Česká golfová federace

Aktuality

2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli profesionálové

2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ovládli profesionálové

Tomáš Přikryl, Neděle 21. května 2023

Série turnajů Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour pořádané ČGF má za sebou 2. dějství na hřišti Greensgate Dýšina. Tentokrát se v mužské i ženské kategorii prosadili profesionálové Michal Pospíšil a Tereza Koželuhová.

Michal Pospíšil nakonec těžil z mimořádně vyrovnaných výkonů po celá tři kola, celkem 33 jamek šel v paru, dokázal se vyvarovat double bogey a zahrál 13 birdie. Tahle výkonnostní křivka mu držela celé tři dny a nakonec zapisoval 70,71, 70 ran. Nenapodobil sice Mrůzkův výsledek pod 200 ran z 1. RB COGT na Zbraslavi, ale na pohodlné vítězství na Dýšině to stačilo. Odváží si tedy i šek na 55 tisíc korun prize money.

„Mám obrovskou radost, hlavně z toho, že jsem se za celý turnaj vyhnul větším chybám a nezapsal jsem horší výsledek než bogey. Na jedenáctce jsem byl vždy v suchu, vyhnul jsem se vysoké trávě a tady jsem získal nějaké rány. První den se mi nedařilo trefovat dlouhé rány, ale zachraňoval jsem se putty. Druhý ten to bylo přesně naopak. Měl jsem několik šancí na birdie, ale neproměnil jsem je. Zlomový moment se odehrál v posledním kole na 11. jamce druhé devítky. Vašek (Tichý) mě na desítce dorovnal, ale na další jamce se ošklivě zahrabal v bunkeru, takže jsem si vytvořil malý polštář, který jsem již kontroloval až dokonce,“ sdělil nám při cestě z turnaje ze svého hands free na motorce Michal Pospíšil.

Že nenavázal na parádní výkon z 1. kola, mohl jen litovat amatér Václav Tichý. Jeho 67 ran se stalo nejlepším výsledkem kola celého turnaje. Bohužel v dalších kolech už si neodpustil 3x double bogey a za výsledek 67, 74, 74 ran na něj zbyla „jen“ 2. příčka. Tichý a spolu s ním další amatér „na bedně“, o 1 ránu horší Louis Klein (70, 75, 71), se jako dva nejlepší amatérští hráči můžou radovat ze zisku hrací karty na turnaj Kaskáda Golf Challenge (15. - 18. 6.) na Kaskádě, včetně úhrady startovného.

TOP pětku si pak ohlídali na dělené 4. příčce další dva profesionálové Štěpán Daněk a Matyáš Zapletal.

Při aktuální formě Terezy Koželuhové nebylo její celkové prvenství mezi ženami velkým překvapením. Celý turnaj obešla v paru s 216 ranami po kolech 73, 73, 70 a odváží si šek pro vítězku na 36 tisíc korun prize money.

Později se podělila o své pocity z vítězství: „Dýšina je moje domovské hřiště, takže první profesionální vítězství na domácím hřišti je skvělý zážitek. První dvě kola jsem hrála stabilní golf, sem tam nějaká chybička, nějaký putt mi tam nespadnul, takže jsem oba dva dny zahrála +1. Finálové kolo jsem už hrála opravdu bezchybný golf, ránu do greenu jsem pokazila jen jednu a ještě jsem nezvládla dva kratší putty do birdie. Jsem moc spokojená s dnešním výsledkem a ještě více z celkovým vítězstvím. Jak říkám, byl to zážitek.“

O 3 rány za Koželuhovou skončila druhá profesionálka Kateřina Vlašínová s výsledkem kol 70, 75, 74. Z amatérek se prosadila Adéla Tarantová, které stačilo na 3. příčku 221 ran se skóre 73, 73, 75.

„Hřiště bylo ve výborné kondici, stejně tak celý resort byl pro turnaj skvěle připravený,“ chválil ředitel turnaje Adam Kratochvíl hřiště i počasí. „To vyšlo na jedničku, jen škoda, že hráče potrápily místy silné poryvy větru, především na 11. jamce.“

Během tří dnů se 137člennému poli hráčů a hráček povedlo zapsat 562 birdie a na 5parových jamkách 9 a 14 celkem 5 eaglů.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour se svým 3. turnajem stěhuje v červnu na sever Čech, kde v termínu 9. 6. – 11. 6. odehraje na hřišti Ypsilon Golf Liberec.

Kompletní výsledky 2. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Dýšině najdete zde

Připravil: -vrk-
Foto: Zdeněk Sluka

 

Raiffeisen Bank - Partner České Golfové Reprezentace

Datum: Neděle 21. května 2023
Všechny články autora

Související články

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024 otevře ...

23.04.2024 | První květnový víkend odstartuje další ročník nejprestižnější série otevřených turnajů pro profesionální i amatérské hráče a hráčky pod hlavičkou ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2024. Možnost přihlásit se do úvodního turnaje 3.-5.5. na Kaskádě končí v pátek 26.

Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě
Raiffeisenbank COGT 2024 odstartuje na Kaskádě

01.12.2023 | Druhý ročník nejprestižnější individuální túry ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 skončil 17. září dekorováním vítězů. Úspěšná sezona nabídla vynikající úroveň i nebývalý zájem hráčů a hráček. Čtyři turnaje a Grand Final mají už své termíny a hřiště i pro rok 2024.

Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...
Ročník 2023 Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour ...

17.09.2023 | GR Karlštejn hostil 15.-17.9. finální 5. kolo série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023. O vítězství v Grand Final přišel až v play-off Louis Klein, přesto slaví přesvědčivě titul v celé sérii. Kristina Lebová si vítězstvím ve finálovém turnaji zajistila i celkové prvenství.

Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...
Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 jde do ...

13.09.2023 | Na Old Course na Karlštejně vyvrcholí od 15. do 17. září svým Grand Final série otevřených turnajů pro muže a ženy Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour 2023 (RB COGT). Účast v Grand Finále si během května až srpna vybojovalo ve čtyřech turnajích základní části 77 finalistů a 38 finalistek.

Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT
Timotej Formánek a Tereza Melecká vítězi čtvrté COGT

12.08.2023 | 4. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour na Kaskádě byla příkladovým řešením celého konceptu české open série, kdy se čeští amatéři mají možnost porovnat s profesionálními hráči. Zvláště mezi ženami bylo zajímavé sledovat souboj dvou LET hráček s českou amatérskou špičkou.

Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...
Na Kaskádě se hraje o postup do finále Raiffeisenban ...

08.08.2023 | Na Kaskádě od 10. do 12. srpna vrcholí základní část nejvyšší série otevřených turnajů pro muže a ženy - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour. Více než 140 hráčů a hráček má poslední příležitost promluvit do postupového pořadí pro zářijové Grand Finále na Karlštejně.

Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...
Na 3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour zářil ...

11.06.2023 | Ypsilonka byla o víkendu během 3. dějství RB COGT svědkem hned dvou tref hole in one, především pak i skvostné hry 13letého vítěze Louise Kleina z Albatrossu. Mezi ženami si vítězství a pozvánku na Tipsport Ladies Czech Challenge do Berouna vybojovala Dominika Burdová z Grabštejna.

3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...
3. Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - po 5 ...

08.06.2023 | Čtyřturnajová základní část nejprestižnější série otevřených turnajů ČGF pro české amatéry a profesionály - Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour - se startem v pátek 9.6. na liberecké Ypsilonce přehoupne do své druhé poloviny. ...

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde