Česká golfová federace

Aktuality

Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká boj o návrat

Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká boj o návrat

Petr Halaburda, Pondělí 5. července 2021

Vrchol amatérské evropské sezóny přichází, hrají se evropské šampionáty týmů v kategoriích žen, mužů, dorostenců a dorostenek. Pouze muži se nemohou zapojit do boje o medaile – v Estonsku je čeká od středy boj o návrat mezi elitu. Další turnaje začínají v úterý.

Ženy
Ženský výběr je výjimečně silný, několik předních amatérek čeká poslední šampionát týmů před přestupem do profesionálního světa. Sára Kousková, Tereza Melecká a další měly v posledních týdnech skvělou formu, ale až na místě se ukáže, jak ji přenesou do soutěže družstev. Hraje se v Severním Irsku, nováčkem týmu je Tereza Koželuhová. Koučem je Harry Scott, nehrajícím kapitánem Petr Šavrda.

"Cílem bylo si během tréninkových kol osvojit částečně odlišnou hru v okolí greenů, kde se mnohem více musí využívat putter. A našim hráčkám se to zatím daří velmi dobře a do zítřejšího prvního kola budeme vstupovat s dostatečným sebevědomím. Naším cílem nemůže být nic menšího než umístění mezi prvními osmi týmy po dvoukolové kvalifikaci na rány a následně se poprat o co nejvyšší příčky v jamkové hře," uvedl z dějiště Šavrda a přidal názor Harryho Scotta. "Tým na to v tomto složení podle něj rozhodně má. Naším cílem bude především nenechat se rozhodit z chyb, které zákonitě na takovém hřišti nastanou. Je potřeba stále přistupovat ke hře s pozitivním myšlením a nebýt frustrovaní ze ztráty rány na některých jamkách. Každopádně tento tým má dostatečnou kvalitu a sebevědomí na to, aby se o první osmičku porval," doplnil Petr Šavrda.

Nominace
Stránky šampionátu

Muži
Před dvěma lety muži nečekaně spadli z elitní skupiny ME do Divize 2 a protože loni se oficiální šampionát v původním složení neuskutečnil, museli si na boj o návrat počkat. Tým se od té doby změnil, v družstvu jsou „mladé pušky“ a na nich bude, jak úspěšně se o jedno ze dvou postupových míst v Estonsku poperou. Hrajícím kapitánem je Jiří Zuska, koučem Staffan Johansson. Na rozdíl od ostatních šampionátů se hraje až od středy.

Nominace
Stránky šampionátu

Dorostenky
V minulých letech vozily dorostenecké výběry nejlepší výsledky a také tentokrát vyslal český golf do Portugalska silný výběr v čele s trojnásobnou loňskou českou šampiónkou Denisou Vodičkovou, ve slibné formě hrajícími Klárou Sionkovou a Natálií Saint Germain. S výběrem budou na místě kouč Petr Němeček a kapitán Milan Mojžíš.

Nominace
Stránky šampionátu

Dorostenci
Také v kategorii chlapců do 18 let vyrazí na turnaj omlazený tým, kde horní věkovou hranici naplňuje pouze Filip Jakubčík, v ostatních případech jde o hráče mladší až po patnáctiletého Jakuba Jandu. Ve většině případů jde ale o zkušené hráče, kteří za sebou mají už starty v mladších týmových soutěžích. S týmem je v Dánsku zkušený kapitán Svatopluk Býma, koučem bude David Carter.

Nominace
Stránky šampionátu

Datum: Pondělí 5. července 2021
Všechny články autora

Související články

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series
Čtrnáct turnajů letos chystá LET Access Series

15.03.2021 | Čtrnáct turnajů nachystala na letošní sezónu druhá nejvyšší evropská dámská profesionální série LET Access Series. Soutěže se budou hrát od května do října, hned druhá akce počátkem června - Czech Ladies Challenge - se představí na Konopišti.

Vyřazovací část španělského šampionátu si zahraje ...
Vyřazovací část španělského šampionátu si zahraje ...

04.03.2021 | Pouze Agáta Vahalová prošla náročnou kvalifikací španělských šampionátů mužů a žen, které mají za sebou dvě kola hraná na rány. Další tři ženy a dva muži kvalifikačním sítem neprošli, Václavu Tichému utekl postup o jednu ránu.

Z kvalifikace za titulem: Filip Jakubčík ovládl ...
Z kvalifikace za titulem: Filip Jakubčík ovládl ...

19.01.2021 | Přes kvalifikaci se musel probít Filip Jakubčík do hlavní části prestižního turnaje Sean Foley Perfomance Junior Championship, který pak suverénně vyhrál (-7) s náskokem osmi ran a dokonale zaskočil domácí favority.

Ondřej Lieser končí rok na 179.
Ondřej Lieser končí rok na 179.

28.12.2020 | Český golfista Ondřej Lieser zakončí letošní rok na 179. místě světového žebříčku a nadále zůstává v pořadí TOP 60 hráčů redukovaného pořadí pro účast na olympiádě, stejně jako Klára Spilková. V amatérském žebříčku si nejlépe vedou Sára Kousková (70.) s Jiřím Zuskou (284.

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: ...
Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: ...

15.12.2020 | Pokračujeme v rozhovorech s nejlepšími hráči a hráčkami, kteří byli oceněni na Večeru českého golfu. Klára Spilková už několik let vládne českým profesionálkám, ale také pro ni byla letošní sezóna zvláštní. A právě dnes slaví nejlepší česká golfistka narozeniny.

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: ...
Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: ...

14.12.2020 | Pokračujeme v sérii rozhovorů s nejlepšími golfisty, kteří byli oceněni v rámci nedělního Večera českého golfu. Po nejlepším profesionálovi je na řadě nejlepší amatér Jiří Zuska.

ČGF chtěla na Zbraslavi pořádat odložené ME mužů, ...
ČGF chtěla na Zbraslavi pořádat odložené ME mužů, ...

09.09.2020 | ČGF byla ve hře o pořadatelství ME mužů, které bylo kvůli epidemiologické situaci podruhé přeloženo. Nakonec se bude hrát v závěru září v Curychu. Po organizačním úspěchu European Young Masters už ale český golf vyhlíží podle prezidenta ČGF Zdeňka Kodejše i další možnosti pořádat evropské soutěže.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde