Česká golfová federace

Aktuality

Poslední tituly RB CGAT získali Choi a Schwarzová, sérii ovládli Vodičková s Formánkem

Poslední tituly RB CGAT získali Choi a Schwarzová, sérii ovládli Vodičková s Formánkem

Petr Halaburda, Neděle 29. srpna 2021

Poslední tituly ze série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Čeladné získali překvapivě Tereza Schwarzová a Junmin Choi, který si vítězství vybojoval na první jamce play-off proti Janu Šustkovi. Vítězství v absolutním pořadí série slaví Timotej Formánek a Denisa Vodičková.

Na Čeladné se dnes rozdávaly poslední trofeje v letošní nejvyšší amatérské tuzemské sérii a podle očekávání mělo finále dramatické rozuzlení. Pro výhru si totiž nedošli dosavadní lídři.

V mužské soutěži se do boje o titul vrátil díky hole-in-one na patnácté jamce v tuzemsku žijící Korejec Junmin Choi a uspěl také na první jamce play-off proti Janu Šustkovi. Jeho konečné skóre se zastavilo na +6 (80+72+70). Choi byl blízo esu již na nedávném Czech Open v Berouně, kde na šesté jamce skončil pár centimetrů od jamky, dnes ale už mohla jeho radost vypuknout naplno.

„Vítězství v turnaji je můj největší dosavadní úspěch a o esu jsem netušil, na měřáku jsem něco zahlédl blízko jamky, ale byl to pitchmark,“ kroutil hlavou ještě po konci soutěže a přiznal, že se mu podobný kousek podařil již potřetí v životě.

Také v ženské kategorii se měnilo ve finálovém kole pořadí na čele leaderboardu. Dosud druhá Tereza Schwarzová zopakovala sobotní výsledek z červených odpališť (70) a celkové skóre -2 (74+70+70) jí pomohlo k nečekanému vítězství. Rozhodla birdie na 15. a 17. jamce, zatímco Agáta Vahalová sice dnes zapisovala 69 ran, ale v závěru už nedokázala skórovat.

„V Čeladné sice trénuji, ale sem jsem přijela spíše s přáním projít cutem, takže vítězství je pro mě překvapením. Poprvé mně na tomto turnaji jako caddy doprovázela maminka, hodně mi to především psychicky pomohlo. V závěru jsem netušila, jak si na tom stojím, ale věděla, že nesmím moc kazit,“ uvedla po konci závěrečného kola nečekaná šampiónka.

Také v poslední hrací den měli účastníci štěstí na podmínky. „Opět byla pouze jedna přeháňka a trvalý déšť se spustil až po ukončení play-off,“ uvedl ředitel soutěže Adam Kratochvíl.

Po dnešku je rovněž rozhodnuto o šampiónech sezóny. Přes dnešní neúčast vítězství uhájili Timotej Formánek (3560 bodů) s těsným náskokem před Patrikem Jeřichou (3550), na bronzový stupeň se probil Junmin Choi (3180).

Ženskou kategorii ovládla Denisa Vodičková (3900), chystající se na juniorský Solheim Cup, stříbrná končí (dnes čtrnáctá) Klára Sionková (3160) před Agátou Vahalovou (2850).

NGTM v Šilheřovicích s jedním play-off

Také jedna rozehrávka o vítězství se hrála ve čtvrtém turnaji Národní Golfové Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV, který se hrál o víkendu v Šilheřovicích. O vítězství žákyně Kristýny Malinové v duelu s Laurou Hellerovou rozhodl pětimetrový putt. Vítězka měla konečné skóre +9 (76+77).

V dalších kategoriích došli vítězové pro titul snazší cestou: mezi kadety kraloval Jan Mrňa +5 (76+73) s náskokem tří úderů, stejný náskok měl Ondřej Šustek v žákovské soutěži s výsledkem +4 (73+75). S náskokem čtyř úderů zvítězila mezi kadetkami Amálie Tauer +6 (75+76).

„Celý den se kolem nás honily bouřky, ale k nám se naštěstí nepřiblížily, takže jsme odehráli celé kolo bez přerušení a všichni účastníci mohli odjet po dokončení turnaje včas do svých domovů,“ uvedl ředitel soutěže Jan Šonka.

Konečné výsledky 4. RB CGAT
Konečné žebříčky RB CGAT 2021

Konečné výsledky 4. NGTM


FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 29. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

President Masters ovládli Jan Berger a Gabriela ...
President Masters ovládli Jan Berger a Gabriela ...

26.09.2021 | Dramatickou koncovku měl turnaj Raiffeisenbank President Masters Invitational, který dnes byl završen v Karlových Varech. Mužskou část ovládl skvělým závěrečným kolem (67) Jan Berger, mezi ženami to dotáhla až přes play-off k vítězství Gabriela Roberta Vítů.

President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele
President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele

25.09.2021 | Druhé kolo Raiffeisenbank President Masters Invitational přineslo změnu na čele leaderboardu, do finále půjdou z čela Lucie Váchová a Timotej Formánek. Rozehrány byly také dvoudenní závěrečné turnaje dětské série NGTM i kategorií MID a seniorů.

President Masters Invitational, 1.
President Masters Invitational, 1.

24.09.2021 | Závěrečný turnaj sezóny domácí amatérské špičky Raiffeisenbank President Masters Invitational byl dnes rozehrán v Karlových Varech. Na vrcholu leaderboardu jsou hráči a hráčky v těsném rozestupu, ve vedení jsou Veronika Kedroňová a Lukáš Janda.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Domácí turnajová sezóna vyvrcholí při RB President ...
Domácí turnajová sezóna vyvrcholí při RB President ...

10.09.2021 | Turnajem Raiffeisenbank President Masters Invitational tradičně vyvrcholí během posledního zářijového víkendu tuzemská sezóna amatérských golfistů. Možnost startu v Karlových Varech dostane 42 hráčů a 21 hráček. Uzávěrka přihlášek je 21. září.

RB CGAT i NGTM čeká nedělní finále čtvrtého turnaje
RB CGAT i NGTM čeká nedělní finále čtvrtého turnaje

28.08.2021 | Do finálového kola čtvrtého turnaje sezóny dospěly dvě celoroční série. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour bude mít v neděli jasno o šampiónech sezóny, v Národní Golfové Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV se rozhoduje o účastnících závěrečného turnaje Masters.

4. RB CGAT, 1. kolo: V čele Nestrašil s Poláčkem ...
4. RB CGAT, 1. kolo: V čele Nestrašil s Poláčkem ...

27.08.2021 | Poslední turnaj letošní série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartoval dnes úvodním kolem na hřišti Old Course v Golf Resortu Čeladná. Dámskou soutěž začala nejlépe Karolína Stará (70), o dvě rány více mají na svém kontě mužští lídři Stanislav Nestrašil a David Poláček (oba 72).

Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série ...
Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série ...

26.08.2021 | Také poslední prázdninový víkend přinese bohatý golfový program na českých i zahraničních hřištích. V Čeladné se bude hrát Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, Sokolov s Kynžvartem přivítá turnaj Pro Golf Tour, v Evropě i zámoří pokračují další profesionální série s českými hráči.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde