Česká golfová federace

Aktuality

Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející sezóny

Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející sezóny

Klára Kuchařová, Pondělí 27. prosince 2021

Dorostenkou roku byla na Večeru českého golfu oceněna Barbora Bujáková. Není divu, že sezónu jak na horské dráze hodnotí nakonec pozitivně. Těší se z ocenění, které ještě před dvěma roky svým kolegyním v různých kategoriích tak trochu záviděla a přála si je jednou napodobit.

Nejlepší českou amatérkou do 18 let se stala Barbora Bujáková, která v této sezóně dala o sobě znát hned několikrát. Na všech třech turnajích ze série RB Czech Golf Amateur Tour, které odehrála, se umístila v TOP 10 včetně stříbrného místa na Zbraslavi. Nedaleko vítězství v sérii byla také v Telči, kde ji však závěr nevyšel podle představ.

„Letos to byla někdy docela horská dráha, nebudu lhát. Jedno kolo výborné, druhé naprostý opak, ale v průměru vlastně fajn. Tato sezóna byla mentálně hodně vyčerpávající, každopádně mi to určitě dá hodně zkušeností do budoucna,“ ohlédla se za sezónou nejlepší dorostenka.

Poprvé si Bujáková zahrála prestižní German Girls Open, kde obsadila solidní 25. příčku. A také díky dalším výborným výsledkům si vysloužila nominaci do reprezentačního výběru dívek pro Mistrovství Evropy družstev do 18 let v Portugalsku.

Skvělé bylo German Boys & Girls Open, neskutečný zážitek, skvělí lidé. Bylo úžasné, jak se najednou seznámí hráči z celé Evropy a stanou se z nich kamarádi. Pak jsme se vlastně s řadou holek potkala na Evropě, to byla také výborná zkušenost."

A co vlastně pro ni ocenění znamená? Je to neskutečná čest. Pamatuji si, jak jsem už v roce 2019 sledovala holky v televizi a přála si, abych tam jednou byla i já, tak se to konečně povedlo! Poděkovat bych chtěla mámě, ta se mnou jela na každý turnaj, kde mohla zrovna být. Tátovi budu děkovat vždycky, protože mě ke golfu přivedl. A samozřejmě nejen nejlepší trenérce, ale i úžasnému člověku - Zuzce Mašínové. Pak také Golf Club Brno za úžasné tréninkové plochy a podmínky, měsíční kemp ve Španělsku… a Czech Golf Teamu za možnost hrát na prestižních turnajích, zejména pak Harrymu Scottovi za skvělý přístup při kempech a trénincích.

Náročnou sezónu má česká amatérka úspěšně za sebou a už se těší na tu nadcházející, i když na místě byla nejdřív úplná třítýdenní pauza. Hned po sezóně jsem na tři týdny nechytila hůl do ruky. Potřebovala jsem nutně pauzu, ale to asi většina z nás,“ svěřila se Bujáková, ale během zimy se už pilně chystá na další rok.

Plány přípravy jsou jasné, zatímco program na novou sezónu stále dotváří. „Nedávno jsme byli s Czech Golf Teamem v Turecku, pak ještě máme další dva reprezentační kempy v únoru a březnu. Doma mám podložku se sítí, puttovací koberec a v Golf Resortu Jezera je i simulátor, který mi celou zimní přípravu usnadňuje. Kalendář je v procesu, není zatím kompletní, ale už zhruba víme kostru. Necháme se překvapit, ale už teď se na sezónu moc těším,“ uzavřela své postřehy nejlepší česká dorostenka roku.

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pondělí 27. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

Matěj Bača si letos plnil cíle
Matěj Bača si letos plnil cíle

22.12.2021 | Loni se stal kadetem roku, letos již soutěžil ve starší kategorii chlapců do 18 let a hned v ní kraloval. Dorostenec roku Matěj Bača má za sebou svou doposud nejúspěšnější sezónu, během které si poprvé zahrál tři veliké turnaje, které byly jeho cílem pro letošní rok.

Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro
Češi vezou ze Slovinska zlato a stříbro

23.04.2022 | Dvě cenné medaile vezou ze Slovinska čeští mladí golfisté z 8. European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku. Chlapecký tým prohrál těsně souboj o zlato, dívky svoji soutěž naprosto ovládly.

Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali
Mladí reprezentanti na EOHT znovu jasně vyhrávali

22.04.2022 | Dvě výhry nad italskými soupeři se stejným výsledkem 3:0. Také druhý den přinesl českým družstvům na European Olympic Hopes Trophy radost a klid před závěrečným hracím dnem.

Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty
Češi na EOHT zvládli úvodní den bez ztráty

21.04.2022 | Velmi vydařený den mají za sebou mladé české výběry startující v soutěži European Olympic Hopes Trophy, která odstartovala ve Slovinsku. Chlapecký i dívčí tým vyhrály proti Maďarsku i Slovensku, navíc v součtu prohrály jediný z dvanácti zápasů.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...
Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...

31.12.2021 | Jako jednu ze svých lepších sezón vidí Klára Spilková rok 2021, byť si jeho závěr představovala jinak. Profesionálka, která znovu obhájila titul Golfistka roku ČGF, chce v roce 2022 hrát převážně ve Spojených státech, ale myslí rovněž na evropské turnaje.

Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...
Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...

26.12.2021 | Amatérka roku Sára Kousková má za sebou senzační sezónu s dvěma významnými triumfy na univerzitním a profesionálním turnaji, kterou nedávno završila šestým místem na LET Q-School. Po ocenění na Večeru českého golfu se ohlíží za úspěchy roku 2021 a odkrývá plány pro příští sezónu.

Úspěšná sezóna Filipa Jakubčíka přinesla výrazné ...
Úspěšná sezóna Filipa Jakubčíka přinesla výrazné ...

23.12.2021 | Před dvěma lety byl ohodnocen nejlepším hráčem do 16 let, letos si osmnáctiletý amatér Filip Jakubčík převzal již nejprestižnější ocenění Golfista roku ČGF. V této sezóně dominoval na tuzemských i zahraničních turnajích, nejlepší vzpomínky má však na týmové akce.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde