Česká golfová federace

Aktuality

Známe letošní šampiony mezi žáky a kadety

Známe letošní šampiony mezi žáky a kadety

Klára Kuchařová, Pátek 2. července 2021

Bez velkých dramat si vedoucí hráči a hráčky po druhém kole došli pro tituly národních mistrů ČR mezi žáky a kadety. Ve Mstěticích si v deštivém počasí trofeje vybojovali Jakub Hejlek, Denisa Vodičková, Václav Švub a Ester Otiepková.

Jako první se ve Mstěticích do finálových bojů Národního mistrovství ČR žáků a kadetů pustily žákyně, kde si vedení po druhém kole udržela Ester Otiepková. Za tři kola hrála celkem +8 (75+74+75) a soupeřkám utekla o osm úderů. V boji o stříbrnou medaili byla úspěšnější Viktorie Trůková se skóre +16 (80+73+79) a třetí skončila Veronika Černá na výsledku +18 (79+73+82).

V kategorii žáků si to podle očekávání rozdali tři velcí favorité. Šampionát nakonec ovládl loňský mistr mezi mladšími žáky Václav Švub ml. s osmi ranami nad par (74+71+79). Druhý skončil lídr po prvním dni Louis Klein s výsledkem +10 (71+77+78), s bronzem se o ránu zpět musel spokojit Matouš Zach na skóre +11 (77+71+79).

Pro trofej si mezi kadetkami došla favoritka Denisa Vodičková, která jako jediná zvládla tři dny v náročném počasí v červených číslech na výsledku -1 (72+69+74). Na záda jí dýchala domácí Lucie Váchová, která se skóre +2 (74+71+73) brala druhé místo. Třetí pozice patří Agátě Křenkové s dvanácti ranami nad par (75+74+79).

Náskok mezi kadety si udržel Jakub Helek a došel si pro titul mistra ČR s výsledkem +3 (75+71+73). Ani na dalších pozicích nedošlo od čtvrtka ke změně. Druhé místo si pohlídal Petr Pololáník s deseti údery nad par (74+76+76), bronz bral Jiří Látal se skóre +14 (75+77+78).

"Od rána až do dohrání poslední skupiny nepřestalo pršet. Hřiště a hlavně hráči si s tím přesto skvěle poradili," řekl ředitel turnaje Luboš Klikar"Poděkování patří Golf Clubu Mstětice a týmu greenkeeperů, kteří v těchto podmínkách hřiště udrželi na soutěžní úrovni. Jsem rád, že jsme šampionát dokázali dohrát podle plánu. Klíčové bylo dokončení druhého kola i přes přerušení kvůli bouřce a lijáku. Moc se těším na další turnaje těchto věkových kategorií, neboť s mladými nadějemi se skvěle spolupracuje."

Výsledky

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 2. července 2021
Všechny články autora

Související články

Příprava na novou sezónu začala kondičním kempem ...
Příprava na novou sezónu začala kondičním kempem ...

15.11.2017 | Po sezóně nabité turnaji doma i v zahraničí přichází období, v němž je třeba nabrat dostatek fyzických sil pro sezónu příští. Proto se hráči Národních tréninkových skupin ČGF sešli od 8. do 12. listopadu s kondičními trenéry ČGF v Nymburku, kde během pěti dnů mimo jiné podstoupili kondiční testy.

Evropský týden sportu přilákal nové zájmce o golf
Evropský týden sportu přilákal nové zájmce o golf

11.10.2017 | Desítky nových zájemců o golf využily Evropského týdne sportu k tomu, aby se seznámily se sportem, který dosud ještě nikdy neměly možnost si vyzkoušet. V 17 golfových resortech či klubech v ČR, které se do projektu zapojily, strávili účastníci akce příjemná odpoledne pod vedením trenérů.

Složení regionálních tréninkových skupin 2018
Složení regionálních tréninkových skupin 2018

07.10.2017 | Zveřejňujeme složení Regionálních tréninkových skupin (RTS) pro rok 2018. Na základě předem daných kritérií bylo nominováno do čtyř regionálních týmů celkem 62 hráčů, které čeká v následující sezóně společná příprava a zdokonalování činností důležitých pro vývoj mladých golfistů...

O třech vítězích Masters NGTM rozhodovaly až  ...
O třech vítězích Masters NGTM rozhodovaly až  ...

24.09.2017 | Dramatické finále posledního dílu TeeTime Národní Golfové Tour pod záštitou předsedy ČOV v letošní sezóně přineslo tři rozehrávky o titul. Posledními šampiony tour se v těžkých podmínkách na Ypsilonce stali Tobias Munk, Denisa Vodičková, Chris Boháč, Kateřina Petrovová, Adam Balatka a Agáta Vahalová...

Deštivé počasí provázelo úvod Národní Golfové ...
Deštivé počasí provázelo úvod Národní Golfové ...

23.09.2017 | První soutěžní den Masters Národní Golfové Tour mládeže pod záštitou předsedy ČOV mají hráči a hráčky za sebou. Na hřišti Ypsilon nedaleko Liberce panovalo v sobotu typické podzimní počasí, které se na výsledcích muselo projevit. Několik hráčů však i ve značně ztížených podmínkách hrálo velmi dobře.

Rodí se nové regionální tréninkové skupiny
Rodí se nové regionální tréninkové skupiny

23.09.2017 | Výběr do Regionálních tréninkových skupin (RTS) pro rok 2018 se uskuteční v úterý 26. září. RTS zahrnují nejlepší mladé amatérské hráče ve věku do 14 let, kteří nejsou současně členy Národních tréninkových skupin. Jejich výběr se uskuteční v následujících dnech.

Národní Golfová Tour mládeže uzavře sezónu na ...
Národní Golfová Tour mládeže uzavře sezónu na ...

22.09.2017 | Poslední díl letošního seriálu nejlepších českých žákovských golfistů se uskuteční o víkendu v Golf Resortu Ypsilon u Liberce, kam se sjelo 81 hráčů a hráček. Závěrečné dvoukolové Masters uzavře Teetime Národní Golfové Tour mládeže pod záštitou předsedy ČOV.

Víkendová Masters uzavřou série seniorů, midů a žáků
Víkendová Masters uzavřou série seniorů, midů a žáků

18.09.2017 | Golfová sezóna soutěží pořádaných ČGF se schyluje ke svému závěru. Po Raiffeisenbank President Masters, které zakončilo nejvyšší amatérskou sérii, uzavřou o víkendu letošní program turnajem MASTERS soutěže midů s amatéry a žákovské kategorie. Uzávěrky přihlášek jsou stanoveny na středu a čtvrtek.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde