Česká golfová federace

Aktuality

28. večer českého golfu oslavil úspěšný rok

28. večer českého golfu oslavil úspěšný rok

Tomáš Přikryl, Čtvrtek 21. prosince 2023

Skvělá atmosféra v průběhu celého slavnostního večera završila úspěšnou golfovou sezónu 2023. Nejlepšími amatéry jsou Denisa Vodičková a Filip Jakubčík. Mezi profesionály si ocenění odnesli Klára Davidson Spilková a Jiří Zuska. Český golf vyhlíží do olympijského roku 2024 s nadějí.

Když v úplném závěru 28. galavečera vystoupil na pódium prezident České golfové federace Vratislav Janda, aby komentoval veškeré úspěchy českých hráčů v zahraničí v letošním roce, vyzařovalo z jeho slov nadšení nad skvělým rokem, kterým si celý český golf prošel. Neopomenul také důležité diplomatické úspěchy, jako například zařazení golfu mezi 30 sportů v projektu prioritizace sportu Národní sportovní agentury. Český golf získal na mezinárodní úrovni v roce 2023 prestiž, a to nejen díky českým hráčkám na Ladies European Tour. Sálem rezonovaly i další úspěchy. Louis Klein se stal nejmladším hráčem v historii druhé nejvyšší evropské série – Challenge tour – který prošel v turnaji cutem. Denisa Vodičková se v Kanadě stala juniorskou mistryní světa. Filip Jakubčík odvezl z týmového mistrovství ve Spojených arabských emirátech osmé místo. Kristýna Napoleaová rozšířila počet českých hráček, které vyhrály turnaj LET, a konečně Jiří Zuska si jako první hráč v historii zahrál na turnaji PGA Tour, a to i ve víkendových závěrečných kolech turnaje.

28. večer českého golfu byl skutečnou oslavou za účasti většiny nominovaných hráčů. Ti ve foyer společně vytvořili skvělou atmosféru, ze které pramenila synergie, jíž si například české hráčky získaly celou Ladies European Tour. Za zvuků známé české kapely Chinaski moderátor celého večera Pavel Poulíček svižným tempem vyhlašoval vítěze jednotlivých kategorií. Na podium přicházeli i jednotliví partneři, a i ti přišli podpořit celý český golf. Zástupce Raiffeisenbank potvrdil zájem být nadále Bankou českého golfu a vyzdvihnul nejvyšší českou sérii Czech Open Golf Tour, která v dalších letech ponese titulární jméno Raiffeisenbank. Petr Dědek oficiálně oznámil hřiště, které bude hostit turnaj D+D Real Czech Masters – PGA National Czech Republic Oaks Prague.

V hlavních kategoriích se překvapení nekonalo a podle předpokladů si skleněnou trofej Jana Schovánka odnesli amatéři Denisa Vodičková a Filip Jakubčík. Mezi profesionály opět opanovala Klára Davidson Spilková, která již dříve avizovala, že prioritou pro příští rok zůstává evropská série: „Díky umístění v top 10 jsem získala možnost nastoupit přímo do finálového turnaje Q-series LPGA Tour, ale nakonec jsem se rozhodla do USA neletět a také příští rok zůstat v Evropě. Je to moje vnitřní rozhodnutí – chci být déle než jen jeden rok na jednom místě. Evropa mi svědčí nejen herně, ale i z pohledu zdraví a mentální rovnováhy. Teď se chci co nejlépe připravit na příští rok a bojovat o nejvyšší příčky mezi nejlepšími Evropankami, na majorech a na svém třetím olympijském turnaji, v Paříži. To je teď můj nejbližší cíl.“ 

Ke svým třem titulům mezi amatéry si pro první ocenění mezi profesionály došel Jiří Zuska. A ačkoliv je jeho postavení ve světovém žebříčku prozatím vzdálené od účasti na letních olympijských hrách, jsou jeho hlavním cílem. Sám to komentoval slovy, že bude muset na začátku sezóny uhrát velice dobré výsledky, a proto se v lednu přesouvá na Floridu: „Přihlásím se tam do několika miniturnajů, zkusím nějaké kvalifikace na turnaj PGA Tour a Korn Ferry Tour. Od jara už ale budu chtít hrát turnaje znovu v Evropě.“ Zuska dále dodává, že cílem je vyhrát jeden turnaj na Challenge Tour a vylepšit si současnou hráčskou kategorii na této sérii.

Přehled oceněných na 28. Večeru českého golfu:

Golfista roku ČGF – Amatér

Filip Jakubčík

Golfistka roku ČGF – Amatérka

Denisa Vodičková

Golfista roku ČGF – Profesionál

Jiří Zuska

Golfistka roku ČGF – Profesionálka

Klára Davidson Spilková

Mladší žák roku

Dominik Daďa

Mladší žákyně roku

Ella Hrbatá

Starší žák roku

Louis Klein

Starší žákyně roku

Kristýna Květoňová

Kadet roku

Matouš Zach

Kadetka roku

Tiphani Knight

Dorostenec roku

Timotej Formánek

Dorostenka roku

Denisa Vodičková

MID amatér roku

David Siegel

MID amatérka roku

Hana Ryšková

Senior roku

Radek Kohout

Seniorka roku

Martina Fulínová

Raiffeisenbank COGT - Muži

Louis Klein

Raiffeisenbank COGT – Ženy

Kristina Lebová

 

Výroční cena České golfové asociace hendikepovaných

Richard Pavel

 

Partneři Večer českého golfu

 

Foto: Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 21. prosince 2023
Všechny články autora

Související články

Večer českého golfu po dvacáté osmé
Večer českého golfu po dvacáté osmé

17.12.2023 | Český golf čeká slavnostní bilancování velmi úspěšné sezony v rámci 28. večera českého golfu. ČGF vyhlásí 20.12. ve Slovanském domě ty nejlepší české amatérské i profesionální golfisty či nejoblíbenější hřiště. Slavnostní večer zprostředkuje fanouškům v přímém přenosu od 20 hodin TV Golf Channel.

Večer českého golfu – SAVE THE DATE
Večer českého golfu – SAVE THE DATE

12.10.2023 | 28. ročník Večera českého golfu má svůj termín. Poznamenejte si do svého kalendáře 20. prosince 2023 ve 20:00. Akce pro zvané proběhne opět v pražském Slovanském domě. Golfoví fanoušci a další veřejnost bude mít možnost sledovat program v přímém přenosu.

Večer českého golfu v repríze na ČT Sport
Večer českého golfu v repríze na ČT Sport

19.12.2022 | Ve středu 21. prosince v hlavním vysílacím čase od 20:15 odvysílá stanice ČT Sport reprízu slavnostního Večera českého golfu. Nenechte si ujít ohlédnutí za úspěšným rokem českého golfu.

27. Večer českého golfu ocenil nejlepší hráče sezóny
27. Večer českého golfu ocenil nejlepší hráče sezóny

17.12.2022 | 27. ročník Večera českého golfu se vrátil po dvou letech do své běžné podoby a za přítomnosti diváků byli vyhlášeni nejlepší tuzemští golfisté za rok 2022. Stejně jako v minulých letech mohli diváci vyhlášení sledovat i na českém kanálu Golf Channel.

Volí se král a královna českého golfu.
Volí se král a královna českého golfu.

11.12.2022 | Již za týden budeme znát jména nejlepších českých golfistů za uplynulou sezonu. V sobotu 17. 12. se uskuteční Večer českého golfu, během nějž Česká golfová federace ocení ty, kterým se v letošním roce dařilo nejvíc. Slavnostní večer můžete sledovat v přímém přenosu od 18:00 na stanici Golf Channel.

Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...
Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...

31.12.2021 | Jako jednu ze svých lepších sezón vidí Klára Spilková rok 2021, byť si jeho závěr představovala jinak. Profesionálka, která znovu obhájila titul Golfistka roku ČGF, chce v roce 2022 hrát převážně ve Spojených státech, ale myslí rovněž na evropské turnaje.

Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející ...
Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející ...

27.12.2021 | Dorostenkou roku byla na Večeru českého golfu oceněna Barbora Bujáková. Není divu, že sezónu jak na horské dráze hodnotí nakonec pozitivně. Těší se z ocenění, které ještě před dvěma roky svým kolegyním v různých kategoriích tak trochu záviděla a přála si je jednou napodobit.

Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...
Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...

26.12.2021 | Amatérka roku Sára Kousková má za sebou senzační sezónu s dvěma významnými triumfy na univerzitním a profesionálním turnaji, kterou nedávno završila šestým místem na LET Q-School. Po ocenění na Večeru českého golfu se ohlíží za úspěchy roku 2021 a odkrývá plány pro příští sezónu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde