Česká golfová federace

Aktuality

Michael Jon získal nejvyšší kvalifikaci rozhodčího R&A

Michael Jon získal nejvyšší kvalifikaci rozhodčího R&A

Tomáš Přikryl, Sobota 27. května 2023

Skupina rozhodčích a turnajových ředitelů LET, včetně Michaela Jona získala novou kvalifikaci The R&A, tzv. Level 4 – Advanced Referee. Jon se tak zařadil po bok svých kolegů z DP World Tour a LET a nyní patří mezi dvacítku golfových rozhodčí na světě s nejvyšší dosažitelnou kvalifikací.

The R&A hodnotila práci rozhodčích LET podle jejich dlouhodobých výkonů v sedmi oblastech kompetencí. Těchto sedm kompetenčních oblastí je následujících: výkon funkce rozhodčího, značení hřiště, nastavení hřiště, řízení tempa hry, poznámky k hřišti pro rozhodčí (tzv. course guide), místní pravidla a řízení přerušení/obnovení hry.

Grant Moir, výkonný ředitel R&A, řekl: „Jsme potěšeni, že tým rozhodčích Ladies European Tour byl schválen jako rozhodčí R&A úrovně 4 pro pokročilé. Při své práci rozhodčích na předních turnajích po celém světě tito lidé týden, co týden vynikají v různých kompetencích. Jsme rádi, že spolu se svými kolegy z DP World a Challenge Tour využili možnost získat tuto novou a důležitou kvalifikaci.“

Jsme poctěni, že The R&A udělila našim nejlepším rozhodčím certifikaci na nejvyšší úrovni,“ řekl Davide Lantos, ředitel turnajových operací Ladies‘ European Tour.

Vzdělávání a neustálý růst znalostí Pravidel golfu jak v teorii, tak zejména v praktické aplikaci, je nezbytný pro správné vedení turnajů na všech úrovních. Hráči od nás očekávají co nejlepší profesionální služby, pokud jde o řízení turnajů, a myslím, že týmy LET řídící turnaje je každý den poskytují. Je to však další cihlička ve stavbě našeho vzdělání v oblasti pravidel a my budeme dále studovat a snažit se zlepšovat. Rádi bychom poděkovali R&A za to, že se v této oblasti ujala vedení, a jsme rádi, že můžeme následovat naše kolegy z DP World Tour a dosáhnout kvalifikace úrovně 4,“ pokračuje Lantos.

Úroveň 1 a 2 programu vzdělávání v oblasti pravidel probíhá ve spolupráci s národními řídicími orgány s využitím prezentačních a zkušebních materiálů dodaných autoritou The R&A.

Po absolvování semináře 3. úrovně mají jednotlivci možnost stát se certifikovaným rozhodčím 3. úrovně (u nás jsou to rozhodčí s mezinárodním statusem), a to v návaznosti na získání dostatečných praktických zkušeností s rozhodováním na soutěžích. Pro ty, kteří se rozhodnou postoupit do této fáze, pak následuje nová kvalifikace R&A Advanced Referee Qualification na úrovni 4.

Text: Ivan Paggio, golf1.cz
Foto: R&A (Michael Jon - druhý zprava)

Datum: Sobota 27. května 2023
Všechny články autora

Související články

Kurzy pro rozhodčí golfu v roce 2024
Kurzy pro rozhodčí golfu v roce 2024

14.01.2024 | Termíny tradičních kurzů rozhodčích pro předsezónní období byly publikovány. Kurzy jsou určeny jak pro stávající rozhodčí, zejména ty, kteří si v loňském roce ještě neobnovili licenci pod novou edicí pravidel, tak i pro nové zájemce. Více informací naleznete v odkazu.

Celorepublikové jednání STK se uskutečnilo online
Celorepublikové jednání STK se uskutečnilo online

05.03.2022 | Podobu sezóny schválila celorepubliková schůze regionálních delegátů STK, která jednala v pátek prostřednictvím videokonference. V rámci Oficiálního kalendáře ČGF se uskuteční 56 turnajů, nejvýraznější novinkou je přeměna amatérské série CGAT na otevřenou COGT s profesionály a profesionálkami.

Kurz golfových maršálů
Kurz golfových maršálů

24.02.2022 | Již potřinácté se uskuteční kurz určený pro golfové maršály, který pořádá Česká asociace golfových maršálů ve dnech 6. až 7. dubna 2022 v Panorama Golf Resortu.

Kurzy rozhodčích v roce 2022
Kurzy rozhodčích v roce 2022

29.01.2022 | Po překonání aktuální covidové vlny bude (doufáme) v letošním roce možné v předsezónním období uspořádat kurzy rozhodčích v tradiční víkendové podobě.

Kurz maršálů golfových resortů v dubnu potřinácté
Kurz maršálů golfových resortů v dubnu potřinácté

14.01.2021 | Již potřinácté se uskuteční kurz určený pro golfové maršály, který pořádá Česká asociace golfových maršálů ve dnech 7. až 8. dubna v Panorama Golf Resortu.

Jak na WHS? Metodické pokyny
Jak na WHS? Metodické pokyny

08.07.2020 | Nástup nového Světového hendikepového systému (WHS) byl zpomalen epidemií COVID-19. Ale golf naštěstí patřil k prvním aktivitám, které se dočkaly uvolnění, a tak jsou poslední týdny již ve znamení plnokrevného turnajového provozu. To s sebou samozřejmě přineslo první reálné zkušenosti s WHS.

Turnajová sezóna ČGF začala seminářem v Hostivaři
Turnajová sezóna ČGF začala seminářem v Hostivaři

11.06.2020 | S téměř tříměsíčním zpožděním kvůli onemocnění COVID-19 se ve středu 10. června v Hostivaři sešli ředitelé a hlavní rozhodčí turnajů a soutěží ČGF, aby si takzvaně „sladili noty“ před zahájením letošní zkrácené sezóny.

Přepočet handicapů byl dokončen, technický server ...
Přepočet handicapů byl dokončen, technický server ...

17.03.2020 | Technický server ČGF je po odstávce, během které se uskutečnila migrace HCP (přepočet podle nových pravidel WHS) znovu v provozu. Přepočet handicapů byl tak dokončen.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde