Česká golfová federace

Aktuality

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště než před rokem

Hvězdy Czech Masters: Počasí nachystalo jiné hřiště než před rokem

Petr Halaburda, Úterý 13. srpna 2019

Před rokem bylo během Czech Masters hřiště Albatross vyprahlé, letos díky opakovanému dešti od počátku srpna výrazně změnilo svoji tvář. Shodli se na tom startující špičkoví hráči, které se dnes představili na tiskové konferenci v centru Prahy.

Lee Westwood i Padraig Harrington nehrají turnaj nedaleko Prahy poprvé, ale čtyřnásobný vítěz major turnajů Ernie Els hraje na D+D REAL Czech Masters premiérově. Přesto i on si všimnul rozdíl proti loňskému turnaji. „Loni jsem se díval v televizi a bylo zřejmé, že hřiště bylo hodně suché. Teď mám ale od lidí, kteří už hřiště prošli, nové informace, voda mu rozhodně nechybí. Takže i proto to bude trochu jiný a znovu zajímavý turnaj,“ těšil se Els, až zelené fairwayie osobně vyzkouší.

Informace o proměně hřiště díky přísunu vody potvrdil i generální manažer resortu Stanislav Lisner. „Na jaře to vypadalo, že dopadneme stejně jako před rokem. Jenže počátkem srpna napršelo během jediného dne tolik, co za předchozí dva měsíce a od té doby se déšť opakuje. Potvrzuji, hřiště letos nabídne zcela jiné podmínky, než loni,“ je přesvědčen Lisner.

Hřiště se v průběhu roku snaží co nejčastěji hrát Stanislav Matuš, podle všeho díky aktuální formě největší česká naděje pro turnaj. „Albatross je navržen spíše na delší hráče, ke kterým já nepatřím, takže mě tvrdší fairwayie spíše pomáhaly. Ale věřím, že se hráčům bude současný stav líbit,“ uvedla současná mužská česká jednička, která se během tiskové konference dozvěděla, že půjde ve flightu s Berndem Wiesbergerem a Andreou Pavanem. „Tak to je skvělé, s Andreou se dobře známe, už se nemohu dočkat,“ reagoval Matuš.

Promotér turnaje Petr Dědek je spokojen, že se mu stejně jako v minulých letech podařilo přitáhnout do Prahy hráče se skvělou minulostí. „Hráči se k nám rádi vracejí, což je vidět u Lee Westwooda i Padraiga Harringtona. A letos přibyl další, dokonce čtyřnásobný vítěz na major turnajích Ernie Els, nesmíme zapomenout na Bernda Wiesbergera a Eddieho Pepperella“ připomněl Dědek, v čem má turnaj znovu blyštivější punc.

To, že Czech Masters dělá dobrou reklamu českému golfu, je přesvědčen prezident ČGF Zdeněk Kodejš. „Turnaj pomáhá výrazně popularizovat turnaj v České republice. Už od startu sezóny se mezi golfisty řeší, kdo letos přijede, koho by si přáli vidět. A jsme rádi, že díky spolupráci budou ve hře i čtyři naši přední amatéři, ještě v červenci jím byl navíc i Šimon Zach. Navíc ve všech případech věříme, že mají šanci být ve výsledkové listině dobře umístěni,“ uvedl šéf českého golfu na adresu kvarteta Jiří Zuska, Petr Hrubý, Filip Ráža a Jakub Bareš.

Po výrazném výsledku ale pokukují především golfové legendy, na které se znovu přijdou podívat tisícovky fanoušků. Lee Westwood v závěru loňského roku vyhrál turnaj v Jihoafrické republice, letos skončil již třikrát v TOP 10. Třeba právě český turnaj je šancí připsat si další titul?

„Je pravda, že zdejší turnaj jsem si zamiloval. Praha patří mezi má oblíbená města, prožívám zde skvělý týden,“ svěřil se Angličan a také prozradil, proč se mu tak daří oživit kariéru po boku přítelkyně Helen Storey, která mu dělá i caddie. „Je dobrá psycholožka, navíc když nehraju dobře, tak mi neuvaří večeři,“ žertoval šestačtyřicetiletý golfista.

Před rokem Padraig Harington bojoval o vítězství, ale nakonec skončil druhý. Přesto má na zdejší hřiště skvělé vzpomínky. „Nakonec to nevyšlo, prohrál jsem snad na 69. jamce turnaje. Ale je vidět, že hřiště mně sedí, především závěr je i pro diváky hodně atraktivní,“ přidal svůj dojem Harrington, který za dva týdny oslaví 48. narozeniny a dnes se svěřil, že mu už dorazily do Prahy i jeho hole, které se zatoulaly v pondělí cestou z New Yorku. "Stalo se mi to vůbec poprvé, a to cestuji kvůli golfu 32 let," připustil, že i zkušené hráče má stále co překvapit.

Turnaj na Albatrossu začíná ve čtvrtek 15. srpna, vítěz bude znám v neděli 18. srpna. ZDE naleznete program turnaje včetně doprovodných akcí a možnosti ohledně vstupu na turnaj i další potřebné informace.

Stránky turnaje

Startovní listina 1. a 2. kola

Foto: Relmost/Ota Mrákota

Datum: Úterý 13. srpna 2019
Všechny články autora

Související články

Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend
Czech Masters: Tři Češi ve hře o finálový víkend

15.08.2019 | Tři Češi jsou reálně ve hře o postup do finálových kol turnaje D+D REAL Czech Masters ze série European Tour, který dnes odstartoval v Golf Resortu Albatross. Nejlépe si vedli amatér Jakub Bareš a profesionál Aleš Kořínek (oba 70). Pod parem hřiště dokončil také Stanislav Matuš (71).

Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...
Výborný český rozjezd na Czech Masters: Lieser ...

19.08.2021 | Hned na úvod Czech Masters na Albatrossu byl vidět skvělý golf a výborné výsledky českých golfistů potěšily spousty diváků. Nadšení vyvolával především flight, v kterém šli lídr Henrik Stenson (-5), Pádraig Harrington (-2) a také Ondřej Lieser (-4), který dělí třetí místo.

Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...
Šestnáct Čechů si zahraje Czech Masters na Al ...

17.08.2021 | Šestnáct českých golfistů se představí na turnaji D+D REAL Czech Masters, které startuje ve čtvrtek v Golf Resortu Albatross. Dvanáct profesionálů v čele s Ondřejem Lieserem doplní čtveřice amatérů včetně Matěje Bači, který obdržel kartu za svůj výkon na víkendovém Czech Open v Berouně.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění
Golfové žebříčky - nejlepší Češi pořadí nemění

29.02.2020 | Nový systém ve světovém amatérském žebříčku WAGR způsobil výrazné změny, ale od té chvíle k velkým výkyvům nedošlo. Dlouhodobě nejlepší Klára Spilková a Ondřej Lieser i nadále vládnou českým profesionálům, v čele amatérů zůstávají Jiří Zuska a Tereza Melecká.

České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné
České jedničky zůstaly po celou sezónu stejné

21.09.2019 | Konec domácí sezóny výkonnostních hráčů klepe na dveře a jména nejlepších Čechů se během roku ani jednou nezměnila. Těmi nejvýše postavenými jsou i nadále Klára Spilková s Ondřejem Liesere mezi profesionály a Sára Kousková s Jiřím Zuskou mezi amatéry.

Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...
Jména nejlepších Čechů ve světových žebříčcích ...

29.08.2019 | Hlavní sezóna se převalila do své závěrečné fáze, ale nejlepší čeští hráči na světových žebříčcích se stále nemění. Profesionálům vládnou Klára Spilková s Ondřejem Lieserem, amatérskými jedničkami jsou Sára Kousková s Jiřím Zuskou. České dvojky se naopak ve většině případů během prázdnin změnily.

Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?
Kterým Čechům budeme fandit na Czech Masters?

12.08.2019 | Pravidelní účastníci evropských profesionálních sérií, vítěz nedávného WGM Czech Open, vicemistr z Německa, šampión Slovenska i domácí dorostenecký mistr. Výčet českých hráčů, kteří se představí tento týden na D+D REAL Czech Masters, je skutečný rozmanitý.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde