Česká golfová federace

Aktuality

Women’s Golf Day 2020: V červnu virtuálně, v září na hřišti

Women’s Golf Day 2020: V červnu virtuálně, v září na hřišti

Petr Halaburda, Pátek 21. srpna 2020

Den žen na golfu získal v každoročním kalendáři své pevné místo. Jenže v první červnové úterý ve většině zemí světa nebyly podmínky k tomu, aby se mohlo slavit na hřišti. A tak se v původním termínu golfistky z celého světa přidávaly k akci virtuálně a až v září se budou setkávat osobně.

Women’s Golf Day (WGD) si získal během posledních let velkou popularitu. Akce podporující ženský golf se konají každoročně v desítkách zemí světa a oblibu získaly rovněž v České republice. Resorty a kluby z různých částí republiky pořádají už pravidelně golfové turnaje, náborové akce pro začátečnice a atraktivní doprovodný program, který táhne ke sportu stále více žen každého věku. Také tato červnová akce totiž přispívala k tomu, že podíl registrovaných žen v českém golfu stále narůstá.

Jenže letošní epidemie překazila po celém světě hodně plánů a WGD nebyl výjimkou. Co naplat, že na českých hřištích jsme v té době už dávno bez omezení hráli. Ve zbytku světa tak pohodová situace nebyla, a tak se organizátorky rozhodly letos zorganizovat hned dva dny věnované ženskému golfu: V úterý 2. června se virtuálně přes sociální sítě spojily na dálku a slíbily si, že v úterý 1. září se uvidí naživo.

Česká hřiště nebudou výjimkou a Česká golfová federace se rozhodla stejně jako před rokem věnovat ženskému golfu rovnou celý měsíc. První zářijový den je navíc v českých podmínkách díky startu školního roku specifické datum, a tak akce na podporu ženského golfu budou pořádat různá hřiště v různých termínech během celého prvního podzimního měsíce. Loňská zkušenost s rozprostřením akcí do několika týdnů se navíc osvědčila.

Chcete se zúčastnit některé akce v rámci Women‘s Golf Day? Sledujte pozorně web Bav se golfem, ale také sociální sítě nejbližších resortů a klubů, které právě nyní připravují konkrétní eventy a budou na ně včas upozorňovat. Přejeme pěknou hru všem dámám a nejen během nejbližšího měsíce! Letošní akce WGD se uskuteční s partnerskou podporou Fashion Arena Prague Outlet.

A nezapomeňte – právě září přinese do tuzemska i jednu významnou ženskou sportovní akci: Od 16. do 18. září se bude hrát v Prague City Golf další ročník profesionálního turnaje Amundi Czech Ladies Challenge s účastí nejlepších českých profesionálek i amatérek.

Datum: Pátek 21. srpna 2020
Všechny články autora

Související články

Hanuš Goldscheider se narodil před sto lety
Hanuš Goldscheider se narodil před sto lety

28.10.2021 | Dnes 28. října slaví svátek Česká republika, ale jde také o významné historické datum pro český golf. Přesně před sto lety se narodil Hanuš Goldscheider, významný golfový činovník, velký propagátor golfu a také první prezident České golfové federace po roce 1993.

Golf na Olympijských festivalech v Praze i Brně ...
Golf na Olympijských festivalech v Praze i Brně ...

28.07.2021 | Velký zájem provází stanoviště České golfové federace během Olympijských festivalů v Praze a Brně, které připravuje Český olympijský výbor (ČOV) ve spolupráci se sportovními svazy. Na obou místech se o první golfové odpaly pokoušejí různé věkové skupiny - od předškolních dětí po seniory.

Na co se zeptat před první návštěvou golfového ...
Na co se zeptat před první návštěvou golfového ...

01.04.2021 | Hraje celá rodina. I tak lze zkráceně označit kampaň České golfové federace, která ji tento týden spustila ve spolupráci s internetovou společností Seznam.cz. Míří na celé rodiny, ovšem na golf můžete vyrazit i sám, ostatní se určitě rádi přidají časem.

Kampaň na Seznam.cz ukáže golf jako ideální rodinný ...
Kampaň na Seznam.cz ukáže golf jako ideální rodinný ...

30.03.2021 | Dnes startuje kampaň zaměřená na podporu rekreačního golfu, pro kterou se Česká golfová federace spojila se společností Seznam.cz. Bude cílit především na celé rodiny, kterým chce ukázat golf jako ideální společný sport.

Dvě konference obohatily diskuzi v golfovém p ...
Dvě konference obohatily diskuzi v golfovém p ...

09.12.2020 | Dvě vydařená setkání golfových profesionálů v minulých dnech obohatila výměnu zkušeností v tuzemském golfu. Kvůli stávajícím opatřením se v obou případech setkání uskutečnily online formou. Novinkou bylo fórum, které pořádala společnost GolferIS, tradiční každoroční konferenci uspořádal TeeTime.

Zelená karta?
Zelená karta?

03.06.2020 | Golf se v koronavirové době mohl hrát jako jeden z prvních sportů. Díky tomu jsme zaznamenali zvýšený zájem začátečníků. Mnoha lidem začala myšlenka začít hrát golf vrtat hlavou.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

18 důvodů proč začít s golfem - pokračování
18 důvodů proč začít s golfem - pokračování

20.02.2020 | Důvodů, proč hrát golf je řada, každý golfista dokáže přesvědčit o těch svých důvodech. Nicméně všechny spojuje, že jde o celoživotní aktivitu. V druhém pokračování přibližujeme dalších devět možných důvodů, proč je správné začít s golfem.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde