Česká golfová federace

Aktuality

Turnaj D+D REAL Czech Challenge se přesouvá z přelomu května a června na říjen

Turnaj D+D REAL Czech Challenge se přesouvá z přelomu května a června na říjen

Tisková zpráva , Sobota 11. května 2024

Profesionální golfový turnaj D+D REAL Czech Challenge ze série Challenge Tour mění termín. Místo původního přelomu května a června se nově uskuteční až začátkem října, konkrétně od 2. do 5. října 2024.

Nejstarší turnaj Challenge Tour na českém území čeká v tomto roce už dvanáctý ročník. Prvních sedm se uskutečnilo na Kunětické hoře, odkud se turnaj na jeden rok přestěhoval na Kaskádu. Po roční covidové pauze se turnaj na dva roky vrátil na Kuňku, loni se hrálo na Kácově.

„Mrzí nás, že musíme turnaj přesunout na podzimní termín, ale nyní není jisté, že by se hřiště stihlo do turnaje dostat do potřebné kondice. Tři týdny po nás se navíc v Berouně hraje turnaj Ladies European Tour, a kdybychom my trvali na původním termínu, prošlo by hřiště další velkou zátěží, která by pro něj pro zbytek sezony byla kritická. Proto jsme se i po konzultaci s lidmi z Challenge Tour dohodli na tomto řešení,“ říká Petr Dědek ml. ze společnosti Relmost, která turnaje Challenge Tour, ale u D+D REAL Czech Masters ze série DP World Tour pořádá.

Důvodem přeložení turnaje je aktuální stav hřiště v Royal Beroun Golf Clubu, za jehož zhoršení může mimořádně nepříznivé dubnové počasí s vysokými výkyvy teplot, které byly smrtící pro růst trávy. Hřiště se tak nyní musí zotavit a opět nabrat sílu, aby ve zbytku sezony sloužilo nejen profesionálním, ale i amatérským hráčům.

„Hřiště je sice ve stavu, kdy se na něm dá odehrát regulérní soutěžní kolo, ale chápeme reputační obavy pořadatelů takto vysoce postaveného turnaje. Navíc jsme se dohodli na dlouhodobé spolupráci a bylo by hloupé ji hned první rok ohrozit. Nicméně věříme, že již v průběhu května budou greeny v kondici, která se bude blížit té, na kterou jsou naši členové především z loňského roku zvyklí,“ řekl Vojtěch Matějček, prezident Royal Beroun Golf Clubu.

Přeložení turnaje má jeden pozitivní dopad na celou akci, a to je fakt, že se stane součástí vyvrcholení celé sezony Challenge Tour. D+D REAL Czech Challenge uzavře evropskou část turnajů, po kterých už přijdou na řadu pouze dva podniky v Číně a finále celé série na Mallorce. Druhý turnaj Challenge Tour v Česku, Kaskáda Golf Challenge, se uskuteční v původním termínu od 13. do 16. června.

Text: tisková zpráva Relmost
Foto: Zdeněk Sluka

Autor: Tisková zpráva  
Datum: Sobota 11. května 2024
Všechny články autora

Související články

Na D+D REAL Czech Masters 2024 dorazí Jason Dufner, ...
Na D+D REAL Czech Masters 2024 dorazí Jason Dufner, ...

03.05.2024 | Jubilejní 10. ročník D+D REAL Czech Masters představuje první hvězdy. Na hřiště PGA National OAKS Prague dorazí v polovině srpna tohoto roku mimo jiné Američan Jason Dufner (47), Angličan Luke Donald (46) a Ital Francesco Molinari (41). ...

Highlights českého golfu v roce 2024
Highlights českého golfu v roce 2024

07.01.2024 | Rok 2024 je nabitý sportovními událostmi, které natěšeně vyhlíží celá naše sportovní veřejnost včetně golfových fanoušků. Událostí č. 1 bude olympijský golfový turnaj s českým zastoupením. Vrcholy domácí scény obstarají mj. zastávky nejvyšších evropských okruhů DP World Tour, LET a Challenge Tour.

Jiří Zuska na 14. místě na D+D Real Czech Masters
Jiří Zuska na 14. místě na D+D Real Czech Masters

27.08.2023 | Světový golf i český úspěch přinesl od 24. do 27. srpna na Albatross Golf Resortu podnik série DP World Tour D+D REAL CZECH MASTERS 2023. Čerstvý český profesionál Jiří Zuska tu potvrdil neoficiální roli české jedničky a mezi evropskou elitou skončil na skvělé 14.

Děti na Albatrossu zaujaly celou DP World Tour
Děti na Albatrossu zaujaly celou DP World Tour

26.08.2023 | V rámci programu Czech Masters proběhlo finále turnaje dětí, které v letošním roce začaly s golfem. Pod hlavičkou projektu GolfSixes, jehož partnerem je i pořadatel nejvyšší evropské série DP World Tour, se mezi sebou utkali vítězové jarní kvalifikace.

D+D REAL CZECH MASTERS podeváté svátkem golfu ...
D+D REAL CZECH MASTERS podeváté svátkem golfu ...

22.08.2023 | Devátý ročník D+D REAL CZECH MASTERS 24.-27. srpna na Albatross Golf Resort je vrcholem golfové sezony pro všechny fanoušky golfu v české kotlině. Podnik nejvyšší evropské mužské soutěže DP World Tour s dotací 2 miliony dolarů přivádí světová jména ke konfrontaci s osmičkou českých hráčů.

Další potvrzenou hvězdou D+D REAL Czech Masters ...
Další potvrzenou hvězdou D+D REAL Czech Masters ...

29.06.2023 | Na D+D REAL Czech Masters dorazí Ital Francesco Molinari. Šampion The Open z roku 2018 tak ve startovní listině doplní mimo jiné Luka Donalda, bývalou světovou jedničku a aktuálně kapitána evropského týmu pro Ryder Cup. Turnaj světové série DP World Tour se uskuteční od 24.

Poznejte golf i z jeho druhé stránky, buďte součástí ...
Poznejte golf i z jeho druhé stránky, buďte součástí ...

15.05.2023 | Hrajete golf a myslíte si, že znáte všechny jeho tváře? Tak zpozorněte, protože ne každý vášnivý golfista si vyzkoušel z golfového pohledu opravdu všechny možné zážitky, které tento sport zvláště zapáleným hráčům nabízí. Zkuste si zažít atmosféru velkého turnaje přímo na hřišti, buďte jeho součástí.

Luke Donald je první hvězdou pro D+D REAL Czech ...
Luke Donald je první hvězdou pro D+D REAL Czech ...

27.04.2023 | Organizátoři D+D REAL Czech Masters oznámili první velkou hvězdu pro letošní ročník turnaje ze série DP World Tour. Na Albatross dorazí od 24. do 27. srpna poprvé v kariéře Luke Donald, bývalá světová jednička a kapitán evropského rydercupového týmu pro letošní prestižní klání se Spojenými státy.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde