Česká golfová federace

Aktuality

Spilková pokračuje v Austrálii, Cafourek na startu prvního turnaje

Spilková pokračuje v Austrálii, Cafourek na startu prvního turnaje

Petr Halaburda, Středa 12. února 2020

Bohatý program čeká na profesionální golfisty v druhé polovině týdne. Jan Cafourek vstupuje do nové sezóny na Pro Golf Tour, Kláru Spilkovou čeká druhý start na LPGA v Austrálii a Stanislav Matuš završí vstup do Challenge Tour v Jihoafrické republice.

Klára Spilková vstoupila do LPGA Tour 2020 nadmíru úspěšně. Jedno umístění v TOP 10 získala v premiéře na Floridě, následně prošla jistě prvním cutem na turnaji v Austrálii. V žebříčku série je na výtečném 19. místě, na prize money má vyděláno přes 51 tisíc dolarů.

A v úspěšném počátku roku by česká profesionální jednička ráda pokračovala i na nadcházející akci ISPS Handa Women’s Australian Open, která se bude hrát od čtvrtka do neděle v Royal Adelaide Golf Clubu. Česká golfistka vstoupí do boje úvodního kola v 8:50 místního času (dnes ve 23:20 SEČ).

Stanislav Matuš se v předcházejících dvou turnajích European Challenge Tour v Jihoafrické republice do finálového víkendu nedostal, o to větší má motivaci před závěrečnou akcí africké třídílné série.

Akce Dimension Data Pro-Am se bude hrát v resortu Fancourt Golf Estate ve městě George na jihu země. Golfista na sociálních sítích připustil, že ho výsledky z úvodních dvou akcí frustrovaly a hned po vyřazení v Kapském Městě tvrdě pracoval na zlepšení, aby už tento týden mohl slavit první body do sezónního žebříčku. Hraje se na třech hřištích (The Links, Montagu, Outeniqua), cutem po třetím kole projde 60 profesionálů a také nejlepší týmy ze soutěže Pro-Am.

První turnaje v sezóně po zimní přestávce jsou vždy velkou neznámou. Jan Cafourek by při svém prvním startu rád na Pro Golf Tour navázal na loňské výsledky v této sérii, kde vyhrál i jeden z turnajů. Jednatřicetiletý golfista ale sám připomněl, že turnajové kolo ho čeká po dlouhých 83 dnech. Do turnaje Open Palmeraie Country Club v Casablance v Maroku vstoupí dnes v pravé poledne na hřišti Casa Green Golf, druhé kolo odehraje v pátek na Palmeraie CC.

FOTO Annie Krčmářová/GM Pro

Datum: Středa 12. února 2020
Všechny články autora

Související články

Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...
Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...

21.07.2021 | Šest amatérek na individuálním ME v Itálii, tři muži na prestižním MM Německa, start českého výběru na European Young Masters a řada profesionálů na mezinárodních sériích. Také tento týden přináší pořádně nabitý golfový program.

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Skvělý Cafourek ve finále Slovakia Challenge, ...
Skvělý Cafourek ve finále Slovakia Challenge, ...

07.07.2019 | Další turnaj ze série Challenge Tour došel na slovenském Penati do finále. Stanislav Matuš obsadil s celkovým skóre -10 konečné 18. místo, na první desítku ztratil pouze jednu ránu. Skvěle se dnes dařilo Janu Cafourkovi, který po finálových 66 ranách obsadil dělené 19.

3. kolo Challenge Tour na Penati: Matuš útočí ...
3. kolo Challenge Tour na Penati: Matuš útočí ...

06.07.2019 | Stanislav Matuš i Jan Cafourek se po třetím kole na Penati zlepšili o několik míst. Matuš bude ve finále bojovat o TOP 10, na které ztrácí pouhé dvě rány. Cafourek je po dnešním kole v TOP 50.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde