Česká golfová federace

Aktuality

Sezóna žáků, kadetů, midů a seniorů byla završena

Sezóna žáků, kadetů, midů a seniorů byla završena

Petr Halaburda, Neděle 26. září 2021

Kategorie žáků, kadetů, seniorů a midů dnes zakončily sezónu. Dětské kategorie sehrály poslední turnaj Masters na Darovanském Dvoře, jejich starší kolegové se loučili se svojí sérií na Kácově.

5. Národní Golfová Tour Mládeže - Masters pod záštitou předsedy ČOV

Na výborně připraveném hřišti Golf Klubu Darovanský Dvůr dnes dohráli svoji sérii hráči od sedmi do 16 let. Ale druhý den už nebyl příliš dramatický, ve třech ze čtyř kategorií se lídr neměnil, a především Petr Pololáník v kategorii kadetů s celkovým výsledkem -5 (69+70) předvedl skvělé výkony po oba dva dny a vyhoupl se i do čela žebříčku celé sezóny (6550 bodů).

V kategorii kadetek chtěla Justýna Šafaříková dnes ještě zkomplikovat celkové sezónní prvenství Amálii Tauer, ale ani vítězství v posledním turnaji +2 (72+74) na více než druhé celkové místo v žebříčku nestačilo; vítězství slaví Amálie Tauer (6725 bodů).

V žákovské kategorii poslední titul slavil Hugo Mikl +3 (72+75), ale celosezónním vítězstvím se bude pyšnit dnes také druhý Ondřej Šustek (7100 bodů). A obdobně to dopadlo také mezi žákyněmi – v Darovanském resortu byla nejlepší Kristýna Malinová +7 (78+73), ale stříbrná v pořadí Viktorie Trůková (6900 bodů) je vítězkou sezóny NGTM.

Výsledky 5. NGTM Masters
Konečné žebříčky

5. GPA Czech Mid & Senior Tour - Masters

Závěrečný turnaj midů a seniorů se uskutečnil v Panorama Golf Resortu za účasti 91 hráčů a hráček, kteří v ideálním golfovém počasí prožili příjemnou dvoudenní soutěž.

Soutěž midů ovládl díky dvou vyrovnaným kolům Ondřej Melichar +6 (75+75), mezi ženami opět vyhrála s jasnou převahou Silvie Ditterová +4 (73+75). Oba rovněž vyhráli celoroční žebříček: Dittertová se ziskem 8000 bodů, Melichar nastřádal 5460 bodů.

V seniorských kategoriích poslední tituly brali Radek Kohout +2 (75+81) a Martina Plachá +17 (80+81). Kohout se stal rovněž vítězem celé sezóny (7450 bodů), v ženské kategorii se může radovat dnes třetí Michaela Šimková (6800).

Výsledky 5. GPA Mid Tour
Výsledky 5. GPA Senior Tour
Konečné žebříčky

FOTOGALERIE Zdeňka Sluky

Datum: Neděle 26. září 2021
Všechny články autora

Související články

President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele
President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele

25.09.2021 | Druhé kolo Raiffeisenbank President Masters Invitational přineslo změnu na čele leaderboardu, do finále půjdou z čela Lucie Váchová a Timotej Formánek. Rozehrány byly také dvoudenní závěrečné turnaje dětské série NGTM i kategorií MID a seniorů.

Mistři ČR: Jakubčík, Šulíková (dorostenci), Pavelka, ...
Mistři ČR: Jakubčík, Šulíková (dorostenci), Pavelka, ...

17.07.2021 | Mistry ČR pro rok 2021 v dorostenecké kategorii se stali na Kaskádě Filip Jakubčík a Slovenka Alexandra Šulíková, junioři Vojtěch Pavelka a Agáta Vahalová. Mezi midy premiérový titul na Černém Mostě získal Dominik Pavouček, v ženské soutěži obhájila Silvie Dittertová.

MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...
MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...

16.07.2021 | Filip Jakubčík míří na Kaskádě za mistrovským dorosteneckým titulem, vedení po horším kole si udrželi David Siwy, Alexandra Šulíková a Agáta Vahalová. Mezi midy na Černém Mostě si mírný náskok vypracovala Silvie Ditterová, mužským lídrem je nově Dominik Pavouček.

MMČR, 1. kolo: Na Kaskádě vládne Siwy, v midech ...
MMČR, 1. kolo: Na Kaskádě vládne Siwy, v midech ...

15.07.2021 | Juniorský šampionát odstartoval dnes na Kaskádě především v chlapeckých kategoriích pořádně zostra. David Siwy (67) se mezi juniory dostal do trháku o sedm ran, mezi dorostenci roli favorita plní Filip Jakubčík (69). Šampionát MID na Černém Mostě zahájil nejlépe Ondřej Melichar (68).

Uzávěrky mezinárodních šampionátů se blíží
Uzávěrky mezinárodních šampionátů se blíží

06.07.2021 | Ve dnech 15. až 17. července se uskuteční dvě mezinárodní mistrovství ČR – dorostenců a juniorů na Kaskádě a MID-amatérů na Černém Mostě. Uzávěrka přihlášek na juniorku je již v úterý 7. července, na druhý šampionát v pondělí 12. července v poledne!...

Jak dále na turnaje?
Jak dále na turnaje?

30.04.2020 | Aktuální informace týkající se pořádání turnajů a akcí budeme publikovat nejpozději v pondělí 4. května. V současné době je pořádání turnajů zakázáno, program Kalendáře ČGF byl na základě vládních opatření upraven naposledy 15. dubna.

Dubnový program Kalendáře ČGF byl zrušen
Dubnový program Kalendáře ČGF byl zrušen

01.04.2020 | Všechny akce pořádané Českou golfovou federací až do konce dubna 2020 byly zrušeny bez náhrady. O změnách v kalendáři, způsobených pandemií koronaviru a následným vládním opatřením, informoval generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde