Česká golfová federace

Aktuality

Na ME prošel cutem pouze Zuska, na evropských PRO sériích dále bez Čechů

Na ME prošel cutem pouze Zuska, na evropských PRO sériích dále bez Čechů

Petr Halaburda, Pátek 25. června 2021

Na individuálním mistrovství Evropy mužů prošel cutem do finálového kola ze čtveřice českých hráčů pouze Jiří Zuska (-2). Finálový víkend si nezahraje ani jeden ze tří českých golfistů startujících na European Tour a Challenge Tour.

ME: Zuska se prodal do finále

Jiří Zuska se výkonem v posledním kole protlačil do závěrečného dne evropského šampionátu. Jeho skóre -2 (68+75+79) stačilo přesně na 51. dělené místo, na cut stačil o ránu horší výsledek. Další čeští hráči si naopak v sobotu již nezahrají: Filip Ráža +1 (76+66+72) byl hranici postupu vzdálen dvě rány, Petr Hrubý +2 (72+71+72) skončil o další úder zpět, méně se dařilo Václavovi Tichému +7 (75+69+76).

V soutěži dál pokračuje 64 golfistů.

Evropská profesionální scéna bez českého víkendu

Ondřej Lieser i Šimon Zach měli velmi slušně rozehrán BMW International Open u Mnichova, ale do víkendu velmi dobře obsazeného turnaje European Tour neprošli. Cut se zastavil na hranici -2, ke které měl blíže Ondřej Lieser E (71+73), Šimon Zach zaostal o ránu zpět na výsledku +1 (70+75). Cutem neprošel ani český rodák Alex Čejka +6 (70+80).

Volno bude mít i Gordan Brixi, kterému se vůbec nevydařil turnaj Challenge Tour ve Francii. Konečné skóre +12 (78+74) ho zařadilo hluboko za 100. příčku pořadí.

LEADERBOARD ME
LEADERBOARD European Tour
LEADERBOARD Challenge Tour

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 25. června 2021
Všechny články autora

Související články

Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...
Zach s Lieserem začali nadějně, skvělé kolo Ráži ...

24.06.2021 | Skvělé kolo má za sebou Filip Ráža na ME ve Francii – zapisoval 66 ran a přiblížil se hranici cutu, na stejném celkovém výsledku (even par) je také Jiří Zuska. Slibný vstup do BMW International Open v Mnichově zaznamenali Šimon Zach (-2) a Ondřej Lieser (-1).

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě
Matuš ubránil TOP 20, Lieser skončil na 71. místě

09.05.2021 | Horší závěrečné kolo pokazilo Stanislavu Matušovi možnost získat lepší konečné umístění na turnaji Challenge Tour, z Jižní Afriky veze dělené 20. místo. Ondřej Lieser zůstal na European Tour na Tenerife na 71. místě.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...
Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...

05.05.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš vstoupí ve čtvrtek do dalších turnajů European Tour a Challenge Tour. Lieser se bude snažit napotřetí zlomit „ostrovní“ prokletí cutu na Tenerife, Matuš jde do druhého turnaje v Jihoafrické republice, kde pokračuje i dámská Sunshine Ladies Tour se třemi Češkami.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde