Česká golfová federace

Aktuality

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ránu za lídrem, čtyři hráči nad hranicí cutu

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ránu za lídrem, čtyři hráči nad hranicí cutu

Petr Halaburda, Čtvrtek 19. srpna 2021

Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

První kolo D+D REAL Czech Masters bylo v minulých ročnících spíše na rozkoukání, ale právě hráči v nejsledovanějším flightu přitáhli velký počet fanoušků a dělali jim radost už dnes.

Henrik Stenson byl v dobrém rozmaru a na devítce byl jen pár centimetrů od albatrosu, o kterém mluvil na tiskové konferenci po příletu. Jeho dnešní výsledek 67 (-5) ho vynesl na dělenou vedoucí pozici.

Úvod nevyšel ideálně Ondřejovi Lieserovi, který na dvou prvních jamkách zapisoval bogey. Možná ho trochu rozhodila i situace na prvním greenu, kdy musel povolat rozhodčí poté, co se mu pohnul míč těsně před zahráním puttu. Už do závěru první poloviny hřiště ale dokázal ztrátu dohnat a čtyři birdie na druhé devítce mu pomohly k dosud nejvyššímu průběžnému postavení v průběhu turnaje první sezóny na European Tour.

„Začátek byl nervózní, vypadalo to jak na olympiádě. Ale pak mi ty dvě legendy pomohly – udělaly výbornou náladu ve flightu. Birdie na čtyřce mě nakoplo, chytil jsem se a pak už nepokazil ani ránu z týčka. Po měsících jsem měl pocit, jak mě ta atmosféra před diváky pomáhá,“ liboval si po dohrání úvodního kola Lieser.

Dařilo se však i dalším Čechům, v červených číslech na skóre (-1) je Michal Pospíšil. „Bylo to moje nejlepší úvodní kolo na tomto turnaji, jsem rád že jsem stále ve hře o cut. Už jsem byl i na lepším skóre, ale jsem spokojen. Byly dnes na první kolo složité PIN pozice, ale to je prý u tohoto turnajového ředitele obvyklé,“ vyprávěl spokojeně člen místního klubu.

Ani další Češi ale nejsou ze hry, výsledek even par je totiž letos i díky větrnému počasí a velmi rychlým greenům (12,8 stopy) přesně hranice cutu a na tu dnes dosáhli i Matyáš Zapletal a Filip Mrůzek (oba 72), jen o ránu zpět je Jan Cafourek. Další tuzemští hráči to budou mít s případnou účastí ve finálovém kole složité.

Se Stensonem je ve spoluvedení Australan Maverick Antcliff, na děleném třetím místě (-3) je včetně Liesera osm hráčů a mezi nimi i polský golfista Adrian Meronk.

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 19. srpna 2021
Všechny články autora

Související články

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům
Přijďte na skvělý golf a fandit českým hráčům

18.08.2021 | Čtyři dny plné skvělých golfových ran, dramatických soubojů a hvězdných hráčů. To vše slibuje čtyřdenní program D+D REAL Czech Masters, který začíná ve čtvrtek ráno na Albatrossu. Především v úvodních dvou dnech bude také možnost sledovat, v jakém rozpoložení je česká špička.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...
Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště ...

13.08.2019 | Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy. ...

Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...
Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...

29.08.2020 | Na západočeských hřištích v Sokolově a na Kynžvartu se dnes dohrálo druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy by EXTEC 2020. Cutem prošlo celkem devět Čechů, čtyři jsou v TOP 10 v čele s pátým Jakubem Barešem se skóre -3.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde