Česká golfová federace

Aktuality

Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči v prvním turnaji NGTM

Na jihu Čech se sešli mladí výkonnostní hráči v prvním turnaji NGTM

Tomáš Přikryl, Pondělí 8. května 2023

Tři prvenství z prvního turnaje Národní Golfové Tour Mládeže putují z jihočeské Hluboké nad Vltavou na Moravu. Julie Oplatková a Mikuláš Vojtěšek ovládli kategorii kadetů. Tereza Kamradková a Ondřej Doležal se stali vítězi v kategorii žáků.

Národní Golfová Tour Mládeže (NGTM) je seriál turnajů, který ČGF pořádá pro špičkové amatérské hráče a hráčky do 14 a do 16 let. Skládá se ze čtyř turnajů základní části a finálového turnaje Masters, do něhož hráči a hráčky postupují zejména na základě svého umístění v průběžném hodnocení túry. Hráčům se započítávají body ze tří nejlépe odehraných turnajů ze čtyř. Finálový turnaj se letos odehraje na hřišti Austerlitz v druhé polovině září.

První letošní turnaj se odehrál na hřišti v Hluboké nad Vltavou. „Ačkoliv předpověď počasí slibovala bouřky a četné přeháňky, byli jsme nakonec obdařeni skvělým počasím. Slunce golfové hřiště přímo rozzářilo,“ dělí se o radost z turnaje jeho ředitel Jan Šonka. Pouze v sobotním poledni přišel nečekaný přívalový déšť, s kterým si však všichni zúčastnění velice dobře poradili.

V nejmladší kategorii žákyň do 14 let se sešlo do turnaje 21 hráček. Již v prvním kole si zajistila náskok dvou ran svěřenkyně Park Golf Clubu Ostrava Tereza Kamradková. Své prvenství si pohlídala i ve druhém kole a po výsledcích 74 a 73 s náskokem tří ran vyhrála nad druhou Emmou Mahdalovou z Golf Clubu Uherské Hradiště. Třetí stupeň vítězů si zajistila Kristýna Květoňová z Golf Clubu Mstětice.

V kategorii žáků dominoval v prvním kole Ondřej Doležal výsledkem tři rány pod par (69). Zástupce RGA Greensgate si vytvořil náskok, který v druhém kole za 74 ran již plně kontroloval. Patrik Grulich z Golf Clubu Hodkovičky se sice o dvě rány k vítězi přiblížil, ale to mu na vítězství nestačilo. Třetí místo s celkovým počtem 150 ran si odvezl Alex Hejlek z Golf Clubu Kunětická Hora.

„Je zřejmé, že naši mladí hráči strávili zimní měsíce pilnou přípravou na novou sezónu. Kvalita hry a výsledky, které jsme mohli během víkendu sledovat, jsou toho důkazem. Jsem nadšen z jejich nasazení,“ komentuje turnaj Jan Šonka a dodává: „Chtěl bych poděkovat všem rodičům, trenérům a kolegům rozhodčím, kteří přispěli k úspěchu tohoto víkendu. Vaše podpora a nasazení jsou neocenitelné. Těšíme se na další zastávky naší tour a věříme, že i nadále uvidíme skvělé výkony a pozitivní atmosféru.“

Stejně jako kategorii žáků, i obě kategorii kadetů ovládli jejich vítězové už v prvním kole, a to svorně za 73 ran. Julii Oplatkovou z Golf Clubu Brno na stupních vítězů doplnila na třetí příčce klubová hráčka Barbora Vinkler. Pouze o jednu ránu za vítězkou skončila Kristýna Vohralíková z Golf Clubu Hodkovičky.

Narozeninový oslavenec Tomáš Hejda z Albatross golf clubu Praha nestačil také o jednu ránu na vítěze kadetů Mikoláše Vojtěška z Park Golf Clubu Ostrava. Skvělé druhé kolo za 72 ran přineslo celkové třetí místo Ondřeji Chromčíkovi z Beskydského Golfového Klubu.

Hřiště v Hluboké nad Vltavou připravilo pro mladé české naděje fantastické podmínky, které umožnily hráčům přinést vynikají čísla. Proto většina z nich odjížděla domů s pocitem dobře rozehrané sezóny.

„Chtěl bych vyzdvihnout vynikající úsilí týmu, který se staral o údržbu hřiště. Před pouhými třemi týdny proběhl na tomto hřišti turnaj zařazený do WAGR, kdy bylo hřiště zahlceno vodou. Přesto se greenkeeperům podařilo hřiště dokonale připravit, takže bylo ve skvělé kondici pro naše mladé golfisty,“ uzavírá své hodnocení ředitel turnaje Jan Šonka.

Výsledky turnaje naleznete zde

Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Pondělí 8. května 2023
Všechny články autora

Související články

1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...
1. Dimension Národní golfová tour mládeže 2024 ...

26.04.2024 | Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje vstupuje do nového ročníku s významnou podporou nového titulárního partnera, finanční společnosti Dimension. Série odstartuje svoji základní část již v sobotu 4. května 2024 v pražské Vinoři. Možnost podat přihlášku do turnaje končí v sobotu 27.

Poděbrady o víkendu dějištěm 2.
Poděbrady o víkendu dějištěm 2.

22.05.2023 | Hned tři vítězové svých kategorií obhájili prvenství z 1. NGTM. Mikuláš Vojtěšek a Julie Oplatková opět kralovali kadetům, stejně tak Tereza Kamradková v kategorii žákyň do 14 let. Pouze mezi žáky se na výsledkové listině oproti předchozímu turnaji 1.

Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem
Nadace Hanuše Goldscheidera pomáhá autistickým dětem

20.04.2024 | V pražském golfovém resortu GC Hodkovičky proběhla nebývalá akce na podporu dětí s autismem. Své síly ve snaze zapojit golf do dlouhodobého programu pomoci takto postiženým dětem spojily Nadace Hanuše Goldscheidera a pražský Rotary Klub. Výsledkem pilotní akce bylo nadšení dětí a dojetí rodičů.

Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku
Čeští amatéři si polepšili ve světovém žebříčku

09.04.2024 | Postavení českých amatérských golfistů na světovém žebříčku WAGR si udržuje za poslední rok vzestupnou tendenci. Stále více českých golfových nadějí, ať už se připravují v podmínkách českých klubových zázemí nebo na univerzitách v zámoří, prokazují výkonnost na úrovni minimálně širší světové špičky.

Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play
Petr Juráš z GC Hořehledy byl oceněn cenou fair play

29.03.2024 | Český klub fair play a Český olympijský výbor ocenil v pražské Písecké věži mladého golfového hráče Petra Juráše z Golf Clubu Hořehledy cenou fair play. Cenu mu předal dvojnásobný olympijský vítěz, kanoista Martin Doktor.

Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena
Turnajová sezóna 2024 je (téměř) připravena

03.01.2024 | Na konci minulého roku byly na webu a v mobilní aplikaci ČGF publikovány oba kalendáře akcí ČGF na rok 2024. V případě kalendáře hlavních akcí to je čtvrtá pracovní verze, kalendář akcí mládeže byl publikován poprvé.

Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...
Národní golfová tour mládeže má své termíny pro ...

24.11.2023 | Záříjovým turnajem Masters uzavřela Národní golfová tour mládeže svoji letošní sezonu a s několikatýdenním odstupem již hlásí ČGF hotový turnajový itinerář pro rok 2024. Vrcholná domácí soutěž pro golfové naděje odstartuje svoji další sezonu 6. května 2024 v jihočeské Hluboké nad Vltavou.

Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...
Národní mistrovství ČR žáků a kadetů očima vítěze ...

21.11.2023 | Většina mládežnických hráčů má vedle vítězství v turnaji také za cíl vstoupit do světového amatérského žebříčku WAGR. Filip Lukáš si tento úkol splnil na NMČR žáků a kadetů. Jak prožíval chvíle na hřišti? Pojďte se společně s ním vrátit do červencového turnaje na hřišti Kunětická Hora.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde