Česká golfová federace

Aktuality

Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické Hoře

Elita mladých profesionálů v bublině na Kunětické Hoře

Petr Halaburda, Středa 2. června 2021

Za normálních okolností by to byl svátek minimálně pro golfové nadšence ze širokého okolí, ale letošní turnaj ze série Challenge Tour na Kunětické Hoře bude bez divácké podpory. Dají se očekávat skvělé výkony, vytáhnout se bude chtít i patnáct Čechů, ale fanoušci na hřiště dorazit nemohou.

Turnaj D+D REAL Czech Challenge vždy lákal velké naděje světového golfu. Připomeňme především vítězství Brookse Koepky z roku 2013, při kterém - dnes již několikanásobný PGA major šampión - stanovil dosud platný rekord východočeského hřiště (62). I letos se představí hráči, kterým se předvídá slibná budoucnost, na startu bude například pět hráčů, kteří už dokázali turnaj druhé nejvyšší evropské série vyhrát.

Čeští diváci ale byli zvědaví především na domácí hráče, které v akci během tak často nevidí. S výjimkou Ondřeje Liesera, který startuje od soboty do pondělí na prestižním Porsche Open u Hamburku, se představí opravdový výkvět tuzemských profesionálů včetně Stanislava Matuše, Filipa Mrůzka a také pěti špičkových reprezentačních amatérů.

Jenže vidět je na vlastní oči bude minimálně složité – hráči žijí v nařízené bublině, smí se pohybovat pouze ve vybraných hotelech a na samotném hřišti, přístup diváků do areálu resortu je z hygienických důvodů zakázán. Jediná možnost sledovat golfisty v akci tak bude z přilehlé cyklostezky, která vede kolem hřiště.

Český promotér o diváky stál, ale pravidla Challenge Tour jsou neoblomná. "Je to nařízení série. Mrzí nás to. Jediné, co je přístupné, je veřejná cyklostezka, která vede kolem hřiště," potvrzuje Petr Dědek jr. z promotérské společnosti Relmost a připomíná, že po loňském hluchém roce vítá alespoň možnost turnaj pořádat. "Jsme rádi, že po loňském roce, kdy jsme museli zrušit jak dva turnaje Challenge Tour, tak i Czech Masters v rámci European Tour, můžeme konečně hrát. Je skvělé být zpět," dodal promotér pro golfextra.cz.

Nejen Stanislav Matuš, který na předchozích akcích prokazoval vzrůstající formu a v úvodních kolech se dokonce pohyboval na horních příčkách, ale i další Češi chtějí předvést dobrou znalost zdejší nekompromisní sportovní osmnáctky.

Pro Jakuba Bareše je hřiště ještě více domácí půdou, než pro jiné hráče. "Kuňku mám hodně rád, je to de facto mé staré domovské hřiště. Škoda, že jsem si tu zatím letos moc nezahrál, byl jsem tu jenom dvakrát. Těším se, je to super turnaj a člověk do toho jde jinak než jako amatér. Člověk má o co hrát, není to už jenom o prestiži, je to jiné," těšil se na start mladý profesionál, který kvůli nedostupnosti řady turnajů má za sebou letos pouze jeden start, který proměnil před měsícem v TOP 10 na akci Pro Golf Tour v Rakousku.

Zastavení na výborně připraveném hřišti pod hradem Kunětická Hora je třetí akcí série na kontinentální pevnině, dvě se uskutečnily ve Švédsku. Hraje se od čtvrtka do neděle, cut je po pátečním druhém kole.

LEADERBOARD

FOTO Ladislav Adámek/Relmost

Datum: Středa 2. června 2021
Všechny články autora

Související články

Challenge Tour, Adamstal: Matuš, Kořínek a Bareš ...
Challenge Tour, Adamstal: Matuš, Kořínek a Bareš ...

15.07.2021 | Třetina z devíti českých golfistů startujících na turnaji Challenge Tour v rakouském Adamstalu je po úvodním kole nad předpokládanou hranicí cutu. Nejlépe odstartovali Stanislav Matuš, Aleš Kořínek (oba -2) a Jakub Bareš (-1), po divokém kole má blízko do víkendových kol také Šimon Zach (even).

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...
Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...

29.04.2021 | Na třech turnajích třech různých sérií dnes bojovalo dvanáct českých golfistů. Ondřej Lieser (+1) je na European Tour po prvním kole cutu vzdálen tři rány, Stanislav Matuš (+5) na Challenge Tour zaostává za postupem o pět úderů. Výborný den prožil Jakub Bareš (-6), na Pro Golf Tour dělí osmé místo.

Do akce vstoupí v Rakousku deset Čechů, Lieser ...
Do akce vstoupí v Rakousku deset Čechů, Lieser ...

27.04.2021 | Pro Golf Tour pokračuje od středy třetím turnajem - po dvou egyptských zastaveních se bude hrát v Rakousku, na hřišti v Haugschlagu u českých hranic. Není divu, že na startovní listině je deset Čechů. O den později čeká na Ondřeje Liesera další turnaj European Tour na Tenerife.

Před rokem stříbrný, letos Ondřej Lieser na Penati ...
Před rokem stříbrný, letos Ondřej Lieser na Penati ...

15.09.2020 | Před rokem Ondřej Lieser na turnaji Penati Slovak Open Championship prohrál v play-off s Rorym Sabbatinim, letos při neúčastí největší slovenské hvězdy dokázal profesionální turnaj v Penati Golf Resortu vyhrát. Na děleném druhém místě skončili tři Češi včetně amatéra Filipa Ráži.

Silné české zastoupení na Slovak Open Championship
Silné české zastoupení na Slovak Open Championship

14.09.2020 | Osmnáct českých golfistů a golfistek včetně amatérů startuje na dvoudenním turnaji Penati Slovak Open Championship, který začíná dnes na hřišti Legend Course v Penati Golf Resortu. Ambasadorem turnaje je Rory Sabbatini, který loňský turnaj vyhrál v play-off s Ondřejem Lieserem.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...
V druhém díle Czech PGA Tour na Kácově se představí ...

24.06.2020 | Na jedné straně přední čeští profesionálové, na druhé pak talentovaní mladí amatéři. Druhý díl Czech PGA Tour v kácovském Panorama Golf Resortu přinese v pátek zajímavé srovnání špičkových českých golfistů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde