Česká golfová federace

Aktuality

2. Dimension Národní golfovou tour mládeže 2024 hostily Šilheřovice

2. Dimension Národní golfovou tour mládeže 2024 hostily Šilheřovice

Tomáš Přikryl, Pondělí 20. května 2024

V kalendáři Dimension Národní golfové tour mládeže 2024 byla 18.-19. května už druhá zastávka série. S náročným hostitelským hřištěm v Šilheřovicích si v žákovské kategorii poradili nejlépe Marek Šmerda a Nela Herynková, kadety a kadetky ovládli Mikuláš Vojtěšek a Tereza Kamradková.

Rovná stovka mladých hráčů a hráček v žákovských a kadetských kategoriích vyrazila v sobotu 18. května na náročné mistrovské hřiště v Šilheřovicích uhrát body do průběžného pořadí nejvyšší mládežnické soutěže ČGF.

V kategorii Žáci (7-14 let) si skvělým druhým kolem za 69 ran (76, 69) zajistil Marek Šmerda z Golf Clubu Austerlitz vítězství s náskokem 6 ran před druhým Alexem Hejlkem (75, 76) z Golf Clubu Kunětická Hora. Ten zároveň zůstává na první pozici průběžného žebříčku tour. Třetí místo si zajistil po kolech (78, 75) Patrik Grulich Golf Club Hodkovičky.

V kategorii Žákyně (7-14 let) stačilo na vítězství Nele Herynkové z Golf Clubu Brno zahrát dvě vyrovnaná kola za 76 ran. O šest ran více zahrála druhá Lucie Strnadová (81, 77) Park Golf Clubu Ostrava a dostala se na průběžnou vedoucí pozici tour. Třetí Shania Valentina Breinhölder Golf Club Brno předvedla, stejně jako vítězka, dvě stejná kola, ovšem za 80 ran a brala za to 3. příčku.

Nejlepší kolo i nejlepší skore celého turnaje se zrodilo v kategorii Kadeti (15-16 let), kde Mikuláš Vojtěšek z Park Golf Clubu Ostrava obešel těžkou šilheřovickou osmnáctku na pouhých 68 ran. K nim přidal nedělní výsledek 73 ran a zaslouženě ovládl svoji kategorii. Druhý skončil Hugo Mikl (70, 74) z Golf Clubu Brno a díky lepšímu nedělnímu kolu se vešel na bednu Federico Della Pietra (77, 74) z Golf Club Black Bridge a odsunul na nepopulární 4. pozici Matyáše Krola z Park Golf Clubu Ostrava, který zahrál stejný počet ran.

Kadetům v průběžném pořadí kraluje Jan Vácha z Golf Clubu Black Bridge.

Těsné vítězství v kategorii Kadetky (15-16 let) uhájila Tereza Kamradková (72, 74) z Park Golf Clubu Ostrava. O pouhou ránu horší výsledek zahrála Laura Hellerová (75, 72) z Golf Club Třinec a zajistila si tak průběžnou první pozici v žebříčku tour. Pod 150 ran se dokázala dostat ještě Tereza Schubertová (75, 74) a odváží si třetí místo do domovského Park Golf Clubu Ostrava.

Dimension Národní golfová tour mládeže se hraje ve formátu dvoudenních turnajů na 2x18 jamek na rány. V turnajích základní části hráči získávají body podle umístění a bojují o to, aby byli mezi 18 nejlepšími ve své kategorii, které jim zaručuje účast ve finálovém turnaji Masters. Do celkového hodnocení Dimension Národní golfové tour mládeže 2024 se počítá součet bodů za tři nejlepší umístění z turnajů základní části, plus body získané v turnaji Masters násobené koeficientem 1,5.

Výsledky 2. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka

Dimension Partner NGTM

Datum: Pondělí 20. května 2024
Všechny články autora

Související články

3. Dimension Národní golfovou tour mládeže okořenilo ...
3. Dimension Národní golfovou tour mládeže okořenilo ...

10.06.2024 | Poslední předprázdninová zastávka nejvyšší mládežnické soutěže pod hlavičkou ČGF, 3. Dimension Národní Golfová Tour Mládeže, oslavila 9.6. ve Slavkově další čtveřici vítězů kategorií. Jsou jimi žáci Marek Šmerda a Nela Herynková a kadeti Hugo Mikl a Kristýna Vohralíková.

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

06.05.2024 | Dimension Národní golfová tour mládeže otevřela svůj program o víkendu 4. a 5. května na hřišti v pražské Vinoři. V žákovských kategoriích do 14 let zvítězili Ivo Hala a Kateřina Vohralíková, kategorií kadetů a kadetek zahráli nejlépe Jan Vácha a Tiema Kratochvílová.

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...
Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...

24.11.2023 | Záříjovým turnajem Masters uzavřela Národní golfová tour mládeže svoji letošní sezonu a s několikatýdenním odstupem již hlásí ČGF hotový turnajový itinerář pro rok 2024. Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje odstartuje svoji další sezonu 6. května 2024 v jihočeské Hluboké nad Vltavou.

Poděbrady o víkendu dějištěm 2.
Poděbrady o víkendu dějištěm 2.

22.05.2023 | Hned tři vítězové svých kategorií obhájili prvenství z 1. NGTM. Mikuláš Vojtěšek a Julie Oplatková opět kralovali kadetům, stejně tak Tereza Kamradková v kategorii žákyň do 14 let. Pouze mezi žáky se na výsledkové listině oproti předchozímu turnaji 1.

Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...
Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...

08.05.2023 | Tři prvenství z prvního turnaje Národní Golfové Tour Mládeže putují z jihočeské Hluboké nad Vltavou na Moravu. Julie Oplatková a Mikuláš Vojtěšek ovládli kategorii kadetů. Tereza Kamradková a Ondřej Doležal se stali vítězi v kategorii žáků.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde