Česká golfová federace

Aktuality

EGA si v Londýně zvolila novou prezidentku

EGA si v Londýně zvolila novou prezidentku

Tomáš Přikryl, Středa 22. listopadu 2023

18. listopadu se za účasti 41 zástupců včetně české výpravy konala výroční konference EGA, během níž byla zvolena nová prezidentka Caroline Huyskes z Nizozemska a přijatý 50. člen asociace – Kosovská golfová federace.

Delegáti zastupující 41 ze 49 členských federací, včetně prezidenta ČGF Vratislava Jandy a generálního sekretáře Aleše Libecajta, se 18. listopadu v Londýně zúčastnili výroční konference EGA, která ve dvou dnech nabídla několik pracovních diskuzí a workshopů.

Jednání řídil odcházející prezident Jan Hubrecht z Anglie, který tak ukončil své dvouleté funkční období v čele asociace. Jako odstupující prezident však stále zůstává po dobu dalších dvou let ve výkonném výboru. Novou prezidentkou asociace byla jednomyslně zvolena Caroline Huyskes z Nizozemska (na snímku s Vratislavem Jandou).

Důležitou součástí schůze byla také rozprava o rozšíření působnosti EGA v oblasti udržitelného golfu. Po diskuzích byly schváleny plány na posílení pracovní skupiny EGA pro environmentální udržitelnost. Novým předsedou této skupiny byl zvolen Gunnar Håkansson, generální sekretář Švédské golfové federace, který se zároveň stal jedenáctým členem výkonného výboru EGA. Dalším diskuzním tématem byla genderová diverzita v golfu.

Během zasedání byli zvoleni také tři noví zástupci výkonného výboru EGA. Jedním z nich je Joaquín Castillo ze Španělska, který podle zvyklostí v roce 2025 nahradí v roli prezidenta nově zvolenou Caroline Huyskes.

V úplném závěru schůze EGA přijala novou členskou federaci – Kosovskou golfovou federaci – a rozšířila tak svoji působnost na 50 členských federací.

Datum: Středa 22. listopadu 2023
Všechny články autora

Související články

European Golf Association se vrátila do České ...
European Golf Association se vrátila do České ...

11.09.2023 | Tři roky čekala Česká republika, aby mohla uspořádat další vrcholný amatérský evropský turnaj. Mariánské Lázně hostily Evropské mistrovství družstev seniorů a reprezentovaly celý český golf v té nejvyšší kvalitě. Nadšené ohlasy zahraničních hráčů korunovaly fantastickou akci.

EGA Konference v dějišti Ryder Cupu 2023
EGA Konference v dějišti Ryder Cupu 2023

26.11.2022 | Delegace ČGF ve složení prezident Vratislav Janda a generální sekretář Aleš Libecajt se zúčastnila Výroční konference Evropské golfové asociace (EGA) v italské metropoli.

Vedení Evropské golfové asociace jednalo na Islandu
Vedení Evropské golfové asociace jednalo na Islandu

13.11.2021 | Zástupci 44 ze 49 členských zemí Evropské Golfové Asociace (EGA) jednali na Islandu. Třídenní program vyvrcholil dnes hlavní konferencí EGA Annual General Meeting a obměnilo se složení exekutivy včetně pozice šéfa Centrální zóny, kterou opustil Zdeněk Kodejš.

Zdeněk Kodejš bude i další dva roky šéfem centrální ...
Zdeněk Kodejš bude i další dva roky šéfem centrální ...

16.11.2019 | Výroční valná hromada Evropské golfové asociace (EGA) dnes v Chantilly potvrdila, že i v dalším dvouletém období bude šéfem centrální zóny Zdeněk Kodejš. Prezident ČGF tak zůstane i nadále členem nejužšího vedení evropského golfu. Novým prezidentem EGA byl zvolen Haukur Örn Birgisson z Islandu.

Zdeněk Kodejš se stal členem nejužšího vedení EGA
Zdeněk Kodejš se stal členem nejužšího vedení EGA

18.11.2017 | Prezident České golfové federace Zdeněk Kodejš byl dnes potvrzen do čela Centrální zóny Evropské golfové asociace (EGA) a současně se stal členem exekutivy, nejvyššího orgánu evropského golfu. Očekávané zvolení českého golfového funkcionáře bylo završeno na Výroční konferenci EGA v Lausanne.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde