Česká golfová federace

Aktuality

MMČR, 1. kolo: Na Kaskádě vládne Siwy, v midech začali nejlépe nováčkové

MMČR, 1. kolo: Na Kaskádě vládne Siwy, v midech začali nejlépe nováčkové

Petr Halaburda, Čtvrtek 15. července 2021

Juniorský šampionát odstartoval dnes na Kaskádě především v chlapeckých kategoriích pořádně zostra. David Siwy (67) se mezi juniory dostal do trháku o sedm ran, mezi dorostenci roli favorita plní Filip Jakubčík (69). Šampionát MID na Černém Mostě zahájil nejlépe Ondřej Melichar (68).

MMČR dorostenců a juniorů, Kaskáda Golf Resort
Domácí brněnský Filip Jakubčík je hlavním favoritem dorostenecké kategorie a hned v prvním kole ji začal potvrzovat. Jeho výsledek 69 sice nebyl nejlepším výsledkem dne šampionátu, ale čistá skórkarta s třemi birdie naznačuje, že jde za vytouženým titulem hodně soustředěně. Ale jeho role nebude jednoduchá, s pouhou ránou ho pronásleduje klubový kolega Jan Šustek (70), třetí je na Albatrossu působící Korejec Junmin Choi (72).

Do juniorské soutěže vlétl s obrovským přehledem David Siwy (67), který sedmkrát zapisoval birdie a dvakrát bogey. Jeho kolegové zatím výrazně ztrácejí – Vojtěch Pavelka (74) má na druhém místě výrazný odstup, stejně jako německý golfista Mo Weigold (74).

Také v ženských kategoriích bylo nutné zahrát na vedení pod par hřiště. V dorostenkách to dokázala pouze Slovenka Alexandra Šulíková (71), následována Terezou Chlostovou (73) a Sofií Hlinomazovou (74).

V nejméně obsazené ženské juniorce s dvanácti účastnicemi vede Agáta Vahalová (71), ale také zde je i další pořadí vyrovnané: Gabriela Roberta Vítů (72) a Dominika Burdová (73).

LEADERBOARD

MMČR MID, Golf Resort Black Bridge
Premiérově mohli vstoupit do šampionátu kategorie MID hráči ve věku od 25 let a v mužské kategorii „mladé pušky“ drží všechny tři pódiové pozice. Na čele se seřadili Ondřej Melichar (68), Dominik Pavouček a Patrik Jeřicha (oba 71), stejný výsledek ale přinesl i zkušený Tomáš Sokolovský.

Mezi ženami se na čele usadily po vstupním dnu tři hráčky: Silvie Dittertová, Kristýna Abrahámová a Blanka Dědečková (všechny 78), o pouhou ránu zpět je Lucie Krajná (79).

LEADERBOARD

 

Datum: Čtvrtek 15. července 2021
Všechny články autora

Související články

Mistři ČR: Jakubčík, Šulíková (dorostenci), Pavelka, ...
Mistři ČR: Jakubčík, Šulíková (dorostenci), Pavelka, ...

17.07.2021 | Mistry ČR pro rok 2021 v dorostenecké kategorii se stali na Kaskádě Filip Jakubčík a Slovenka Alexandra Šulíková, junioři Vojtěch Pavelka a Agáta Vahalová. Mezi midy premiérový titul na Černém Mostě získal Dominik Pavouček, v ženské soutěži obhájila Silvie Dittertová.

MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...
MMČR, 2. kolo: Jakubčík a Siwy drží vedení, mezi ...

16.07.2021 | Filip Jakubčík míří na Kaskádě za mistrovským dorosteneckým titulem, vedení po horším kole si udrželi David Siwy, Alexandra Šulíková a Agáta Vahalová. Mezi midy na Černém Mostě si mírný náskok vypracovala Silvie Ditterová, mužským lídrem je nově Dominik Pavouček.

Uzávěrky mezinárodních šampionátů se blíží
Uzávěrky mezinárodních šampionátů se blíží

06.07.2021 | Ve dnech 15. až 17. července se uskuteční dvě mezinárodní mistrovství ČR – dorostenců a juniorů na Kaskádě a MID-amatérů na Černém Mostě. Uzávěrka přihlášek na juniorku je již v úterý 7. července, na druhý šampionát v pondělí 12. července v poledne!...

Mistrovské mládežnické tituly rozdány, putují ...
Mistrovské mládežnické tituly rozdány, putují ...

03.10.2021 | Do tří různých klubů putují mistrovské tituly z národních šampionátů mládežnických družstev v kategoriích do 14 a 18 let, které dnes skončily v Terezíně, pražském Motole a na Svratce. Byly to vůbec poslední rozdané mistrovské poháry a medailové kolekce sezóny.

Mládežnické šampionáty družstev znají finalisty
Mládežnické šampionáty družstev znají finalisty

02.10.2021 | Šest finalistů tří domácích šampionátů mládežnických družstev už je známo po dnešním programu ve Svratce, v Terezíně i pražském Motole. Smíšená kategorie U14, chlapecká i dívčí kategorie do 18 let budou znát nové mistry v neděli v podvečer. ...

Sezóna žáků, kadetů, midů a seniorů byla završena
Sezóna žáků, kadetů, midů a seniorů byla završena

26.09.2021 | Kategorie žáků, kadetů, seniorů a midů dnes zakončily sezónu. Dětské kategorie sehrály poslední turnaj Masters na Darovanském Dvoře, jejich starší kolegové se loučili se svojí sérií na Kácově. ...

President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele
President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele

25.09.2021 | Druhé kolo Raiffeisenbank President Masters Invitational přineslo změnu na čele leaderboardu, do finále půjdou z čela Lucie Váchová a Timotej Formánek. Rozehrány byly také dvoudenní závěrečné turnaje dětské série NGTM i kategorií MID a seniorů.

Vítězem Poháru klubů se stali hráči a hráčky  ...
Vítězem Poháru klubů se stali hráči a hráčky  ...

15.08.2021 | Vítězem NM ČR smíšených družstev mládeže do 16 let – Poháru klubů – se stal tým Albatrossu, který ve finále porazil GC Mstětice 4,5:2,5 bodu. Bronz si z Dolní Dobrouče odváží loňský vítěz Beskydský Golfový Klub.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde