Česká golfová federace

Aktuality

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 má své první vítěze

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 má své první vítěze

Tomáš Přikryl, Pondělí 6. května 2024

Dimension Národní golfová tour mládeže otevřela svůj program o víkendu 4. a 5. května na hřišti v pražské Vinoři. V žákovských kategoriích do 14 let zvítězili Ivo Hala a Kateřina Vohralíková, kategorií kadetů a kadetek zahráli nejlépe Jan Vácha a Tiema Kratochvílová.

Zahajovací turnaj nejvyšší domácí soutěže mládežnických golfistů a golfistek, Dimension Národní golfová tour mládeže, přilákal o víkendu 121 hráčů a hráček z celé republiky. Loni se úvodního turnaje na Hluboké nad Vltavou zúčastnilo o sedm hráčů méně a je tedy dobrou zprávou, že zájem o soutěžní golf mezi dětmi a mládeží nepolevuje a naopak mírně narůstá.

Atraktivitu letošní série pro mladé hráče by mělo posílit i nové spojení s titulárním partnerem firmou Dimension.

Ve Vinoři byl k vidění skvělý golf v podání mnoha hráčů a hráček hrajících ve svém věku už se single a plusovými hendikepy. Takoví se i srovnali ve všech kategoriích na prvních pozicích.

V kategorii Žáci (7-14 let) zahrál v sobotu Ivo Hala (147) z Golf Clubu Black Bridge nejlepší kolo turnaje ze všech zúčastněných chlapců. Jeho 68 ran mu tak pomohlo vyhrát svoji kategorii. Díky lepšímu nedělnímu kolu skončil jako druhý Dominik Daďa (151) z Albatross golf clubu Praha a se stejným skore na třetím místě Alex Hejlek (151) startující za Golf Club Kunětická Hora.

V sobotu také padl vůbec nejlepší výsledek kola za celý víkend a napříč kategoriemi. Postarala se o něj v kategorii Žákyně (7-14 let) se skore 68 ran Kateřina Vohralíková (147) z Golf Club Austerlitz. Druhé místo brala jen o dvě rány horší Anna Gejdošová (149) z Albatross golf clubu Praha, třetí místo v kategorii patřilo Lucie Strnadové (154) z Park Golf Clubu Ostrava.

Pro změnu nejlepší výsledek v součtu ran za obě kola padl v kategorii Kadeti (15-16 let), kterou opanoval Jan Vácha (144) z Golf Club Black Bridge. Lepší druhé kolo rozhodlo o druhém místě Matěje Minaříka (148) z Golf Club Mstětice před třetím v kategorii Tadeášem Červenkou (148) z Golf Clubu Hostivař.

Velmi těsně, s odstupy jediné rány, se poskládaly na prvních pozicích hráčky s plusovými hendikepy v kategorii Kadetky (15-16 let): 1. Tiema Kratochvílová (145) z Golf Clubu Mstětice, 2. Kristýna Vohralíková (146) z Golf Clubu Austerlitz a 3. Kristýna Květoňová (147) z Golf Clubu Mstětice.

Dimension Národní golfová tour mládeže se hraje ve formátu dvoudenních turnajů na 2x18 jamek na rány. V turnajích základní části hráči získávají body podle umístění a bojují o to, aby byli mezi 18 nejlepšími ve své kategorii, které jim zaručuje účast ve finálovém turnaji Masters. Do celkového hodnocení Dimension Národní golfové tour mládeže 2024 se počítá součet bodů za tři nejlepší umístění z turnajů základní části, plus body získané v turnaji Masters násobené koeficientem 1,5.

V kalendáři Dimension Národní golfové tour mládeže 2024 následuje ještě v květnu druhá zastávka série, a to 18.-19. května na náročném hřišti v Šilheřovicích.

Výsledky 1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 najdete zde.

Fotogalerii z turnaje naleznete zde

Připravil: -vrk-
Foto: Annie Krčmářová

Dimension Partner NGTM

Datum: Pondělí 6. května 2024
Všechny články autora

Související články

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...
Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...

24.11.2023 | Záříjovým turnajem Masters uzavřela Národní golfová tour mládeže svoji letošní sezonu a s několikatýdenním odstupem již hlásí ČGF hotový turnajový itinerář pro rok 2024. Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje odstartuje svoji další sezonu 6. května 2024 v jihočeské Hluboké nad Vltavou.

Poděbrady o víkendu dějištěm 2.
Poděbrady o víkendu dějištěm 2.

22.05.2023 | Hned tři vítězové svých kategorií obhájili prvenství z 1. NGTM. Mikuláš Vojtěšek a Julie Oplatková opět kralovali kadetům, stejně tak Tereza Kamradková v kategorii žákyň do 14 let. Pouze mezi žáky se na výsledkové listině oproti předchozímu turnaji 1.

Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...
Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči ...

08.05.2023 | Tři prvenství z prvního turnaje Národní Golfové Tour Mládeže putují z jihočeské Hluboké nad Vltavou na Moravu. Julie Oplatková a Mikuláš Vojtěšek ovládli kategorii kadetů. Tereza Kamradková a Ondřej Doležal se stali vítězi v kategorii žáků.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde