Česká golfová federace

Aktuality

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: Jiří Zuska

Rozhovory s oceněnými z Večera českého golfu: Jiří Zuska

Petr Halaburda, Pondělí 14. prosince 2020

Pokračujeme v sérii rozhovorů s nejlepšími golfisty, kteří byli oceněni v rámci nedělního Večera českého golfu. Po nejlepším profesionálovi je na řadě nejlepší amatér Jiří Zuska.

Jaká byla vaše sezóna 2020?
Se sezónou rozhodně spokojený nejsem. Byl to bláznivý rok a asi mě to trošku rozhodilo. Nedokázal jsem se na ty podmínky dost adaptovat, takže se pochopitelně už těším na příští rok, kdy sezóna bude snad "normální".

Jaký byl váš nejlepší moment v sezóně?
Ale ano, i navzdory všemu tu bylo pár hezkých  okamžiků. Letos jsem zahrál v Americe jeden rekord hřiště a hned poté, co jsem se dostal z karantény, tak jsem na našem domácím hřišti zahrál -10. Každopádně jedno velké pozitivum bylo vítězství na našem domácím hřišti na turnaji série GCAA s náskokem sedmi ran.

Ovlivnila všemožná opatření v průběhu roku výrazně vaše možnosti k přípravě?
To vůbec. Jako golfisti máme štěstí, že jsme venkovní sport, takže nás - co se týče trénování - tahle opatření moc neovlivní. Bohužel ten virus měl letos velký vliv na turnaje a to mně osobně hodně ublížilo. Za normálních okolností odehraju ročně kolem 20 turnajů, letos to bylo výrazně méně. Já potřebuji hrát.

Co pro vás znamená být ve výběru těch, kteří se dočkali ocenění na Večeru českého golfu?
Sezóna byla letos tak šílená, že jsem byl překvapen, že se vůbec nějaké ocenění golfisty roku bude konat. Ale samozřejmě si cením být ve výběru těch nejlepších českých amatérů.

Konec roku se blíží a i golfisté již plánují příští sezónu. Už máte naplánován program turnajů?
Na rok 2021 jsou plány jasné: hrát co to jde! Seznam turnajů v Americe je jasný. No a poté v létě bych to viděl na ty klasické evropské soutěže, pokud nám to samozřejmě už situace dovolí.

FOTO Ladislav Adámek/Relmost

Datum: Pondělí 14. prosince 2020
Všechny články autora

Související články

Ondřej Lieser končí rok na 179.
Ondřej Lieser končí rok na 179.

28.12.2020 | Český golfista Ondřej Lieser zakončí letošní rok na 179. místě světového žebříčku a nadále zůstává v pořadí TOP 60 hráčů redukovaného pořadí pro účast na olympiádě, stejně jako Klára Spilková. V amatérském žebříčku si nejlépe vedou Sára Kousková (70.) s Jiřím Zuskou (284.

Jiří Zuska plánuje v další sezóně vzestup na WAGRu ...
Jiří Zuska plánuje v další sezóně vzestup na WAGRu ...

17.12.2019 | Šesté místo na evropském amatérském šampionátu, výborné výsledky za mořem a především skok na světovém žebříčku WAGR. Bylo toho hodně, co přimělo odbornou porotu, aby určila vítězem ankety hledajícího nejlepšího amatérského golfistu roku 2019 dvacetiletého Jiřího Zusku z Podbořánek.

Start americké univerzitní sezóny se blíží
Start americké univerzitní sezóny se blíží

19.01.2022 | Přes dvacet českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje soutěžní golf na amerických univerzitách. Jarní sezóna tamních soutěží se již blíží. Většina týmů zahájila přípravu a na první turnaje bude vyrážet začátkem příštího měsíce.

Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...
Světové žebříčky zůstávají z českého pohledu beze ...

07.01.2022 | Ve světových žebříčcích se i nadále nejlépe z českých golfistů daří amatérům Sáře Kouskové a Jiřímu Zuskovi a profesionálům Kláře Spilkové s Ondřejem Lieserem. V amatérském žebříčku WAGR je celkem hodnoceno již 56 Češek a 63 Čechů.

Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...
Čechům se na podzim v zámořských univerzitních ...

19.11.2021 | Více než dvě desítky českých hráčů a hráček aktuálně studuje a hraje golf v USA. Největší hvězdou ukončeného semestru byla v zámoří Tereza Melecká, ale česká vlajka vlála vysoko v leaderboardech i díky Sáře Kouskové, Jiřímu Zuskovi či Dagmar Urbánkové.

Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě
Evian Junior Cup: Po 1. kole Češi na sedmém místě

21.09.2021 | Na sedmém místě je český tým starších žáků v prestižní soutěži The Amundi Evian Junior Cup, která odstartovala dnes ve Francii. Mladí Češi však neztrácejí příliš na nejlepší družstva, od čtvrtého místa je dělí pouhé tři rány. Z jednotlivců zvládl nejlépe nástrahy prvního kola Louis Klein (+3).

Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...
Nabitý golfový týden: ME žen, šampionát U16, MM ...

21.07.2021 | Šest amatérek na individuálním ME v Itálii, tři muži na prestižním MM Německa, start českého výběru na European Young Masters a řada profesionálů na mezinárodních sériích. Také tento týden přináší pořádně nabitý golfový program.

Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...
Startují evropské šampionáty družstev, muže čeká ...

05.07.2021 | Vrchol amatérské evropské sezóny přichází, hrají se evropské šampionáty týmů v kategoriích žen, mužů, dorostenců a dorostenek. Pouze muži se nemohou zapojit do boje o medaile – v Estonsku je čeká od středy boj o návrat mezi elitu. Další turnaje začínají v úterý.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde