen se měnili pořadatelé a místa, kde se hrálo,“ popisuje česká golfistka.

Letošní rok se osmadvacetileté golfistce výsledkově nepovedl. Nastoupila do 18 soutěží, pouze pětkrát se jí podařilo projít cutem. „Výsledkově nemohu být spokojená, ale trochu jsem s tím počítala. Rozhodli jsme se s trenérem udělat změny ve švihu, hodně jsem se v tréninku věnovala krátké hře,“ vysvětluje Vlčková, která od svého příchodu na univerzitní studia žije na Floridě, kde se trvale usadila i po škole.

Z Tampy to nemá za svým trenérem Davidem Whealenem do Bradentonu daleko, ale pracuje s ním průběžně i na dálku. „Hodně věcí se mi podařilo zlepšit a ke konci sezóny už to bylo na hře znát, ale výkony ještě byly nevrovnané. Výborná kola střídaly slabší dny a bylo vidět, že změny nemám ještě tolik zažité při hře. Jsou to však pozitivní zprávy pro budoucnost,“ věří Češka, že se v roce 2022 tvrdá práce odrazí už také ve výsledcích.

Přiznává však, že občas byly neúspěchy frustrující. „Měla jsem ze své hry v závěru sezóny dobrý pocit, ale na výsledku se to neprojevilo. Nezbývá mi, než vytrvat.“

V předcovidové době si slibovala, že zdravotním problémům se zády přizpůsobí plánování a celou logistiku, jenže program sezóny tomu příliš nenahrával. „Mezi turnaji nebyly moc velké pauzy, spíše tak jeden týden. A já už vím, že tři, čtyři turnaje v řadě jsou pro mě příliš. V tom plánování nejsem asi příliš dobrá, budu se muset do budoucna soustředit jen na některé turnaje,“ plánuje.

Svůj program bude muset redukovat i kvůli zdraví. Možná právě i díky nahuštěnému programu se totiž ani letos Karolína nevyhnula problémům. „S ledvinovými kameny jsem měla potíže již v minulosti, letos mě problémy potkaly zrovna při krátké návštěvě rodičů v České republice, takže jsem strávila dva dny v nemocnici,“ prozradila golfistka potíže, které se ale podařilo pro zbytek sezóny zažehnat.

S vědomím, že se podařilo vylepšit řadu aspektů hry, tak vstoupí do přípravy na další sezónu. Pro rok 2022 sice nemá nejvyšší herní kategorii a v některých turnajích možná zůstane jen mezi náhradnicemi, ale do tréninku se vrhne s plnou vervou jako každý rok.

„Nejdříve jsem si dala zcela volno, hole jsem pozdravila, jen když jsem kolem nich prošla. Ale tento týden jsem už byla na hřišti a chci se tam dostat v nejbližší době co nejčastěji. Samozřejmě k tomu přidávám kondiční přípravu, ale plná příprava začne, až se vrátím z krátké vánoční návštěvy u rodičů,“ popsala nejbližší program česká golfistka.

A poděkovala svým podporovatelům. „Chtěla bych poděkovat všem, kteří mi na dálku fandí a podporují mě. Rodině, přátelům a partnerům ze společností K+B Elektro-Technik, JRK, Rohnisch a Callaway. A všem doma přeji krásné, veselé a klidné Vánoce i příští rok,“ uzavřela Karolína Vlčková.

 

 

 

Datum: Pátek 3. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo
Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo

04.10.2021 | Dvě české profesionálky soutěžily minulý týden ve Spojených státech na tamních sériích. Karolína Vlčková prošla díky skvělému druhému kolu cutem na turnaji Carolina Golf Classic a obsadila konečné dělené 60. místo. Klára Spilková neprošla na turnaji LPGA cutem.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...
Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...

26.06.2021 | Celkem osm Češek bojovalo v soutěžích v Evropě a USA. Natálie Saint Germain veze dělené 16. místo z turnaje LETAS, Dominika Burdová prošla cutem na German Ladies‘ Amateur Championship. Klára Spilková neprošla cutem na majoru a Karolína Vlčková dělí 81.

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour
Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

27.05.2021 | Golfové série po celém světě se rozjely naplno. Českou republiku budou v tomto týdnu reprezentovat tři hráčky na profesionálních soutěžích: Karolína Vlčková pokračuje ve svém programu na Symetra Tour, Šideri Váňová a Tereza Koželuhová startují na Ladies European Tour.

Karolína Vlčková na turnaji Symetra Tour v šesté ...
Karolína Vlčková na turnaji Symetra Tour v šesté ...

24.05.2021 | Česká profesionálka Karolína Vlčková si v posledním kole turnaje IOA Golf Classic ze série Symetra Tour pohoršila a se skóre +6 si odváží dělenou 57. příčku. V play-off zvítězila Američanka Allison Emrey.

Karolína Vlčková má nejlepší výsledek sezóny
Karolína Vlčková má nejlepší výsledek sezóny

03.05.2021 | Patnácté místo v pátém turnaji sezóny série Symetra Tour získala Karolína Vlčková na Garden City Charity Classic at Buffalo Dunes v Kansasu. Tříkolovou soutěž prošla se skóre +2 a připsala si nejlepší umístění v sezóně. V průběžném hodnocení série se posunula na 70.

Vlčková bere konečné 45.
Vlčková bere konečné 45.

19.04.2021 | Karolína Vlčková při svém třetím letošním startu na Symetra Tour prošla premiérově cutem a bere konečné dělené 45. místo. Naopak Janu Cafourkovi se nepodařilo napodobit první start na Pro Golf Tour a v dalším egyptském turnaji neprošel cutem.

Klára Spilková vybojovala s rekordním výsledkem 12.
Klára Spilková vybojovala s rekordním výsledkem 12.

18.04.2021 | Posun na 75. příčku sezónního pořadí a zisk 31 tisíc dolarů přinesl Kláře Spilkové skvělý výkon při premiérovém letošním představení na okruhu LPGA. Česká profesionálka s rekordním výsledkem -17 obsadila dělené dvanácté místo. Karolína Vlčková je před posledním kolem Symetra Tour padesátá.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde