Česká golfová federace

Aktuality

3. Dimension Národní golfovou tour mládeže okořenilo ESO Vojtěcha Rosy

3. Dimension Národní golfovou tour mládeže okořenilo ESO Vojtěcha Rosy

Tomáš Přikryl, Pondělí 10. června 2024

Poslední předprázdninová zastávka nejvyšší mládežnické soutěže pod hlavičkou ČGF, 3. Dimension Národní Golfová Tour Mládeže, oslavila 9.6. ve Slavkově další čtveřici vítězů kategorií. Jsou jimi žáci Marek Šmerda a Nela Herynková a kadeti Hugo Mikl a Kristýna Vohralíková. Esem se blýskl Vojtěch Rosa.

S obavami vyhlíželi organizátoři 3. Dimension NGTM předpovědi počasí. Už při cvičném kole měli všichni strach z bouřek, ty se ale hřišti kompletně vyhnuly. V sobota pak sice panovalo dusné počasí, ale bouřky přišly až po hře. Neděle pak hráčům nadělila naprosto ideální golfové počasí.

K tomu se přidal naprosto fantastický stav hřiště a v klubovně se naprosto právem ozývaly hlasy plné chvály, jak od hráčů, tak od rodičů a doprovodů.

Svou premiéru si po úspěšném zavedení na RB COGT odbyla i na Dimension NGTM elektronická skore karta (ECS). Její využití u takto nízkých věkových kategorií vyvolalo mnoho debat, protože zvláště v žákovské kategorii jsou děti vedeny tak, aby nepoužívaly příliš mobilní telefony. Proto zvláště rodičům hráčů nejmladších kategorií zůstaly z ESC v rukách jejich dětí smíšené pocity.

Ředitel soutěže Jan Šonka k tomu říká: „ESC je určitě skvělá věc a vidím u ní mnoho výhod. Její používání na Dimension NGTM však ještě zvážíme, protože je potřeba vnímat hlasy rodičů. Je pravdou, že v nejmladší kategorii se účastní turnaje velice mladí hráči.“

Jan Šonka pak vyjádřil nadšení z toho, jak skvěle funguje nové partnerství s firmou Dimension: „Nový partner přinesl mj. mnoho věcných cen pro hráče, kteří se umísťují na předních příčkách. Takto bohaté ohodnocení, jako jsou míčky, vouchery a další věcné ceny, nikdy tato soutěž nezažila. Je to určitě velice příjemné a za to je potřeba partnerovi tour velmi poděkovat.“

V kategorii Žáci (7-14 let) uspěli na domácím hřišti hráči GC Austerlitz, 1. Marek Šmerda (76, 69) a 3. Tobias Bartů (77, 74), mezi ně se na 2. místo vklínil Pavel Vinkler z GC Brno (75, 75).

V této kategorii se také slavila Hole-In-One Vojtěcha Rosy z Royal Beroun Golf Clubu, když první den na tříparové čtrnáctce skončil jeho míček v jamce přímo po ráně z odpaliště.

V kategorii Žákyně (7-14 let) slavila 1. místo Nela Herynková z GC Brno (75, 74), 2. místo obsadila Kateřina Vohralíková z domácího klubu GC Austerlitz (75, 78) a „bronz“ za 3. místo putoval do Prahy díky Anně Gejdošové z GC Albatross (77, 77).

Na prvním místě v kategorii Kadeti (15-16 let) triumfovala brněnská škola GC Brno díky vítěznému Hugo Miklovi (73, 68). Na druhém místě se umístil svěřenec Golf Clubu  Black Bridge Federico Della Pietra (74, 71). 3. místo bral Mikuláš Vojtěšek z Park Golf Clubu Ostrava (73, 72).

Nejlepší skóre kola i celého dvoudenního turnaje padl v kategorii Kadetky (15-16 let). Výhody domácího hřiště dokázala využít vítězná Kristýna Vohralíková k zahrání 68 ran v 1. kole a celkových 140 ran (68, 72). Třetí nejlepší skóre napříč kategoriemi pomohlo ke 2. místu v kadetkách Tereze Schubertové z Park Golf Clubu Ostrava. Třetí skončila Kristýna Květoňová z GC Mstětice (75, 71).

Výsledky 3. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Jan Šonka

Dimension Partner NGTM

Datum: Pondělí 10. června 2024
Všechny články autora

Související články

2. Dimension Národní golfovou tour mládeže 2024 ...
2. Dimension Národní golfovou tour mládeže 2024 ...

20.05.2024 | V kalendáři Dimension Národní golfové tour mládeže 2024 byla 18.-19. května už druhá zastávka série. S náročným hostitelským hřištěm v Šilheřovicích si v žákovské kategorii poradili nejlépe Marek Šmerda a Nela Herynková, kadety a kadetky ovládli Mikuláš Vojtěšek a Tereza Kamradková.

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

06.05.2024 | Dimension Národní golfová tour mládeže otevřela svůj program o víkendu 4. a 5. května na hřišti v pražské Vinoři. V žákovských kategoriích do 14 let zvítězili Ivo Hala a Kateřina Vohralíková, kategorií kadetů a kadetek zahráli nejlépe Jan Vácha a Tiema Kratochvílová.

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...
Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...

24.11.2023 | Záříjovým turnajem Masters uzavřela Národní golfová tour mládeže svoji letošní sezonu a s několikatýdenním odstupem již hlásí ČGF hotový turnajový itinerář pro rok 2024. Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje odstartuje svoji další sezonu 6. května 2024 v jihočeské Hluboké nad Vltavou.

Poděbrady o víkendu dějištěm 2.
Poděbrady o víkendu dějištěm 2.

22.05.2023 | Hned tři vítězové svých kategorií obhájili prvenství z 1. NGTM. Mikuláš Vojtěšek a Julie Oplatková opět kralovali kadetům, stejně tak Tereza Kamradková v kategorii žákyň do 14 let. Pouze mezi žáky se na výsledkové listině oproti předchozímu turnaji 1.

Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...
Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...

08.05.2023 | Tři prvenství z prvního turnaje Národní Golfové Tour Mládeže putují z jihočeské Hluboké nad Vltavou na Moravu. Julie Oplatková a Mikuláš Vojtěšek ovládli kategorii kadetů. Tereza Kamradková a Ondřej Doležal se stali vítězi v kategorii žáků.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde