Česká golfová federace

Aktuality

Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku

Slibný český vstup do Q-School ve Španělsku

Petr Halaburda, Čtvrtek 9. prosince 2021

Slibný vstup mají za sebou české golfistky startující na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tereza Melecká je po úvodním kole na děleném třetím místě (-2), postavení v postupovém pořadí do 75. místa drží i další tři Češky.

Pouze jedna česká hráčka vyrazila do napínavé kvalifikace na jižním hřišti Real Golf La Manga Clubu s parem 73, čtyři zbývající čekalo na úvod kratší severní hřiště s parem 71.

Tereza Koželuhová úvodní den na South Course zvládla se ctí, skóre +2 znamená dělené 31. místo.

Na stejné pozici se drží také Kateřina Vlašínová, ale na North Course se předvedly v ještě lepším světle dvě české hráčky. Především Tereza Melecká vyšel úvod při jejím prvním profesionálním startu dokonale a s výsledkem -2 (69) se vyšplhala až mezi nejlepší, pomohlo jí i birdie na závěrečné čtyparové jamce.

Do červených čísel se dostalo ze 150 startujících pouze patnáct golfistek, ale hned za nimi je na 16. místě Šideri Váňová (Even Par). A tak jediná mimo první polovinu výsledkové listiny, která bude znamenat po nedělním kole postup do další fáze kvalifikace, je z české enklávy Sára Kousková (+6) na 98. pozici.

V pátek si hráčky hřiště vymění.

LEADERBOARD

FOTO Zdeněk Sluka

Datum: Čtvrtek 9. prosince 2021
Všechny články autora

Související články

České golfistky čeká náročný závěr roku
České golfistky čeká náročný závěr roku

21.11.2021 | Golfová sezóna v tuzemsku uléhá k zimnímu spánku, ale přední české golfistky mají stále napilno. Sedm hráček totiž čeká v závěru roku ostrá zkouška v podobě startu na kvalifikačních školách v Evropě i za mořem.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...
Napoleaová s Váňovou jdou dál, Vodičková vede ...

31.03.2022 | Dvě české hráčky si zahrají finálová kola turnaje LET v Jihoafrické republice – cutem prošly Kristýna Napoleaová i Šideri Váňová. Výborně se daří při prvním letošním startu ve Španělsku amatérce Denise Vodičkové, která je ve spoluvedení turnaje Copa Sotogrande.

Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...
Kousková vykročí vstříc snu v Augustě, tři Češky ...

29.03.2022 | Tři roky snila Sára Kousková o startu na Augusta National Women’s Amateur a ve středu se jí sen vyplní. Kompletní čtyřdenní boje by rády absolvovaly Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a Šideri Váňová startující na turnaji Ladies European Tour v Africe.

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Do kvalifikačního finále LET vstoupila nejlépe ...
Do kvalifikačního finále LET vstoupila nejlépe ...

16.12.2021 | Nejlépe ze čtveřice českých hráček vstoupila do finálové fáze kvalifikace o padesát karet pro nejbližší sezónu Ladies European Tour na děleném 28. místě Kristýna Napoleaová, která jako jediná z Češek měla zajištěn přímý postup do turnaje.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde