Česká golfová federace

Aktuality

Golfoví olympionici vstupují do sezóny

Golfoví olympionici vstupují do sezóny

Petr Halaburda, Středa 2. března 2022

Oba čeští golfoví účastníci loňské olympiády ohlásili na druhou polovinu tohoto týdne vstup do letošního soutěžního kolotoče na svých sériích. Ondřej Lieser se představí v Keni rámci DP World Tour, Klára Spilková na nižší americké sérii Epson Tour.

Ondřej Lieser si přál vstoupit do akce dříve, ale start na třech únorových turnajích v rámci Challenge Tour v Jihoafrické republice mu znemožnil pozitivní test na koronavir. Příznaky jsem neměl žádné a abych nezahálel, trénuji doma jak se dá,“ vzkázal tehdy svým fanouškům na sociálních sítích.

Tento týden už se pochlubil fotografiemi z Keni, kde se chystá na čtvrteční start Kenya Magical Open. Půjde o jeho první letošní vystoupení, ale nepůjde o premiérový start v sezóně DP World Tour. Už v listopadu totiž obsadil 32. místo na zkráceném turnaji Joburg Open.

„Mám za sebou dvě cvičná kola na hřišti Muthaiga Golf Club. Hřiště je v super kondici, ještě naměřit vzdálenosti, jak která hůl léta daleko, protože jsem v 1700m nad mořem a všechny rány lítají v průměru 10-15% dál,“ vzkázal český profesionál z dějiště turnaje, do kterého vstoupí ve čtvrtek v 8:00 (6:00 SEČ) z první jamky. Turnaj vysílá Golf Channel.

Klára Spilková nezískala pro letošní rok kartu na LPGA Tour a o návrat se bude pokoušet na nižší Epson Tour. První tříkolový turnaj se bude hrát od pátku do neděle ve Winter Havenu na Floridě, celkem je na programu v sezóně 21 akcí. „Budu se snažit odehrát z Epson Tour co nejvíc turnajů, abych se v celkovém pořadí sezóny umístila co nejvýš,“ naznačila česká profesionálka před vstupem do sezóny bojovnou náladu.

LEADERBOARD DP World Tour

FOTO facebook.com

Datum: Středa 2. března 2022
Všechny články autora

Související články

Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...
Profesionální série: ženské trio v Africe, Lieser ...

23.03.2022 | Řada českých želízek bude ve hře na profesionálních akcích. Na další turnaj LET se chystají Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová, na DP World Tour se vrátí Ondřej Lieser v Kataru, další turnaj Epson Tour bude hrát Klára Spilková a třetí akce Pro Golf Tour je před Janem Cafourkem.

Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...
Lieser, Mrůzek a osm Češek na evropských sériích, ...

15.09.2021 | Osm českých hráček dnes odstartovalo do turnaje LET Access Series ve Švýcarsku, ve čtvrtek začínají mužské turnaje za účasti Ondřeje Liesera (European Tour) a Filipa Mrůzka (Challenge Tour). Do hry se vracejí po pauze také Klára Spilková (LPGA) a Karolína Vlčková (Symetra Tour).

Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...
Z českého kvarteta v evropských sériích prošla ...

22.04.2022 | Pouze Kristýna Napoleaová si jako jediný zástupce českých profesionálů zahraje ve víkendovém programu dvou nejvyšších evropských sérií. Objev sezóny prošel cutem v Austrálii, ale její krajanky v soutěži končí stejně jako Ondřej Lieser ve Španělsku. Klára Spilková slibně rozehrála turnaj v Utahu.

Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...
Liesera čeká další start, české trio hraje v  ...

20.04.2022 | Bohatý program čeká na české golfisty v závěru týdne. Tři profesionálky startují v Austrálii, Ondřej Lieser bude hrát v rámci DP World Tour ve Španělsku a nejmladší české reprezentační výběry se představí na European Olympic Hopes Trophy ve Slovinsku.

Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour
Klára Spilková na dalším turnaji Epson Tour

30.03.2022 | V rychlém sledu pokračuje dámská Epson Tour, na které letos působí Klára Spilková. Další čtyřdenní turnaj začíná ve čtvrtek v Arizoně, kde bude chtít česká profesionálka pokračovat ve zlepšujících se výsledcích.

Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...
Lieser dohrál na 69.místě, Cafourek se posunul ...

27.03.2022 | Ondřej Lieser na turnaji DP World Tour v Kataru obsadil konenčné 69. místo, za které vyinkasoval 3265 eur. Více si polepšil na Pro Golf Tour další český profesionál Jan Cafourek, který skončil v třetím egyptském turnaji jedenáctý.

Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou
Napoleaová opět v TOP 10 mezi evropskou elitou

26.03.2022 | Kristýna Napoleaová se znovu umístila v turnaji Ladies European Tour v elitní desítce a v průběžném hodnocení sezóny drží páté místo. Na Joburg Ladies Open získala 5875 eur.

Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...
Nejlépe odstartovala opět Napoleaová, Lieser zatím ...

24.03.2022 | Nejlépe do dalšího turnaje Ladies European Tour odstartovala v Jihoafrické republice z českého tria opět Kristýna Napoleaová (+1). Do akce DP World Tour v Kataru vstoupil Ondřej Lieser s výsledkem +2 a na hranici cutu ztrácí dvě rány.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde