Česká golfová federace

Aktuality

Skvělý finiš Melecké na Montauban Ladies Open, Matuš si pohoršil

Skvělý finiš Melecké na Montauban Ladies Open, Matuš si pohoršil

Klára Kuchařová, Neděle 13. června 2021

Další skvělé umístění na profesionální sérii LETAS si z turnaje Montauban Ladies Open veze amatérka Tereza Melecká. Ve finálovém kole zahrála 68 ran a umístila se druhá. Jana Melichová skončila dělená 15., Kateřina Vlašínová na děleném 65. místě. Stanislav Matuš na Challenge Tour obsadil 69. pozici.

Skvělé zprávy přišly dnes z Francie. V posledním kole turnaje Montauban Ladies Open z profesionání série LET Access Series se předvedla česká amatérka Tereza Melecká, která se umístila na druhém místě. Je to její již třetí umístění na druhém místě v sérii, v roce 2019 na tomto turnaji obsadila šesté místo coby nejlepší amatérka.

Melecká se v průběhu turnaje postupně zlepšovala, v prvním kole hrála 73 ran (+1), druhý den zahrála 71 ran (-1) a ve finálovém kole předvedla perfektní golf s 68 údery (-4). Celkové skóre -4 ji posunulo až na konečnou druhou pozici, tři údery za vítěznou amatérkou Marine Griffaut z Francie.

Skórování si v dnešním kole česká amatérka rozložila rovnoměrně, na každé devítce zahrála dvě birdie. Ani jednou nechybovala a do klubovny donesla druhý nejlepší výsledek dne. 

Druhá česká amatérka v turnaji Jana Melichová obsadila po kolech 71, 75 a 73 (+3) dělenou patnáctou příčku a rovněž může do Čech odjíždět spokojená. Dnes zahrála tři bogey a jedno birdie na první devítce, aby pak další ránu stáhla v druhé polovině kola jedním birdie na třináctce.

Třetí Češkou v turnaji byla profesionálka Kateřina Vlašínová, které se v posledních dvou kolech příliš nedařilo. Do turnaje vstoupila s velmi dobrým kolem za 71 ran (-1), v kole druhém pak ale zapisovala 81 úderů (+9). Dnes se zlepšila na 76 ran, ale celkový výsledek +12 ji odsunul na dělené 65. místo, které jí zajistilo zisk 409.33 euro.

O první místo si to rozdaly francouzské amatérky Marine Griffaut a Yvie Chaucheprat. Lepší kolo dnes předvedla první jmenovaná a s celkovým skóre -7 (73+66+70) si došla pro vítězství na svém prvním startu mezi profesionálkami. 

Spilkové třetí kolo nevyšlo, Vlčková bez cutu

Dobré zprávy nepřišly z poza oceánu: Klára Spilková sice prošla cutem na LPGA Tour, ale před dnešním finálovým kolem figurovala s výsledkem +6 (71+76+75) jen na průběžné 73. pozici. Karolína Vlčková +1 (71+74) na turnaji série Symetra Tour do finálového kola neprošla.

Matušův propad na Challenge Tour

Špatný závěr na turnaji Challenge Tour ve Španělsku má za sebou Stanislav Matuš, který se po dnešním kole se skóre +4 (72+71+69+80) propadl na konečnou 69. pozici.

Výsledky LETAS
Výsledky Challenge Tour
LEADERBOARD LPGA

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Neděle 13. června 2021
Všechny články autora

Související články

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...
Lieser znovu výborně odstartoval, Vahalová druhá ...

16.09.2021 | Báječný čtvrtek za sebou má český golf na evropských profesionálních sériích. Ondřej Lieser startuje na European Tour a dalším vydařeným prvním kolem (-4) začal na děleném 13. místě. Skvělý den prožily také Češky na LET Access Tour: Agáta Vahalová dělí druhé místo, cutem prošlo šest Češek.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Tři Češky prošly cutem na Montauban Ladies Open
Tři Češky prošly cutem na Montauban Ladies Open

12.06.2021 | Druhá zastávka série LETAS Montauban Ladies Open přivítala tři české reprezentantky a všechny si zahrají finálové kolo. Nejlépe si vede Tereza Melecká na děleném jedenáctém místě, Jana Melichová je třiadvacátá a Kateřině Vlašínové patří dělená 59. příčka.

Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...
Stanislav Matuš vyrazí do finále v závěrečném ...

08.05.2021 | Skvělé vystoupení Stanislava Matuše na Challenge Tour nemá konce, do finálového kola turnaje v Jihoafrické republice vstoupí z třetí pozice se ztrátou dvou úderů na lídra. Ondřej Lieser ubral na Tenerife ze svých předchozích výsledků, na turnaji European Tour je daleko od čelních pozic.

Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem
Matuš hraje v Africe o titul, Lieser prošel cutem

07.05.2021 | Oba čeští profesionálové na evropských sériích dnes dokázali zahrát pod par hřiště a zahrají si finálový víkend. Stanislav Matuš se na Challenge Tour (66) vyšvihnul už na čtvrté místo, Ondřeji Lieserovi (68) na European Tour dnešní výsledek stačil přesně na postup cutem.

Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...
Ondřej Lieser se Stanislavem Matušem jdou znovu ...

05.05.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš vstoupí ve čtvrtek do dalších turnajů European Tour a Challenge Tour. Lieser se bude snažit napotřetí zlomit „ostrovní“ prokletí cutu na Tenerife, Matuš jde do druhého turnaje v Jihoafrické republice, kde pokračuje i dámská Sunshine Ladies Tour se třemi Češkami.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde