Česká golfová federace

Aktuality

27. Večer českého golfu ocenil nejlepší hráče sezóny

27. Večer českého golfu ocenil nejlepší hráče sezóny

Tomáš Přikryl, Sobota 17. prosince 2022

27. ročník Večera českého golfu se vrátil po dvou letech do své běžné podoby a za přítomnosti diváků byli vyhlášeni nejlepší tuzemští golfisté za rok 2022. Stejně jako v minulých letech mohli diváci vyhlášení sledovat i na českém kanálu Golf Channel.

Nejlepším profesionálem byl vyhlášen Jan Cafourek, který je ve světovém žebříčku nejvýše postaveným českým hráčem. Mezi profesionálkami měla porota velice složitou pozici, protože český golf nepamatuje mezi ženami tak úspěšnou sezónu. Na trůn porota nakonec posadila Sáru Kouskovou a ocenila její celkové vítězství v sérii LETAS. V amatérech si za své zámořské výkony po roční pauze trofej převzal Jiří Zuska, mezi amatérkami zopakovala své loňské vítězství Denisa Vodičková.

Již tradičně slavnostní Večer českého golfu uzavíral golfovou sezónu, shodou okolností však v letošním roce probíhal v termínu, kdy čtyři české hráčky stále ještě bojují ve finálovém turnaji Q-School o další český úspěch. Klára Spilková, Jana Melichová a Sára Kousková již mají jistotu startů v sérii LET, plnou kartu LET mají možnost získat i další hráčky Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Kristýna Napoleová a Šideri Váňová. Rok 2022 svoji definitivní tečku proto napíše až ve středu 21. prosince, kdy budeme znát všechny letošní výsledky.

Podobně nabito bylo ale i mezi amatérkami. Jindy by Patricii Mackové její 4. místo na individuálním Mistrovství Evropy žen, což je nejlepší český výsledek všech dob, stačilo k ovládnutí celé kategorie. Denisa Vodičková však triumfovala v obou nejvyšších českých soutěžích a svůj seznam úspěchů doplnila i o další výsledky v zahraničí, kde například získala 2. místo na turnaji German Girls Open (do 18 let) a 3. místo na prestižním turnaji Annika Invitational Europe ve Švédsku. Moderátor večera Pavel Poulíček měl při výčtu všech úspěchů českých hráček příjemnou, ale i časově náročnou roli.

V průběhu slavnostního večera byli do Síně slávy ČGF uvedeni Miroslav Brtek (in memoriam), dále Pavel Fulín a Jan Juhaniak. Ve všech třech případech za vynikající sportovní výsledky a za dlouhodobé působení jako profesionální učitelé golfu.

Již tradičně se na Večeru českého golfu vyhlašují i výsledky ankety Golfový areál roku. Nejoblíbenějším areálem se stalo hřiště Loreta Golf Club Pyšely a za nejkvalitnější areál bylo vyhlášeno hřiště v Kácově: Panorama Golf Resort.

 

Přehled oceněných na 27. Večeru českého golfu:

Golfista roku ČGF – Amatér

Jiří Zuska

Golfistka roku ČGF – Amatérka

Denisa Vodičková

Golfista roku ČGF – Profesionál

Jan Cafourek

Golfistka roku ČGF – Profesionálka

Sára Kousková

Mladší žák roku

Marek Šmerda

Mladší žákyně roku

Kateřina Vohralíková

Starší žák roku

Louis Klein

Starší žákyně roku

Julie Oplatková

Kadet roku

Jakub Janda

Kadetka roku

Kristina Lebová

Dorostenec roku

Matěj Bača

Dorostenka roku

Denisa Vodičková

MID amatér roku

Stanislav Nestrašil

MID amatérka roku

Kristýna Frýdlová

Senior roku

Pavel Vilimovský

Seniorka roku

Martina Fulínová

Raiffeisenbank COGT - Muži

Stanislav Matuš

Raiffeisenbank COGT – Ženy

Denisa Vodičková

 

Výroční cena České golfové asociace hendikepovaných

Filip Rataj

Cena Českého svazu greenkeeperů

Doc. Ing. Stanislav Hejduk, Ph.D.

 

Fotogalerie z Večera českého golfu zde

 

Partneři 27. Večera českého golfu

Partneři 27. Večera českého golfu

Datum: Sobota 17. prosince 2022
Všechny články autora

Související články

28. večer českého golfu oslavil úspěšný rok
28. večer českého golfu oslavil úspěšný rok

21.12.2023 | Skvělá atmosféra v průběhu celého slavnostního večera završila úspěšnou golfovou sezónu 2023. Nejlepšími amatéry jsou Denisa Vodičková a Filip Jakubčík. Mezi profesionály si ocenění odnesli Klára Davidson Spilková a Jiří Zuska. Český golf vyhlíží do olympijského roku 2024 s nadějí.

Večer českého golfu po dvacáté osmé
Večer českého golfu po dvacáté osmé

17.12.2023 | Český golf čeká slavnostní bilancování velmi úspěšné sezony v rámci 28. večera českého golfu. ČGF vyhlásí 20.12. ve Slovanském domě ty nejlepší české amatérské i profesionální golfisty či nejoblíbenější hřiště. Slavnostní večer zprostředkuje fanouškům v přímém přenosu od 20 hodin TV Golf Channel.

Večer českého golfu – SAVE THE DATE
Večer českého golfu – SAVE THE DATE

12.10.2023 | 28. ročník Večera českého golfu má svůj termín. Poznamenejte si do svého kalendáře 20. prosince 2023 ve 20:00. Akce pro zvané proběhne opět v pražském Slovanském domě. Golfoví fanoušci a další veřejnost bude mít možnost sledovat program v přímém přenosu.

Večer českého golfu v repríze na ČT Sport
Večer českého golfu v repríze na ČT Sport

19.12.2022 | Ve středu 21. prosince v hlavním vysílacím čase od 20:15 odvysílá stanice ČT Sport reprízu slavnostního Večera českého golfu. Nenechte si ujít ohlédnutí za úspěšným rokem českého golfu.

Volí se král a královna českého golfu.
Volí se král a královna českého golfu.

11.12.2022 | Již za týden budeme znát jména nejlepších českých golfistů za uplynulou sezonu. V sobotu 17. 12. se uskuteční Večer českého golfu, během nějž Česká golfová federace ocení ty, kterým se v letošním roce dařilo nejvíc. Slavnostní večer můžete sledovat v přímém přenosu od 18:00 na stanici Golf Channel.

Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...
Profesionálka roku Klára Spilková bilancuje sezónu ...

31.12.2021 | Jako jednu ze svých lepších sezón vidí Klára Spilková rok 2021, byť si jeho závěr představovala jinak. Profesionálka, která znovu obhájila titul Golfistka roku ČGF, chce v roce 2022 hrát převážně ve Spojených státech, ale myslí rovněž na evropské turnaje.

Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející ...
Dorostenka roku se už nemůže dočkat nadcházející ...

27.12.2021 | Dorostenkou roku byla na Večeru českého golfu oceněna Barbora Bujáková. Není divu, že sezónu jak na horské dráze hodnotí nakonec pozitivně. Těší se z ocenění, které ještě před dvěma roky svým kolegyním v různých kategoriích tak trochu záviděla a přála si je jednou napodobit.

Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...
Golfistka roku ČGF Sára Kousková před významným ...

26.12.2021 | Amatérka roku Sára Kousková má za sebou senzační sezónu s dvěma významnými triumfy na univerzitním a profesionálním turnaji, kterou nedávno završila šestým místem na LET Q-School. Po ocenění na Večeru českého golfu se ohlíží za úspěchy roku 2021 a odkrývá plány pro příští sezónu.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde