Česká golfová federace

Aktuality

Poděbrady o víkendu dějištěm 2. Národní Golfové Tour Mládeže

Poděbrady o víkendu dějištěm 2. Národní Golfové Tour Mládeže

Tomáš Přikryl, Pondělí 22. května 2023

Hned tři vítězové svých kategorií obhájili prvenství z 1. NGTM. Mikuláš Vojtěšek a Julie Oplatková opět kralovali kadetům, stejně tak Tereza Kamradková v kategorii žákyň do 14 let. Pouze mezi žáky se na výsledkové listině oproti předchozímu turnaji 1. NGTM mění jméno vítěze na Richard Tejkl jun.

ČGF pořádá Národní Golfovou Tour Mládeže (NGTM) jako soutěž amatérských hráčů a hráček do 16 let. O víkendu 20. – 21. 5. se jich sjelo do Poděbrad na 103 a jejich hře přálo celý víkend skvělé počasí. To dělalo radost i řediteli NGTM 2023 Janu Šonkovi: „Není pochyb o tom, že počasí nám konečně přineslo to, co máme na golfu tak rádi - jasnou modrou oblohu, příjemné teploty okolo dvaceti stupňů a svítící slunce. To vše vytvořilo pro náš turnaj idylické podmínky.“

Hrálo se hřiště s parem 70, které bylo ve skvělém stavu: „Rád bych pochválil naši údržbu za jejich neúnavnou práci na udržení hřiště v nejlepší možné kondici. Ačkoli greeny měly po zimě své chyby a nebyly úplně rychlé, tým udělal skvělou práci při přípravě hřiště a zajištění, aby podmínky byly stejně spravedlivé pro všechny hráče,“ doplňuje Jan Šonka.

V kategorii žáků se o vítězi muselo rozhodovat až v rozstřelu. Úspěšnější byl nakonec Richard Tejkl jun. z Golf Clubu Black Bridge, který s druhým Martinem Zimermanem z Golf Club Podbořánky měli po dvou kolech shodných 145 ran. Trio nejlepších žáků doplnil Antonín Mucha z Albatross golf club Praha s výsledkem 152 ran po kolech 79 a 73.

Mezi 38 kadety obhájil prvenství z předchozího turnaje na Hluboké Mikuláš Vojtěšek z Park Golf Club Ostrava, a sice po kolech 72 a 74 s celkovým skóre 146 ran. Druhé a třetí místo brali třinecký Ondřej Chromčík (78 a 70) a reprezentant Golf Clubu Mstětice Matěj Minařík (78 a 72).  

Všechny trofeje pro hráčky v kategorii žákyně i kadetky si tentokrát odvezly hráčky z Moravy.

V žákyních mezi 13 hráčkami opět dominovala Tereza Kamradková z Park Golf Club Ostrava. Na vítězství tentokrát stačilo 151 ran po kolech 74 a 77. O jedinou ránu za Kamradkovou brala stejně jako v 1. turnaji na Hluboké druhé místo Emma Mahdalová z Golf Clubu Uherské Hradiště (77 a 75). Třetí místo vybojovala při 160 ranách a kolech 81 a 79 další Moravanka Nela Herynková z Golf Clubu Brno.

Třetím do party, kdo obhájili vítězství z Hluboké, byla kadetka Julie Oplatková (Golf Club Brno), která svůj předchozí výsledek z 1. NGTM vylepšila o 2 rány na 148 po kolech 73 a 75. Při shodě počtu ran rozhodlo o druhém a třetím místě mezi kadetkami lepší 2. kolo Amálie Pink z Park Golf Clubu Ostrava. Svůj horší výsledek 78 si nechala na 1. kolo a ve druhém zlepšila na solidních 71 ran. 149 ran zahrála i klubová parťačka Oplatkové Barbora Vinkler, jejích 76 ran ve 2. kole znamenalo zopakování třetího místa z Hluboké.

Velké poděkování vyjádřil na závěr Jan Šonka všem rodičům, trenérům a také členům soutěžnímu výboru, hlavnímu rozhodčímu Daliboru Procházkovi a rozhodčím v poli Miroslavu Zelenému a Davidu Kulovi.

NGTM má své pokračování  10. – 11. 6. v Olomouci, dále 12. – 13. 8. na Kunětická Hoře a končí finálovým turnajem 16. – 17. 9. Slavkov – NGTM Masters.

Kompletní výsledky 2. NGTM Poděbrady najdete zde

Připravil: -vrk-
Foto: Jan Šonka

Datum: Pondělí 22. května 2023
Všechny články autora

Související články

Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...
Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...

08.05.2023 | Tři prvenství z prvního turnaje Národní Golfové Tour Mládeže putují z jihočeské Hluboké nad Vltavou na Moravu. Julie Oplatková a Mikuláš Vojtěšek ovládli kategorii kadetů. Tereza Kamradková a Ondřej Doležal se stali vítězi v kategorii žáků.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...
Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...

24.11.2023 | Záříjovým turnajem Masters uzavřela Národní golfová tour mládeže svoji letošní sezonu a s několikatýdenním odstupem již hlásí ČGF hotový turnajový itinerář pro rok 2024. Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje odstartuje svoji další sezonu 6. května 2024 v jihočeské Hluboké nad Vltavou.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D
Regionální Moravská Tour Mládeže – Region D

17.11.2023 | Regionální Moravská Tour Mládeže (RMTM) vstupovala do nového ročníku 2023 po ukončení spolupráce s dlouholetým promotérem turnajů. Počáteční obavy se nenaplnily, letošní RMTM přinesla sérii 24 atraktivních turnajů na nejlepších moravských hřištích a také nového partnera pro novou vloženou minisérii...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde