Česká golfová federace

Aktuality

Celorepublikové jednání STK se uskutečnilo online

Celorepublikové jednání STK se uskutečnilo online

Petr Halaburda, Sobota 5. března 2022

Podobu sezóny schválila celorepubliková schůze regionálních delegátů STK, která jednala v pátek prostřednictvím videokonference. V rámci Oficiálního kalendáře ČGF se uskuteční 56 turnajů, nejvýraznější novinkou je přeměna amatérské série CGAT na otevřenou COGT s profesionály a profesionálkami.

V předchozích letech docházelo v závislosti na změnách v mezinárodním golfu k úpravě Pravidel golfu (2019) a Světového handicapového systému (2020), letos vstoupila v platnost nová Pravidla amatérského statusu, díky kterým (mimo jiné) mohou amatéři v tzv. scratch soutěžích převzít finanční výhru až do výše jednoho tisíce dolarů.

Také tato úprava se promítne do nové nejvyšší tuzemské série Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour se čtyřmi základními turnaji a závěrečným Grand Final. Základních turnajů se bude moci účastnit vždy 99 mužů a 51 žen, profesionálů i amatérů. „Abychom umožnili start co nejširšímu poli profesionálů, snažili jsme se maximálně vyhnout jiným profesionálním akcím. S výjimkou srpnového turnaje Pro Golf Tour se nám to snad podařilo,“ uvedl technický ředitel ČGF Luboš Klikar.

Nadále se budou hrát i další republikové série: Národní Golfová Tour Mládeže a GPA Czech Mid & Senior Tour. Druhá jmenovaná jako novinku přidává jeden třídenní turnaj, čímž splní podmínku, aby mohl být midům započítáván do světového amatérského žebříčku WAGR. V kategorii midů mohou od loňské sezóny hrát hráči starší 25 let.

Kvůli ekonomickým dopadům sníženého rozpočtu ČGF a vzhledem ke stoupajícím nákladům budou zvýšeny vklady do turnajů jednotlivců a družstev. Dochází také ke drobným úpravám v Hard Card ČGF, přičemž její nové znění bude v krátké době k dispozici výhradně v elektronické podobě na webu ČGF - stejně jako nové vydání Řádů ČGF.

Digitalizace golfu přinese i další novinky, které ČGF připravuje už na tuto sezónu. V turnajích ČGF se hráči dočkají elektronické skórkarty, kterou budou vyplňovat v průběhu hry na chytrých telefonech, připravuje se také osobní stránka golfisty.

Překvapivě menší zájem - na rozdíl od předchozích let - je o kurzy rozhodčích, dva z úvodních tří byly dokonce pro malý zájem zrušeny nebo přesunuty na pozdější termíny. Zájemci o účast si mohou najít více informací ZDE

FOTO Aleš Libecajt

Datum: Sobota 5. března 2022
Všechny články autora

Související články

Kurz maršálů golfových resortů v dubnu potřinácté
Kurz maršálů golfových resortů v dubnu potřinácté

14.01.2021 | Již potřinácté se uskuteční kurz určený pro golfové maršály, který pořádá Česká asociace golfových maršálů ve dnech 7. až 8. dubna v Panorama Golf Resortu.

Jak na WHS? Metodické pokyny
Jak na WHS? Metodické pokyny

08.07.2020 | Nástup nového Světového hendikepového systému (WHS) byl zpomalen epidemií COVID-19. Ale golf naštěstí patřil k prvním aktivitám, které se dočkaly uvolnění, a tak jsou poslední týdny již ve znamení plnokrevného turnajového provozu. To s sebou samozřejmě přineslo první reálné zkušenosti s WHS.

Turnajová sezóna ČGF začala seminářem v Hostivaři
Turnajová sezóna ČGF začala seminářem v Hostivaři

11.06.2020 | S téměř tříměsíčním zpožděním kvůli onemocnění COVID-19 se ve středu 10. června v Hostivaři sešli ředitelé a hlavní rozhodčí turnajů a soutěží ČGF, aby si takzvaně „sladili noty“ před zahájením letošní zkrácené sezóny.

Přepočet handicapů byl dokončen, technický server ...
Přepočet handicapů byl dokončen, technický server ...

17.03.2020 | Technický server ČGF je po odstávce, během které se uskutečnila migrace HCP (přepočet podle nových pravidel WHS) znovu v provozu. Přepočet handicapů byl tak dokončen.

Celorepubliková schůze STK ČGF v Hostivaři
Celorepubliková schůze STK ČGF v Hostivaři

14.02.2020 | Přechod na nový handicapový systém, změny v Řádech ČGF, novinky z odborných komisí, ale i změny v Hard Card ČGF na sezónu 2020. To všechno a mnohem více dnes na svém každoročním jednání řešila Celorepubliková schůze regionálních delegátů STK ČGF. V Hostivaři ji řídil předseda STK ČGF Aleš Libecajt.

Celosvětový handicapový systém - Shrnutí na závěr
Celosvětový handicapový systém - Shrnutí na závěr

06.02.2020 | ČGF se přihlásila k používání nového WHS již od roku 2020. Leden je pryč, ale zatím se nic neděje. Jak to tedy vlastně bude? A hlavně kdy? A jak vlastně bude ten přechod vypadat?...

Celosvětový handicapový systém - Stručný průvodce ...
Celosvětový handicapový systém - Stručný průvodce ...

01.01.2020 | Do nového roku s novým handicapovým systémem! V předchozích článcích jsme se věnovali, historii, genezi, hlavním principům i detailním aspektům nového celosvětového handicapového systému. Dnešní novoroční článek shrnuje to nejdůležitější a může tak sloužit jako takový stručný průvodce.

Vypsány další termíny kurzů rozhodčích
Vypsány další termíny kurzů rozhodčích

18.12.2019 | S ohledem na nutnost přeškolit drtivou většinu stávajících rozhodčích do začátku sezóny 2020 se první kurzy pro rozhodčí uskutečnily už v listopadu a prosinci, další termíny byly vypsány pro začátek roku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde