Česká golfová federace

Aktuality

President Masters ovládli Jan Berger a Gabriela Roberta Vítů

President Masters ovládli Jan Berger a Gabriela Roberta Vítů

Petr Halaburda, Neděle 26. září 2021

Dramatickou koncovku měl turnaj Raiffeisenbank President Masters Invitational, který dnes byl završen v Karlových Varech. Mužskou část ovládl skvělým závěrečným kolem (67) Jan Berger, mezi ženami to dotáhla až přes play-off k vítězství Gabriela Roberta Vítů.

Tituly na závěrečném turnaji předních českých amatérů získal překvapivě Jan Berger, mezi ženami se radovala zkušená Gabriela Roberta Vítů. V obou případech se vítězové turnaje protlačili pro vítězství až v poslední hrací den, kdy jejich výkony kulminovaly.

Jan Berger nebyl před závěrečným kole favoritem na vítězství, neboť na nejlepší poměrně ztrácel, jenže poslední kolo mu vyšlo náramně a celkový výsledek +1 (75+75+67) ho katapultoval na první místo, o dvě rány zpět zůstal Václav Tichý +3 (76+70+73), třetí dokončil Timotej Formánek +5 (74+71+76).

V ženské kategorii se od prvního kola pohybovala na čelních pozicích Veronika Kedroňová, která nakonec zvládla nejlépe i třetí kolo a vynutila si play-off s Gabrielou Robertou Vítů, k vítězství měla i blíže – na poslední jamce však zaznamenala bogey, zatímco vítězná soupeřka birdie a skóre srovnala.

Při rozehrávce vyšla 18. jamka znovu lépe Vítů (birdie), zatímco Kedroňová hrála pouze par. Vítězné skóre šampiónky se zastavilo na +2 (75+70+73), druhá Kedroňová zapisovala +2 (70+77+71), bronzová Tereza Zavřelová byla třetí už s výraznou ztrátou +9 (75+75+75).

„Hráčům přálo počasí, hrálo se ve velmi dobrém tempu na výborně připraveném hřišti a poslední kolo bylo i pěkně dramatické. Jen nás mrzí, že stále nemůžeme najít ideální způsob, jak na tento závěrečný a velmi vydařený turnaj sezóny přilákat více startujících, nepodařilo se nám naplnit plnou kapacitu,“ posteskl si ředitel soutěže Aleš Libecajt. 

Na finálový den dorazili do resortu i antidopingoví komisaři a odebrali vzorky ke kontrole nejlepším dvěma hráčům a hráčkám z každé kategorie.

Konečné výsledky

FOTOGALERIE Davida Kurze

Datum: Neděle 26. září 2021
Všechny články autora

Související články

President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele
President Masters: 2. kolo přineslo změny na čele

25.09.2021 | Druhé kolo Raiffeisenbank President Masters Invitational přineslo změnu na čele leaderboardu, do finále půjdou z čela Lucie Váchová a Timotej Formánek. Rozehrány byly také dvoudenní závěrečné turnaje dětské série NGTM i kategorií MID a seniorů.

President Masters Invitational, 1.
President Masters Invitational, 1.

24.09.2021 | Závěrečný turnaj sezóny domácí amatérské špičky Raiffeisenbank President Masters Invitational byl dnes rozehrán v Karlových Varech. Na vrcholu leaderboardu jsou hráči a hráčky v těsném rozestupu, ve vedení jsou Veronika Kedroňová a Lukáš Janda.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Domácí turnajová sezóna vyvrcholí při RB President ...
Domácí turnajová sezóna vyvrcholí při RB President ...

10.09.2021 | Turnajem Raiffeisenbank President Masters Invitational tradičně vyvrcholí během posledního zářijového víkendu tuzemská sezóna amatérských golfistů. Možnost startu v Karlových Varech dostane 42 hráčů a 21 hráček. Uzávěrka přihlášek je 21. září.

Poslední tituly RB CGAT získali Choi a Schwarzová, ...
Poslední tituly RB CGAT získali Choi a Schwarzová, ...

29.08.2021 | Poslední tituly ze série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour v Čeladné získali překvapivě Tereza Schwarzová a Junmin Choi, který si vítězství vybojoval na první jamce play-off proti Janu Šustkovi. Vítězství v absolutním pořadí série slaví Timotej Formánek a Denisa Vodičková.

RB CGAT i NGTM čeká nedělní finále čtvrtého turnaje
RB CGAT i NGTM čeká nedělní finále čtvrtého turnaje

28.08.2021 | Do finálového kola čtvrtého turnaje sezóny dospěly dvě celoroční série. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour bude mít v neděli jasno o šampiónech sezóny, v Národní Golfové Tour Mládeže pod záštitou předsedy ČOV se rozhoduje o účastnících závěrečného turnaje Masters.

4. RB CGAT, 1. kolo: V čele Nestrašil s Poláčkem ...
4. RB CGAT, 1. kolo: V čele Nestrašil s Poláčkem ...

27.08.2021 | Poslední turnaj letošní série Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartoval dnes úvodním kolem na hřišti Old Course v Golf Resortu Čeladná. Dámskou soutěž začala nejlépe Karolína Stará (70), o dvě rány více mají na svém kontě mužští lídři Stanislav Nestrašil a David Poláček (oba 72).

Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série ...
Golfový víkend: RB CGAT i profesionální série ...

26.08.2021 | Také poslední prázdninový víkend přinese bohatý golfový program na českých i zahraničních hřištích. V Čeladné se bude hrát Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour, Sokolov s Kynžvartem přivítá turnaj Pro Golf Tour, v Evropě i zámoří pokračují další profesionální série s českými hráči.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde