Česká golfová federace

Aktuality

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour

Tomáš Přikryl, Úterý 8. srpna 2023

Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na Kaskádě nepůjde jen o účast v Grand Finále či o podíl na finanční dotaci, která znovu činí 300.000 Kč; z toho 200.000 Kč pro muže a 100.000 Kč pro ženy. Hlavně pro hráče tu jsou další velmi silné motivace v podobě speciálních výher. Nejlépe umístěný český amatér získá hrací kartu na Penati Slovak Open 2023 včetně úhrady startovného. A nejlepší český amatér v průběžném žebříčku RB COGT po čtvrtém turnaji (započítávají se dvě nejlépe bodovaná umístění!) získá hrací kartu na profesionální turnaj ze série DP World Tour - D+D Real Czech Masters 2023 na Albatrossu (24.-27.8.) včetně úhrady startovného.

Je tedy opravdu oč hrát! Navíc výsledky všech turnajů RB COGT jsou započítávány do WAGR, oficiálního amatérského žebříčku ČGF, mládežnického žebříčku ČGF a do celkového Order of Merit PGA Czech.

Jako by šlo o demonstraci nástupu mladé generace, tak vypadá průběžné pořadí mužů před čtvrtým turnajem RB COGT. Čtyři profesionálové - Michal Pospíšil, Filip Mrůzek, Aleš Kořínek a Štěpán Daněk - zůstávají sešikováni za teprve 13letým amatérem Louisem Kleinem z Albatrossu. A to především díky Louisově skvostné hře a vítězství v třetím turnaji na Ypsilonce. Mezi přihlášenými muži na Kaskádu některá jména ze špičky žebříčku chybějí, a tak se příležitosti můžou chopit jiní.

Velmi vyrovnané je čelo průběžného žebříčku RB COGT v kategorii žen. Vedoucí pozici těsně drží profesionálka Kateřina Vlašínová následovaná Lucií Váchovou.  Na děleném třetím místě se "tísní" trojice Tereza Koželuhová, Dominika Burdová a Denisa Vodičková.

Ředitel RB COGT Adam Kratochvíl vypočítává důvody, proč se těšit na turnaj na Kaskádě: „Čtvrtý díl slibuje velmi silnou konkurenci. V poli budou i dvě naše elitní hráčky z Ladies European Tour Sára Kousková a Tereza Melecká. Kaskáda po Challenge Tour prošla velkým sekáním, takže hřiště se výrazně zprůchodnilo. Předpověď počasí slibuje téměř ideální podmínky. Můžeme se těšit na skvělý golf a výborné výsledky.“

O ty budou od čtvrtka 10. do soboty 12. srpna usilovat muži a ženy ve třech kolech na rány na 18 jamek s cutem po druhém kole pro nejlepších 42 hráčů a 21 hráček a všechny dělené výsledky.

Grand Finále Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 se hraje od 15. do 17. září na Karlštejně. Tady už si oproti základním turnajům série bude moci o vítězství zahrát jen 78 mužů a 42 žen. Pro šest hráčů a tři hráčky v tomto počtu jsou připraveny divoké karty.

Výsledky 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 sledujte zde.

Celkové pořadí Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 sledujte zde.

Připravil: -vrk-

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Úterý 8. srpna 2023
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...
2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli ...

21.05.2023 | Série turnajů Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour pořádané ČGF má za sebou 2. dějství na hřišti Greensgate Dýšina. Tentokrát se v mužské i ženské kategorii prosadili profesionálové Michal Pospíšil a Tereza Koželuhová. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde