Česká golfová federace

Aktuality

Golf na Olympijských festivalech v Praze i Brně se těší velkému zájmu

Golf na Olympijských festivalech v Praze i Brně se těší velkému zájmu

Petr Halaburda, Středa 28. července 2021

Velký zájem provází stanoviště České golfové federace během Olympijských festivalů v Praze a Brně, které připravuje Český olympijský výbor (ČOV) ve spolupráci se sportovními svazy. Na obou místech se o první golfové odpaly pokoušejí různé věkové skupiny - od předškolních dětí po seniory.

Když ČOV vyzval jednotlivé sportovní organizace, zda mají zájem svůj sport během sedmnáctidenní sportovní přehlídky propagovat, ČGF reagovala velmi rychle a souhlasně.

„Neváhali jsme a šli bychom do této spolupráce i v případě, že by žádný český golfista na olympiádě nebyl. Považujeme to za skvělou propagaci golfu a první dny od zahájení festivalů na obou místech nám to jen potvrdily,“ vysvětluje viceprezident ČGF Juraj Werner, který je koordinátorem golfové účasti na obou atraktivních akcích uprostřed léta.

Že lidé budou zvědaví, jak si vyzkoušet nový sport, se dalo očekávat. Ale že vezmou golfová stanoviště na obou místech útokem už méně. „V Praze jsme hned za vstupem do areálu a trochu jsme se obávali, že se návštěvníci k nám spíše vrátí, až si projdou své oblíbené disciplíny,“ svěřil se Werner.

Jenže pravý opak je skutečností, v nejvytíženějších hodinách bývá kapacita dokonce překročena a zájemci si musejí na své první golfové kroky počkat v zástupu...

V Brně se na stanovišti střídají pořadatelské týmy z Kořence, Austerlitz a Kaskády, kteří mohou porovnávat s jinými možnostmi propagovat golf.

Všichni jsou překvapení zájmem, denně naším stanovištěm projde 250 až 300 lidí. Když to znásobíte počtem dnů, dostanete velmi slušný počet lidí, kteří se mohou nadchnout pro první, byť nedokonalý odpal míče,“ vysvětluje Werner a připomíná, že i proto bylo záměrem, aby na stanovištích asistovali mladí aktivní amatéři, nikoliv profesionální trenéři. „Nejde o trénink, ale o vyvolání zájmu o nový sport.“

Ale návštěvníky nezajímají pouze první odpaly do sítě, chipy na vytvořená jamkoviště a puttování. Často se také vyptávají, kde by mohli golf vyzkoušet na opravdovém hřišti a někdy ani netuší, kde ve svém okolí tuto možnost naleznou. Někteří se rovnou i vyptávají na šance, jaké mají v japonském turnaji Ondřej Lieser a Klára Spilková.

Podle Wernera je celá koncepce Olympijského festivalu jak v Praze tak Brně správně nadimenzována. „Brno je takové útulnější, Praha zase nachystána na větší nápor návštěvníků,“ srovnal obě dějiště.

Ve čtvrtek vstoupí do olympijského zápolení Ondřej Lieser, od dneška za týden Klára Spilková. Co udělá se zájmem sportovních nadšenců všeho věku, až uvidí v televizi opravdový golf z Japonska? I na to festivaly mohou dát odpověď.

Pokud chcete navštívit Olympijské festivaly, můžete načerpat všechny potřebné informace z obou míst na webu celé akce, která se koná ve dnech od 23. července do 8. srpna. Tamtéž naleznete i program jednotlivých dnů. V Praze se festivalové dění odehrává Olymp Centru Sportu ve Stromovce, zájemci v Brně mohou vyrazit do areálu SKP Kometa Brno.

Datum: Středa 28. července 2021
Všechny články autora

Související články

Hanuš Goldscheider se narodil před sto lety
Hanuš Goldscheider se narodil před sto lety

28.10.2021 | Dnes 28. října slaví svátek Česká republika, ale jde také o významné historické datum pro český golf. Přesně před sto lety se narodil Hanuš Goldscheider, významný golfový činovník, velký propagátor golfu a také první prezident České golfové federace po roce 1993.

Na co se zeptat před první návštěvou golfového ...
Na co se zeptat před první návštěvou golfového ...

01.04.2021 | Hraje celá rodina. I tak lze zkráceně označit kampaň České golfové federace, která ji tento týden spustila ve spolupráci s internetovou společností Seznam.cz. Míří na celé rodiny, ovšem na golf můžete vyrazit i sám, ostatní se určitě rádi přidají časem.

Kampaň na Seznam.cz ukáže golf jako ideální rodinný ...
Kampaň na Seznam.cz ukáže golf jako ideální rodinný ...

30.03.2021 | Dnes startuje kampaň zaměřená na podporu rekreačního golfu, pro kterou se Česká golfová federace spojila se společností Seznam.cz. Bude cílit především na celé rodiny, kterým chce ukázat golf jako ideální společný sport.

Dvě konference obohatily diskuzi v golfovém p ...
Dvě konference obohatily diskuzi v golfovém p ...

09.12.2020 | Dvě vydařená setkání golfových profesionálů v minulých dnech obohatila výměnu zkušeností v tuzemském golfu. Kvůli stávajícím opatřením se v obou případech setkání uskutečnily online formou. Novinkou bylo fórum, které pořádala společnost GolferIS, tradiční každoroční konferenci uspořádal TeeTime.

Women’s Golf Day 2020: V červnu virtuálně, v září ...
Women’s Golf Day 2020: V červnu virtuálně, v září ...

21.08.2020 | Den žen na golfu získal v každoročním kalendáři své pevné místo. Jenže v první červnové úterý ve většině zemí světa nebyly podmínky k tomu, aby se mohlo slavit na hřišti. A tak se v původním termínu golfistky z celého světa přidávaly k akci virtuálně a až v září se budou setkávat osobně.

Zelená karta?
Zelená karta?

03.06.2020 | Golf se v koronavirové době mohl hrát jako jeden z prvních sportů. Díky tomu jsme zaznamenali zvýšený zájem začátečníků. Mnoha lidem začala myšlenka začít hrát golf vrtat hlavou.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

18 důvodů proč začít s golfem - pokračování
18 důvodů proč začít s golfem - pokračování

20.02.2020 | Důvodů, proč hrát golf je řada, každý golfista dokáže přesvědčit o těch svých důvodech. Nicméně všechny spojuje, že jde o celoživotní aktivitu. V druhém pokračování přibližujeme dalších devět možných důvodů, proč je správné začít s golfem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde