Česká golfová federace

Aktuality

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

Klára Kuchařová, Čtvrtek 27. května 2021

Golfové série po celém světě se rozjely naplno. Českou republiku budou v tomto týdnu reprezentovat tři hráčky na profesionálních soutěžích: Karolína Vlčková pokračuje ve svém programu na Symetra Tour, Šideri Váňová a Tereza Koželuhová startují na Ladies European Tour.

Symetra Tour

Česká profesionálka Karolína Vlčková pokračuje ve svém turnajovém programu na sérii Symetra Tour.

Po děleném 57. místě z minulého týdne zůstává česká hráčka na Floridě, kde startuje v turnaji Mission Inn Resort and Club Championship od 28.-30. května na hřišti Mission Inn Resort & Club s parem 73. Na tomto turnaji loni prošla cutem a umístila se na děleném 59. místě.

Pro Vlčkovou je to letos již sedmý start na druholigové americké sérii, nejlepší výsledek uhrála před měsícem na Garden City Charity Classic, kde se umístila dělená patnáctá. 

LEADERBOARD

Ladies European Tour

Prvním letošním turnajem série Ladies European Tour na evropské půdě je Ladies Italian Open na hřišti Golf Club Margara s parem 70. Ladies European Tour se po sedmi letech vrací do Itálie a Česká republika bude mít dvojí zastoupení: na start se postaví profesionálka Šideri Váňová a na promotérskou kartu startující amatérka Tereza Koželuhová.

Váňová svou sezónu rozjela již v polovině dubna na jihoafrické Sunshine Ladies Tour a zahrála si i na Southafrican Women's Open, prvním turnaji kalendáře LET. Pro Koželuhovou to bude premiérový letošní start v sérii, na nedávné druhé zastávce tuzemské Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour se umístila na pátém místě.

Z českého dua vstoupí do turnaje první Tereza Koželuhová v 8:41, Šideri Váňova začne hrát ve 14:27.

LEADERBOARD

 

FOTO LET/Tristan Jones

Datum: Čtvrtek 27. května 2021
Všechny články autora

Související články

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Cafourek devátý, Váňová v TOP 20
Cafourek devátý, Váňová v TOP 20

06.03.2020 | Posun ve výsledkové listině zaznamenali ve finálových kolech čeští profesionálové při svých afrických startech. Jan Cafourek bere 9. místo z dalšího turnaje v Maroku, Šideri Váňová skončila na 18. příčce v Jihoafrické republice. Špatně vstoupila do prvního turnaje sezóny Karolína Vlčková.

Výborné kolo Meleckou posunulo do třetí desítky
Výborné kolo Meleckou posunulo do třetí desítky

01.05.2022 | Podruhé v průběhu turnaje LET v Austrálii zahrála Tereza Melecká pod par hřiště a v konečném pořadí jí to pomohlo v posunu do třetí desítky a zisku 2700 eur. Dařilo se i Karolíně Vlčkové, která po vydařeném druhém kole ve finále nakonec propadla na 55.

Melecká s Váňovou si v Austrálii pohoršily, Vlčková ...
Melecká s Váňovou si v Austrálii pohoršily, Vlčková ...

30.04.2022 | Pokles leaderboardem zaznamenaly Tereza Melecká a Šideri Váňová po třetím kole druhého turnaje série LET na australské půdě. Ve hře o cut na turnaji americké EPSON Tour je po prvním nedohraném kole Karolína Vlčková.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde