Česká golfová federace

Aktuality

EGA Konference v dějišti Ryder Cupu 2023

EGA Konference v dějišti Ryder Cupu 2023

Aleš Libecajt, Sobota 26. listopadu 2022

Delegace ČGF ve složení prezident Vratislav Janda a generální sekretář Aleš Libecajt se zúčastnila Výroční konference Evropské golfové asociace (EGA) v italské metropoli.

V roce 2020 proběhlo jednání, z důvodů covidových restrikcí, online formou. Vloni povětrnostní podmínky na Islandu neumožnily odehrát tradiční turnaj funkcionářů evropských federací. Letos se vše vrátilo do tradičního formátu.

Třídenní setkání bylo zahájeno právě turnajem s názvem „Luxembourg Salver“, který ovládl prezident Slovenské golfové asociace Rastislav Antala. Dějištěm bylo hřiště Marco Simone Golf & Country Club nedaleko Říma, kde se v příštím roce uskuteční Ryder Cup.

Druhý den byl již plně „v jednacím módu“. Během dopoledne byly uspořádány tři důležité workshopy: Udržitelnost a používání pesticidů, EGA strategický plán na období 2023 až 2027 a Propojení WHS mezi státy. Odpoledne proběhly diskusní „zone meetings“ – obdoba našich regionálních schůzí. Prostor byl též na další formální i neformální setkání s představiteli jiných federací, EGA i R&A.

Samotná Výroční konference EGA se uskutečnila poslední den, v sobotu 19. listopadu 2022. Sešli se zástupci 38 zemí, z celkové počtu 49. Se svými zprávami vystoupili prezident, generální sekretář, hospodář, předseda STK a další činovníci. Bylo schváleno hospodaření 2022 i rozpočet na rok příští. Byla též představena dějiště všech ME a Mezinárodních utkání v roce 2023. Na závěr o slovo požádala členka výboru Ukrajinské golfové federace Alena Tereshchuk a emotivně poděkovala za velkou podporu v těžkých válečných časech.

Video z akcí EGA v roce 2022: https://www.youtube.com/watch?v=D0TgHNEflQM

Datum: Sobota 26. listopadu 2022
Všechny články autora

Související články

Vedení Evropské golfové asociace jednalo na Islandu
Vedení Evropské golfové asociace jednalo na Islandu

13.11.2021 | Zástupci 44 ze 49 členských zemí Evropské Golfové Asociace (EGA) jednali na Islandu. Třídenní program vyvrcholil dnes hlavní konferencí EGA Annual General Meeting a obměnilo se složení exekutivy včetně pozice šéfa Centrální zóny, kterou opustil Zdeněk Kodejš.

Zdeněk Kodejš bude i další dva roky šéfem centrální ...
Zdeněk Kodejš bude i další dva roky šéfem centrální ...

16.11.2019 | Výroční valná hromada Evropské golfové asociace (EGA) dnes v Chantilly potvrdila, že i v dalším dvouletém období bude šéfem centrální zóny Zdeněk Kodejš. Prezident ČGF tak zůstane i nadále členem nejužšího vedení evropského golfu. Novým prezidentem EGA byl zvolen Haukur Örn Birgisson z Islandu.

Zdeněk Kodejš se stal členem nejužšího vedení EGA
Zdeněk Kodejš se stal členem nejužšího vedení EGA

18.11.2017 | Prezident České golfové federace Zdeněk Kodejš byl dnes potvrzen do čela Centrální zóny Evropské golfové asociace (EGA) a současně se stal členem exekutivy, nejvyššího orgánu evropského golfu. Očekávané zvolení českého golfového funkcionáře bylo završeno na Výroční konferenci EGA v Lausanne.

European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...
European Boys’ Team Championship 2025 bude hostit ...

03.04.2024 | Radostná zpráva pro český golf přišla ze sídla Evropské golfové asociace (EGA). Po 7 letech a počtvrté v 46leté historii nejvýznamnější akce juniorských družstev v Evropě se její pořadatelství vrátí v roce 2025 do ČR. Mezi domácími resorty padla na výboru EGA už podruhé volba na brněnskou Kaskádu.

Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...
Přihlásit se do soutěží družstev lze jen do konce ...

26.03.2024 | Soutěže družstev ČGF začnou o druhém květnovém víkendu, kdy startuje 1. a 2. liga družstev mužů a žen na Karlštejně a v Olomouci. Extraliga mužů a žen má své úvodní kvalifikační trojkolo na programu až na konci června v Telči. Novinkou sezóny je první ročník Czech Young Masters v srpnu na Ypsilonce.

Kurz maršálů golfových resortů 2024
Kurz maršálů golfových resortů 2024

25.03.2024 | Panorama Golf Resort přivítal 20. a 21. března 30 účastníků Kurzu maršálů golfových resortů s otevřenou náručí a nádherným jarním počasím. Česká Asociace Golfových Maršálů pořádala s podporou České golfové federace 15. kurz maršálů golfových resortů.

Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024
Konference ČGF schválila rozpočet pro rok 2024

16.03.2024 | Již na tradičním místě, v pražském Wellness Hotelu Step, proběhla v sobotu 16. března konference České golfové federace. Delegáti rozhodli o rozpočtu pro rok 2024, který zahrnoval jak investici do nového IT systému nové generace, tak i návrat k marketingové podpoře golfu.

Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy
Kurz Trenér golfu ČGF III. třídy

02.02.2024 | Česká golfová federace, CZECH GOLF CONSULTING s.r.o. a Profesionální golfová asociace hráčů a učitelů golfu v ČR vypisují kurz Trenér golfu ČGF III. třídy. Vzdělávací kurz má podobu základního trenérského kurzu v rozsahu 40 hodin. Více informací naleznete v odkaze.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde