Česká golfová federace

Aktuality

Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage

Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage

Marie Sehnálková, Pátek 16. prosince 2022

Prestižní kvalifikační škola LET jde do finále. Známy už jsou jména všech hráček, které se utkají o dvacet plných karet na Ladies European Tour. Mezi nimi budou i čtyři Češky. Ve Španělsku poměří síly Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová.

Zítra 17. prosince startuje závěrečná část Q-School Ladies European Tour. Tzv. Final Stage se zúčastní celkem 156 hráček, které se utkají na hříšti Sever a Jih španělského klubu La Manga Club.

Hřiště Sever bylo navrženo Robertem Deanem Putmanem v roce 1971. Je technicky dostupnější pro hráče všech úrovní. Hřiště Jih je považováno za jedno z nejlepších hřišť ve Španělsku. V roce 1971 jej navrhl Robert Dean Putman a v roce 2005 jej předělala golfová legenda Arnold Palmer. Turnaj se bude hrát na pět kol s tím, že po čtvrtém kole dojde ke cutu. O umístění nejlepších hráček se rozhodne v pátém kole.

V závěrečné části Q-School se objeví celkem čtyři Češky. Mezi nimi i Tereza Koželuhová, která si účast zajistila díky dělenému 31. místu v předešlé fázi turnaje. Dalšími tuzemskými hráčkami, jež si zahrají o dvacet karet na LET, budou Tereza Melecká, Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová. Ty se ve Final Stage objeví díky svému umístění v sérii.

Plnou hrací kartu na LET má již jistou Klára Spilková, Sára Kousková a Jana Melichová. Teoreticky je tak šance, že by si v příští sezoně mohlo zahrát na LET s plnou kartou hned sedm českých hráček. Jejich konečný počet bude znám 21. prosince, kdy se odehraje poslední kolo Q-School Ladies European Tour.

Výsledky prvního kola naleznete zde

Autor: Marie Sehnálková 
Datum: Pátek 16. prosince 2022
Všechny články autora

Související články

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024
Obě Terezy jdou do finále bojů o LET 2024

12.12.2023 | V první fázi bitvy o členství na Ladies European Tour 2024 uspěly Tereza Koželuhová a Tereza Melecká. Ve tříkolové první fázi Lalla Aicha Q-school v Maroku se obě české profesionálky kvalifikovaly do finálových bojů o hrací karty na LET 2024. Šideri Váňová končí, přestože dvě kola sahala po postupu.

Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...
Tři české profesionálky na Q-school v Maroku zabojuj ...

09.12.2023 | Na Lalla Aicha Q-school v Maroku od 10. do 12.12. čeká české profesionálky Terezu Koželuhovou, Šideri Váňovou a Terezu Meleckou souboj se dvěma stovkami profesionálních i amatérských golfistek ze čtyřicítky zemí světa o postup do finálových bojů o členství na Ladies European Tour 2024.

Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...
Ladies European Tour ve Švýcarsku bude mít silnou ...

14.09.2023 | Ladies European Tour (LET) se tento týden vydává do Švýcarska na turnaj VP Bank Swiss Ladies Open. Od pátku 15. do neděle 17. září jej hostí Golfpark Holzhäusern a za české barvy se na start postaví Tereza Koželuhová, Kristýna Napoleaová, Jana Melichová, Tereza Melecká a Sára Kousková.

Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...
Pro Kláru Davidson Spilkovou je La Sella Open ...

19.07.2023 | Po chladném Londýně se české hráčky přesunuly do slunného Španělska. Pětici Češek doplnila také Tereza Koželuhová. Klára Davidson Spilková bude ladit formu před major turnajem ve Francii, který je na programu již příští týden.

V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...
V Berlíně šest českých hráček – poslední zastávka ...

14.06.2023 | Amundi German Masters je posledním turnajem série LET před domácím Tipsport Czech Ladies Open, které se hraje příští týden v Berouně. V Německu se představí šest českých hráček. Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Tereza Melecká prolomila smůlu a prošla cutem
Tereza Melecká prolomila smůlu a prošla cutem

29.04.2022 | Tereza Melecká navázala v druhém kole na slibný čtvrteční výkon a prolomila smůlu z posledních týdnů, kdy se jí nedařilo procházet do finálových kol, a na Women's NSW Open v Austrálii je v polovině soutěže na děleném 15. místě. O víkendu si zahraje i Šideri Váňová, naopak Kristýna Napoleaová končí.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde