Česká golfová federace

Aktuality

Sezónu 2020 uzavřel 25. Večer českého golfu

Sezónu 2020 uzavřel 25. Večer českého golfu

Petr Halaburda, Neděle 13. prosince 2020

Na 25. ročníku Večera českého golfu byli vyhlášeni nejlepší tuzemští golfisté za rok 2020. Slavnostní večer pro nejlepší měl kvůli koronavirovým opatřením odlišný formát – předání ocenění bylo předtočeno bez účasti diváků a dnes odvysíláno na českém kanálu Golf Channel.

Nejlepším profesionálem byl vyhlášen Ondřej Lieser, mezi profesionálkami obhájila Klára Spilková. V amatérech dál vládne Jiří Zuska, mezi amatérkami vynesla skvělá sezóna na trůn premiérově Denisu Vodičkovou.

Část golfových šampiónů sice převzala ocenění stejně jako před rokem před kamerami ve Slovanském domě, ale vše bylo předtočeno, stejně jako předání dalších cen mimo Prahu. Některým vítězům ze vzdálených míst dovezli trofeje přímo na jejich domovská hřiště generální sekretář ČGF Aleš Libecajt s moderátorem večera Pavlem Poulíčkem.

V Praze převzal ocenění i hrdina sezóny Ondřej Lieser, kterého čeká příští rok účast na European Tour. „Jsem hrdý, že se Ondra dokázal dostat mezi nejlepší hráče, je to neskutečný úspěch a vzor pro další mladé golfisty,“ uvedl při předávání Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost, která pořádá D+D REAL Czech Masters a přivede v srpnu příštího roku na české území nejen Liesera, ale znovu i další skvělé hráče z celého světa.

Lieser sice ještě vstřebává velký úspěch, ale už myslí i na příští rok. „Jsem šťastný nejen z postupu na European Tour, ale velmi se mi přiblížil další sen v podobě účasti na olympiádě a z toho mám velkou radost,“ svěřil se nejlepší český profesionál.

Zdeněk Kodejš naposledy z pozice prezidenta ČGF předal skleněné srdce Kláře Spilkové a současně zavzpomínal na svoje působení v křesla šéfa federace. “Někdy to bylo složité, ale byly to pěkné roky. Přebíral jsem český golf nejednotný, ale dnes jsme už o krok dále a máme mimo jiné i stále větší sportovní úspěchy,“ svěřil se funkcionář a připomněl, že letos se zvedla členská základna.

Klára Spilková zná pocit být nejlepší profesionálkou už velmi dobře. „Ale věřte, že si to ocenění vždy užívám znovu a znovu,“ uvedla Spilková a prozradila, že se už chystá do USA, kde se bude připravovat na příští sezónu. Stráví tam i Vánoce.

Stejně jako před rokem převzal Jiří Zuska cenu pro nejlepšího amatéra. „Byl to divný rok, zrušili nám v Americe sezónu, hráli jsme jen čtyři individuální turnaje. I proto ho považuji za průměrný,“ uvedl Zuska a s fotografií v ruce zavzpomínal na svého kamaráda a golfového vrstevníka Nicolase Schellonga, který zemřel loni v květnu.

Premiérově si pozici mezi českými golfovými hvězdami vybojovala patnáctiletá Denisa Vodičková, která letos slavila zisk šesti mistrovských titulů – tří individuálních a třikrát se radovala v klubových barvách z týmových úspěchů. „Kdyby se mě někdo zeptal na začátku sezóny, opravdu bych tomu nevěřila. Nejcennější vítězství? Rozhodně na mezinárodním mistrovství dospělých na Karlštejně,“ uvedla nadějná golfistka.

Činnost Nadace Hanuše Goldscheidera pro českých golf během večera připomněli za správní radu Ladislav Vostárek a Maria Stilerová. „Z prostředků nadace kupujeme výstroj pro školy, aby golf mohlo poznat co nejvíce dětí,“ vysvětlil předseda správní rady hlavní cíl projektu.

Kompletní výsledky

FOTOGALERIE Ladislav Adámek/Relmost

 

Datum: Neděle 13. prosince 2020
Všechny články autora

Související články

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Ondřej Lieser končí rok na 179.
Ondřej Lieser končí rok na 179.

28.12.2020 | Český golfista Ondřej Lieser zakončí letošní rok na 179. místě světového žebříčku a nadále zůstává v pořadí TOP 60 hráčů redukovaného pořadí pro účast na olympiádě, stejně jako Klára Spilková. V amatérském žebříčku si nejlépe vedou Sára Kousková (70.) s Jiřím Zuskou (284.

Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...
Ohlasy reprezentačních kolegů na Lieserův počin: ...

23.11.2020 | Velký ohlas vyvolal úspěch Ondřeje Liesera v celé golfové komunitě, ale velkou pozornost mu věnuje především skupina výkonnostních hráčů, kteří stejně jako jejich kolega usilují o cestu mezi golfovou elitu. Řada z nich připomněla, že to je pro ně také další motivace, aby se jim podařil stejný krok.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...
Melecká přebírá post nejlepší české amatérky na ...

23.01.2020 | Nový systém světového amatérského žebříčku WAGR výrazně zamíchal s pořadím nejen českých hráčů a hráček. Nejvýraznější změnou je posun Terezy Melecké do čela českých amatérek, Jiří Zuska si post české jedničky s přehledem drží. Ondřej Lieser a Klára Spilková vládnou nadále mezi českými profesionály.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Na ME prošel cutem pouze Zuska, na evropských ...
Na ME prošel cutem pouze Zuska, na evropských ...

25.06.2021 | Na individuálním mistrovství Evropy mužů prošel cutem do finálového kola ze čtveřice českých hráčů pouze Jiří Zuska (-2). Finálový víkend si nezahraje ani jeden ze tří českých golfistů startujících na European Tour a Challenge Tour.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde