Česká golfová federace

Aktuality

Tereza Melecká prolomila smůlu a prošla cutem

Tereza Melecká prolomila smůlu a prošla cutem

Petr Halaburda, Pátek 29. dubna 2022

Tereza Melecká navázala v druhém kole na slibný čtvrteční výkon a prolomila smůlu z posledních týdnů, kdy se jí nedařilo procházet do finálových kol, a na Women's NSW Open v Austrálii je v polovině soutěže na děleném 15. místě. O víkendu si zahraje i Šideri Váňová, naopak Kristýna Napoleaová končí.

Tereza Melecká při minulých startech v nejvyšší evropské sérii střídala výborná kola s horšími, ale tentokrát ukázala vyrovnanost, za kterou byla odměněna. “S výsledkem jsem zatím velmi spokojená. Hřiště mi sedí, i když jsou některé jamky úzké a těžké na první ránu. Každopádně do víkendových kol jdu jen s dobrými pocity. První kolo bylo jako na horské dráze. Sedmkrát birdie jsem už dlouho nezahrála, ale bohužel na jedné jamce přišly chyby a zahrála jsem triple-bogey,” připoměla Melecká, že mohla být v leaderboardu mnohem výše.

Ani v druhém kole se výpadkům nevyhnula. “Druhé kolo už bylo více klidnější, ale zase jsem se bohužel neobešla bez triplu. I tak jsem ale nakonec skončila v červených číslech, což se mi na LET povedlo poprvé v profi kariéře. V posledních týdnech jsem intenzivně pracovala hlavně na herní psychice a zatím jsem spokojená kam to směřuje, ale ještě mě čeká dlouhá cesta,” dodala Češka, která je na skóre -1 (72+71).

Šideri Váňová sice měla horší den než v prvním kole, ale do víkendu se také probojovala,  s výsledkem +4 (72+76) je na děleném 51. místě. Méně radosti měla ze svého výsledku Kristýna Napoleaová +7 (77+74), které chyběla k postupu jedna rána. “Herně jsem se trápila, takže budu mít o víkendu zasloužené volno. Mám v plánu se odhlásit z nadcházejícího turnaje ve Španělsku, musím se dát zdravotně dohromady,” prohlásila česká golfistka, kterou trápí poraněná žebra.

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Pátek 29. dubna 2022
Všechny články autora

Související články

Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage
Až 7 Češek na LET? Rozhodne Final Stage

16.12.2022 | Prestižní kvalifikační škola LET jde do finále. Známy už jsou jména všech hráček, které se utkají o dvacet plných karet na Ladies European Tour. Mezi nimi budou i čtyři Češky. Ve Španělsku poměří síly Tereza Koželuhová, Tereza Melecká, Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.
V Austrálii rozehrály nejlépe Melecká s Napoleaovou.

21.04.2022 | V Austrálii a Španělsku dnes byly rozehrány turnaje nejvyšších evropských golfových sérií. V dámské soutěži na druhé straně zeměkoule si vedly shodně Kristýna Napoleaová a Tereza Melecká (+2), ve Španělsku se s výsledkem Even par pohybuje Ondřej Lieser na hranici cutu.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová
V Africe vykročila nejlépe Šideri Váňová

30.03.2022 | Nejlepší úvodní kolo z českých golfistek na turnaji LET v Jihoafrické republice zaznamenala Šideri Váňová (+1) a je na děleném 22. místě, nad hranicí cutu je také Kristýna Napoleaová (+3). Méně se dařilo Tereze Melecké (+5).

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde