Česká golfová federace

Aktuality

Do akce vstoupí v Rakousku deset Čechů, Lieser na Tenerife

Do akce vstoupí v Rakousku deset Čechů, Lieser na Tenerife

Petr Halaburda, Úterý 27. dubna 2021

Pro Golf Tour pokračuje od středy třetím turnajem - po dvou egyptských zastaveních se bude hrát v Rakousku, na hřišti v Haugschlagu u českých hranic. Není divu, že na startovní listině je deset Čechů. O den později čeká na Ondřeje Liesera další turnaj European Tour na Tenerife.

Turnaj vlasti nadohled patří mezi nejoblíbenější akce „třetiligové“ evropské série z pohledu českých hráčů, ostatně Haugschlag NÖ Open by perfect eagle 2021 má ve své historii už také dva české šampióny – Stanislava Matuše (2016) a Jana Cafourka (2019, viz FOTO).

Cafourek je jedním z deseti Čechů, kteří se dostali do startovní listiny pro letošní ročník. Startovat budou také Aleš Kořínek, Roman Šebrle, Jakub Bareš, Filip Mrůzek, Štěpán Daněk, Michal Pospíšil, Šimon Zach, Jiří Vik a amatér David Siwy.

Lieser na Tenerife, Matuš v Jihafrické republice

Hrát bude tento týden také Ondřej Lieser, kterého čeká ve čtvrtek start do turnaje European Tour s názvem Tenerife Open. Do soutěže vstoupí ve čtvrtek ráno v 10:26 SELČ, přímý přenos vysílá český Golf Channel. Český profesionál se bude snažit napravit dvě předchozí akce, na kterých neprošel cutem.

Premiérový start v sezóně Challenge Tour čeká Stanislava Matuše, který také od čtvrtka startuje na Bain's Whisky Cape Town Open poblíž Kapského Města v JAR. Přihlášen je i do následujícího jihoafrického turnaje Dimension Data Pro-Am ze stejné série. 

Čtvrté zastavení Sunshine Ladies Tour se třemi Češkami

Rovněž v Jižní Africe ve středu pokračuje již čtvrtým turnajem Sunshine Ladies Tour. Na Joburg Ladies Open se představí kompletní české trio Kateřina Vlašínová, Šideri Váňová a Kristýna Napoleaová. V průběžném hodnocení sedmidílné série je na tom nejlépe na 15. místě Vlašínová.

Startovní listina European Tour
Startovní listina Pro Golf Tour
Startovní listina Challenge Tour
Startovní listina Sunshine Ladies Tour

 

Datum: Úterý 27. dubna 2021
Všechny články autora

Související články

Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...
Lieser i Matuš mají ke cutu daleko, na Pro Golf ...

29.04.2021 | Na třech turnajích třech různých sérií dnes bojovalo dvanáct českých golfistů. Ondřej Lieser (+1) je na European Tour po prvním kole cutu vzdálen tři rány, Stanislav Matuš (+5) na Challenge Tour zaostává za postupem o pět úderů. Výborný den prožil Jakub Bareš (-6), na Pro Golf Tour dělí osmé místo.

Čeká nás turnajový „supertýden“
Čeká nás turnajový „supertýden“

02.06.2022 | Čeští hráči a hráčky se chystají na významné profesionální i amatérské turnaje. A představí se jich tento týden opravdu hodně. DP World Tour, Ladies European Tour, Challenge Tour a LETAS na českém území, German Boys and Girls Open, to jsou štace, kde bude možné sledovat české vlajky a držet palce.

Mužský profigolf v roce 2022 v tuzemsku: Czech ...
Mužský profigolf v roce 2022 v tuzemsku: Czech ...

05.01.2022 | Stejně jako v předchozím roce také letos se na českém území uskuteční turnaj D+D REAL Czech Masters ze série DP World Tour a stejný promotér plánuje také tři akce nižší Challenge Tour. Na nejvyšším okruhu bude opět startovat Ondřej Lieser.

Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge
Tři Češi prošli cutem na Kaskáda Golf Challenge

02.07.2021 | Do víkendových kol turnaje Kaskáda Golf Challenge ze série Challenge Tour se probojovali tři Češi. Nejlépe si vede Stanislav Matuš na děleném pátém místě. Cutem prošli také Jan Cafourek a Šimon Zach. Ve vedení je Němec Marcel Schneider. ...

Lieser s Matušem končí, Bareš s Kořínkem berou 10.
Lieser s Matušem končí, Bareš s Kořínkem berou 10.

30.04.2021 | Ondřej Lieser i Stanislav Matuš v druhém kole svých turnajů předvedli výrazně lepší výkon, ovšem projít do víkendových kol se jim už projít nepodařilo. Lepší zprávy přišly z Pro Golf Tour v Haugschlagu, kde Jakub Bareš i Aleš Kořínek vybojovali konečné dělené desáté místo.

Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...
Češi na profesionálních Tour: Matuš v Rakousku ...

15.04.2021 | Nevydařený den má za sebou Ondřej Lieser (+8) na Austrian Open, naopak Stanislav Matuš (+3) zůstává ve hře o účast ve finálových kolech. Na Pro Golf Tour získal Jan Cafourek (+3) konečné 38. místo, finálové kolo čeká na Sunshine Ladies Tour Kateřinu Vlašínovou (+3) a Kristýnu Napoleaovou (+4).

Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají
Světový golf 2021: Termínové kalendáře přibývají

30.12.2020 | Zatím pouze některé z profesionálních sérií s českou účastí oznámily program pro následující sezónu. Pořadatelé sice vesměs věří, že se život brzy vrátí do obvyklých kolejí, ale zdaleka ne všechny kalendáře již byly zveřejněny.

Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...
Devět Čechů prošlo na Pro Golf Tour cutem, čtyři ...

29.08.2020 | Na západočeských hřištích v Sokolově a na Kynžvartu se dnes dohrálo druhé kolo turnaje ALTEPRO Trophy by EXTEC 2020. Cutem prošlo celkem devět Čechů, čtyři jsou v TOP 10 v čele s pátým Jakubem Barešem se skóre -3.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde