Česká golfová federace

Aktuality

RB CGAT i NGTM čeká nedělní finále čtvrtého turnaje

RB CGAT i NGTM čeká nedělní finále čtvrtého turnaje

Petr Halaburda, Sobota 28. srpna 2021

Do finálového kola čtvrtého turnaje sezóny dospěly dvě celoroční série. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour bude mít v neděli jasno o šampiónech sezóny, v Národní Golfové Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV se rozhoduje o účastnících závěrečného turnaje Masters.

Na RB CGAT v Čeladné se změnil lídr mužské soutěže, kam se probil Jaroslav Bareš se skóre +2 (73+73), na děleném druhém místě čekají v závětří Erik Grubner +4 (75+73) a nejlepší muž prvního kola Stanislav Nestrašil +4 (72+76). Bez šancí na pódiová umístění ale nejsou ani další hráči v pořadí, a tak se dá na Old Course očekávat dramatická bitva až do samotného konce.

V čele dámského pořadí zůstává i nadále Karolína Stará -2 (70+72), ale také v jejím případě náskok není nijak závratný. Na druhém místě je díky nejlepšímu výsledku dne Tereza Schwarzová E (74+70) o další dvě rány zpět pak Agáta Vahalová +2 (73+73).

„Turnaj má dosud velmi klidný průběh, nenarušuje ho ani počasí, protože předpověď zatím naštěstí nevychází a až na dvě mírné dešťové přeháňky jsou ideální podmínky pro golf,“ uvedl ředitel soutěže Adam Kratochvíl.

Také na turnaji NGTM v Šilheřovicích zatím počasí hráčům přeje. „Celý den nám svítilo slunce. Více než počasí však trápí mladé hráče parkové hřiště, přestože je přes deště v minulých dnech ve velmi dobrém stavu,“ hlásí ze severu Moravy ředitel série Jan Šonka.

S výjimkou vedoucího žáka Ondřeje Šustka (73) se nikdo z hráčského pole nepřiblížil paru hřiště (72), o to více bude druhý den turnaje dramatičtější. V kategorii kadetů je v čele Jan Mrňa (76), v kadetkách Amálie Tauer (75) a v žákovské kategorii dívek duo Veronika ČernáKristýnou Malinovou (obě 76).

LEADERBOARD RB CGAT
LEADERBOARD NGTM

 

FOTO Ondřej Driml

Datum: Sobota 28. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele
President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele

25.09.2021 | Druhé kolo Raiffeisenbank President Masters Invitational přineslo změnu na čele leaderboardu, do finále půjdou z čela Lucie Váchová a Timotej Formánek. Rozehrány byly také dvoudenní závěrečné turnaje dětské série NGTM i kategorií MID a seniorů.

3. RB CGAT, Sokolov: První den ovládlo překvapivě ...
3. RB CGAT, Sokolov: První den ovládlo překvapivě ...

18.06.2021 | Překvapivé lídry má po prvním kole třetí pokračování Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, které dnes odstartovalo v Sokolově. V čele mužské soutěže je po úvodním dnu jedenáctiletý Louis Klein (69), v ženské kategorii šestnáctiletá Lucie Váchová (72).

Spilková i Lieser zůstávají stále ve výběru pro ...
Spilková i Lieser zůstávají stále ve výběru pro ...

14.05.2021 | Klára Spilková i Ondřej Lieser drží svorně 50. místo v redukovaných žebříčcích pro olympiádu v Tokiu a definitivní potvrzení jejich účasti se blíží.

2. RB CGAT: favority zaskočili Sionková s Jeřichou
2. RB CGAT: favority zaskočili Sionková s Jeřichou

09.05.2021 | Překvapivé vítěze má druhý díl Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour. Favorizované hráče a hráčky reprezentačních tréninkových skupin zaskočili zkušený Patrik Jeřicha a díky vydařenému play-off také Klára Sionková. ...

Nejvyšší amatérské série pokračují na Kunětické ...
Nejvyšší amatérské série pokračují na Kunětické ...

06.05.2021 | Dvakrát „vyprodané“ startovní pole, ve hře téměř 300 výkonnostních hráčů počínaje nejmladšími žákovskými kategoriemi až po české reprezentanty. Tak bude vypadat závěr týdne, kdy se budou hrát obě nejvyšší amatérské série, které dostaly k pořádání opět výjimku od Ministerstva zdravotnictví ČR.

Druhý turnaj NGTM v České Lípě se bude hrát; ligy ...
Druhý turnaj NGTM v České Lípě se bude hrát; ligy ...

03.05.2021 | Druhý turnaj NGTM se o nejbližším víkendu v České Lípě bude hrát, neboť Ministerstvo zdravotnictví ČR potvrdilo výjimku pro možnost jeho uspořádání. Naopak změněn byl program ligových soutěží - první dvoukolo v 1. a 2. ligách mužů a žen se z původního květnového termínu přesouvá na 12.

I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...
I druhý turnaj RB CGAT dostal výjimku: na Kunětické ...

29.04.2021 | Také druhý díl Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour se bude hrát. Ministerstvo zdravotnictví ČR udělilo výjimku pro možnost pořádání turnaje, který se uskuteční od pátku 7. do neděle 9. května v Golf Resortu Kunětická Hora.

Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány
Nové verze kalendářů k 19. dubnu publikovány

19.04.2021 | Publikovány byly nové verze Kalendáře turnajů ČGF i Kalendáře akcí mládeže ČGF. Sportovně technická komise ČGF nově také žádá o výjimku na pořádání druhých turnajů RB CGAT a NGTM. Po dnešním jednání krizového štábu to uvedl technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde