Česká golfová federace

Aktuality

Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu 2021

Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu 2021

Klára Kuchařová, Pátek 31. prosince 2021

Jako jednu ze svých lepších sezón vidí Klára Spilková rok 2021, byť si jeho závěr představovala jinak. Profesionálka, která znovu obhájila titul Golfistka roku ČGF, chce v roce 2022 hrát převážně ve Spojených státech, ale myslí rovněž na evropské turnaje.

Nejlepší česká profesionálka Klára Spilková má za sebou další sezónu na americké LPGA Tour. I přesto, že se ji nevydařil závěr sezóny a nepodařilo se jí udržet kartu na příští sezónu, považuje česká jednička mezi ženami uplynulou sezónu za povedenou.

„Sezóna 2021 byla určitě lepší než ta předchozí, už jen kvůli tomu, že jsme mohly cestovat a hrát turnaje. Umístila jsem se dvakrát v TOP 20 na LPGA, což je pro mě zatím nejlepší bilance. Nejvýznamnějším momentem roku však byla účast na olympijských hrách v Tokiu,“ řekla Spilková. „Vylepšila jsem tam svůj výsledek z Ria de Janeira 2016 a vzhledem k podmínkám jsem s 23. místem velmi spokojená, navíc opět bohatší o nové zkušenosti.“

Dlouhodobě nejlepší česká golfistka má v plánu zůstat na profesionálních sériích v USA. Ve dvoudílné kvalifikační škole LPGA Q-Series totiž získala hrací kartu na nižší Symetra Tour.

„Sezónu bych chtěla převážně strávit v USA,“ vysvětluje Spilková. „Kromě Symetra Tour bych si ráda zahrála i turnaje LPGA, pokud se mi podaří na ně kvalifikovat, nebo dostat sponzorskou pozvánku. Stejně tak bych chtěla absolvovat několik turnajů na Ladies European Tour,“ přibližuje svůj kalendář pro rok 2022 hráčka, která na evropské tour od svých šestnácti let takřka vyrostla.

Na Ladies European Tour bude mít Česko již o něco větší zastoupení po úspěšné kvalifikační škole v podání profesionálních kolegyň Terezy Melecké, Kristýny Napoleaové a možná i Sáry Kouskové, která se na životní "přestup" teprve chystá.

Česká jednička Klára Spilková úspěchy svých krajanek ze zámoří sleduje a spíše než případnou konkurenci je považuje za veliký krok vpřed v tuzemském ženském golfu. „Samozřejmě je golf individuální sport, ale mám radost, že takto můžeme společně podpořit golf jako krásný ženský sport. Naše tři hráčky, které se dostaly na Ladies European Tour jsem sledovala, je to skvělý odrazový stupeň, kdyby v budoucnu chtěly hrát také na LPGA Tour.“

Plány na zimu má Spilková jasné – vrátila se do Prahy, kde strávila svátky s rodinou. „O Vánocích jsem byla s rodinou, na kterou jsem se moc těšila. Nyní už mám v plánu rehabilitovat a připravovat se na další sezónu,“ říká profesionálka.

Během zimy v Čechách má také čas se věnovat také svým partnerům. „Touto cestou bych velmi ráda poděkovala svému realizačnímu týmu, všem fanouškům, a také partnerům, kteří při mně stále stojí a podporují mě,“ dodala Klára Spilková. „Jmenovitě děkuji Volvo Car Czech Republic, pojišťovně Youplus, společnosti Carollinum, České golfové federaci, Engine, Bogneru, Dukle Praha, Titleistu a hřišti PGA National Czech Republic.“

A přání na závěr? „Ráda bych všem z celého srdce popřála jen to nejlepší do nového roku, a hlavně hodně zdraví, které je obzvlášť v dnešní době to nejcennější.“

FOTO Annie Krčmářová

Datum: Pátek 31. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami
Profesionální série s jedním Čechem a čtyřmi Češkami

14.03.2022 | Ve třech destinacích tří světadílů se představí během tohoto týdne čeští golfoví profesionálové. V Egyptě začíná série Pro Golf Tour s Janem Cafourkem, v Saudské Arábii startují na Ladies European Tour Tereza Melecká, Kristýna Napoleaová a Šideri Váňová, na americké Epson Tour hraje Klára Spilková.

Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...
Klára Spilková ve finále Q-School evropské série ...

13.12.2021 | Klára Spilková se po vyřazení z kvalifikace pro americkou sérii LPGA rozhodla nestartovat ve finálové fázi Q-School pro Ladies European Tour. I nadále hodlá pokračovat v „americké“ cestě, v příštím roce na nižší Symetra Tour.

Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo
Karolína Vlčková obsadila na Symetra Tour 60. místo

04.10.2021 | Dvě české profesionálky soutěžily minulý týden ve Spojených státech na tamních sériích. Karolína Vlčková prošla díky skvělému druhému kolu cutem na turnaji Carolina Golf Classic a obsadila konečné dělené 60. místo. Klára Spilková neprošla na turnaji LPGA cutem.

Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...
Domácí víkend bude ve znamení Raiffeisenbank Preside ...

23.09.2021 | Posledním letošním tuzemským turnajem předních amatérů bude Raiffeisenbank President Masters Invitational, které se uskuteční od pátku do neděle v Karlových Varech. Další start na LPGA Tour čeká Kláru Spilkovou, Karolínu Vlčkovou na Symetra Tour. Na Challenge Tour hraje Gordan Brixi.

Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...
Saint Germain v TOP 20 na LETAS, Burdová ve finále ...

26.06.2021 | Celkem osm Češek bojovalo v soutěžích v Evropě a USA. Natálie Saint Germain veze dělené 16. místo z turnaje LETAS, Dominika Burdová prošla cutem na German Ladies‘ Amateur Championship. Klára Spilková neprošla cutem na majoru a Karolína Vlčková dělí 81.

Klára Spilková vybojovala s rekordním výsledkem 12.
Klára Spilková vybojovala s rekordním výsledkem 12.

18.04.2021 | Posun na 75. příčku sezónního pořadí a zisk 31 tisíc dolarů přinesl Kláře Spilkové skvělý výkon při premiérovém letošním představení na okruhu LPGA. Česká profesionálka s rekordním výsledkem -17 obsadila dělené dvanácté místo. Karolína Vlčková je před posledním kolem Symetra Tour padesátá.

Spilková stoupá leaderboardem, Vlčková prošla cutem
Spilková stoupá leaderboardem, Vlčková prošla cutem

17.04.2021 | Dobré zprávy přicházejí z amerických dámských sérií. Klára Spilková prožívá výborný turnaj na LPGA a na Havaji už postoupila na dělené 16. místo po třetím kole. Na turnaji Symetra Tour v Arizoně prošla cutem Karolína Vlčková.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde