Česká golfová federace

Aktuality

Karolína Vlčková se chystá na Vánoce do Česka

Karolína Vlčková se chystá na Vánoce do Česka

Klára Kuchařová, Čtvrtek 26. listopadu 2020

Česká profesionálka Karolína Vlčková působí již třetím rokem na okruhu Symetra Tour v USA, kde však letos odehrála pouze osm turnajů. Nejistou dobu na začátku sezóny využila k radikálním změnám ve švihu, které se jí ke konci sezóny vyplatily a nyní se již těší na strávení vánočních svátků v Česku.

Celoročně žijete v USA a hrajete na okruhu Symetra Tour. Jaká se vás v letošní sezóně týkala pravidla a koronavirová opatření na turnajích či při tréninku?

Jako pro každého to bylo období nejistoty a myslím si, že stále ještě je. LPGA/Symetra Tour se snažily zajistit, aby se mohlo hrát a aby se hrálo co nejbezpečněji. Prioritou bylo, aby byly v relativním bezpečí nejenom hráčky, ale i zaměstnanci a lidé na místech, kde hrajeme turnaje. Před každým turnajem jsme byly testovány. Byly vydány protokoly, které jsme všichni dodržovali. Jako hráčky jsme byly zodpovědné a žádná pravidla jsme neporušovaly, proto si myslím, že sezóna dopadla dobře.

Sezónu jste zakončila třemi cuty v řadě, měly změny způsobené pandemií nějaký vliv na vaši hru či psychiku zkraje sezóny?

Jakmile tato krize vypukla a nevědělo se, kdy se zase začne hrát, rozhodla jsem se, že udělám se svým trenérem radikální změny ve své hře. I když jsem už pak věděla, že se hrát začne, rozhodla jsem se, že hrát budu i v situaci, kdy pracuji na změnách. Prostě jsem se rozhodla, že tuto nepříjemnou situaci využiji jako čas, ve kterém mám prostor provést změny. Ovoce se nikdy nesklízí hned, ale postupně jak sezóna pokračovala, jsem začínala vidět posun nejen v tréninku, ale i v turnajích.  

Na rozdíl od jiných evropských zemí se i přes některá omezení v ČR stále může hrát golf. Můžete přiblížit a porovnat situaci na Floridě?

Na Floridě se golf hraje také pořád. Samozřejmě jsou zavedena opatření, která fungují a lidé je dodržují. Ale na rozdíl od Česka je na Floridě otevřená i většina veškerého byznysu. I hřiště jsou plná každý den.

Zahájila jste již zimní přípravu?

Dala jsem si po sezóně chvilku pauzu. Poslední turnaj jsem hrát nemohla, protože jsem musela do karantény. Byla jsem v blízkém kontaktu se spoluhráčkami, které byly pozitivně testované. Podle našeho protokolu jsem proto musela z turnaje odstoupit. Moc mě to mrzelo. Navíc to znamenalo docela velké problémy kvůli nucené izolaci. Naštěstí jsem zůstala zdravá, tak jsem to nakonec brala jako nucený odpočinek. Teď už se však začínám připravovat na novou sezónu.

Plánujete strávit Vánoce v Česku nebo nechcete riskovat cestování letadlem v nejisté době?

Ano, určitě Vánoce strávím v Česku. Vždycky jezdím domů za rodinou a jinak bych to ani nechtěla. Je radost se potkat s rodiči, prarodiči a dalšími blízkými. A navíc letos v září jsem se stala tetičkou, tak přece musím v náručí pomazlit svého synovce. A ještě jsem zapomněla na našeho domácího mazlíčka, fenku karelského medvědího. Ta by mi také neodpustila, kdybych nepřijela.

Znáte již přibližný program na příští sezónu?
Přibližný program na sezonu znám, podělili se s námi o něj před několika dny na hráčském Zoom meetingu. Program však ale ještě není oficiální. Plánuji odehrát celou sezónu Symetra tour a uvidíme, co bude dál.

Datum: Čtvrtek 26. listopadu 2020
Všechny články autora

Související články

Karolína Vlčková má za sebou rok bez úspěchů
Karolína Vlčková má za sebou rok bez úspěchů

03.12.2021 | Výsledkově neúspěšný rok má za sebou česká profesionálka Karolína Vlčková. Je ale spokojená, jaký pokrok udělala ve změnách svého švihu. Vánoce stráví ve vlasti a krátce poté se začne připravovat na Floridě na další sezónu.

Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo
Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo

04.10.2021 | Dvě české profesionálky soutěžily minulý týden ve Spojených státech na tamních sériích. Karolína Vlčková prošla díky skvělému druhému kolu cutem na turnaji Carolina Golf Classic a obsadila konečné dělené 60. místo. Klára Spilková neprošla na turnaji LPGA cutem.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...
Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...

26.06.2021 | Celkem osm Češek bojovalo v soutěžích v Evropě a USA. Natálie Saint Germain veze dělené 16. místo z turnaje LETAS, Dominika Burdová prošla cutem na German Ladies‘ Amateur Championship. Klára Spilková neprošla cutem na majoru a Karolína Vlčková dělí 81.

Tři Češky startují na LET a Symetra Tour
Tři Češky startují na LET a Symetra Tour

27.05.2021 | Golfové série po celém světě se rozjely naplno. Českou republiku budou v tomto týdnu reprezentovat tři hráčky na profesionálních soutěžích: Karolína Vlčková pokračuje ve svém programu na Symetra Tour, Šideri Váňová a Tereza Koželuhová startují na Ladies European Tour.

Karolína Vlčková na turnaji Symetra Tour v šesté ...
Karolína Vlčková na turnaji Symetra Tour v šesté ...

24.05.2021 | Česká profesionálka Karolína Vlčková si v posledním kole turnaje IOA Golf Classic ze série Symetra Tour pohoršila a se skóre +6 si odváží dělenou 57. příčku. V play-off zvítězila Američanka Allison Emrey.

Karolína Vlčková má nejlepší výsledek sezóny
Karolína Vlčková má nejlepší výsledek sezóny

03.05.2021 | Patnácté místo v pátém turnaji sezóny série Symetra Tour získala Karolína Vlčková na Garden City Charity Classic at Buffalo Dunes v Kansasu. Tříkolovou soutěž prošla se skóre +2 a připsala si nejlepší umístění v sezóně. V průběžném hodnocení série se posunula na 70.

Vlčková bere konečné 45.
Vlčková bere konečné 45.

19.04.2021 | Karolína Vlčková při svém třetím letošním startu na Symetra Tour prošla premiérově cutem a bere konečné dělené 45. místo. Naopak Janu Cafourkovi se nepodařilo napodobit první start na Pro Golf Tour a v dalším egyptském turnaji neprošel cutem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde