Česká golfová federace

Aktuality

Jak se předvedou Češky na dalším domácím turnaji LETAS?

Jak se předvedou Češky na dalším domácím turnaji LETAS?

Petr Halaburda, Středa 31. července 2019

Potřetí je Česká golfová federace promotérem turnaje ze série LET Access Series. Předchozí dva ročníky ukázaly sílu českého golfu chrlit šikovné golfistky a pomohly jim k zahraničním startům. Jak se ukáže 28 hráček na turnaji Amundi Czech Ladies Challenge, který startuje ve čtvrtek na Konopišti?

Turnaj plný elegantního ženského golfu odstartoval v Golf Resortu Konopiště již úterní soutěží PRO-Am. Dnes se ve středočeském resortu pilně trénuje a ve čtvrtek ráno se Amundi Czech Ladies Challenge rozjede naplno.

ČGF se snaží prostřednictvím profesionální akce nižšího evropského okruhu dávat mladým hráčkám šanci prosadit se mezi silnou zahraniční konkurencí a získat potřebné zkušenosti. Letos federace navíc přidala coby pořadatel také mužskou profesionální soutěž ze série Pro Golf Tour – turnaj Czech Classic vyhrál na Kaskádě amatér Vítek Novák.

A podobně se očekává, že budou vidět na Konopišti i domácí golfistky, stejně jako v předchozích letech. Ostatně před rokem amatérka Tereza Melecká (na fotografii po boku prezidenta ČGF Zdeňka Kodejše) sahala po vítězství, ale i když nakonec skončila druhá, diváky svým výkonem bavila. Převzala i trofej pro nejlepší amatérku, protože na rozdíl od profesionálek amatérské hráčky nemohou hrát o finanční bonusy. Vítězka si odveze také letos 5600 eur.

Turnaj na českém území ale není mezi hráčkami populární pouze kvůli odměně. Na Konopišti si pochvalovaly při loňské premiéře nejen skvěle připravené hřiště, ale také možnost ubytování přímo v resortu a dokonalou regeneraci díky místnímu wellness, což není obvyklé.

Na startu se představí vedoucí hráčka Order of Merit sezóny Laura Gomez Ruiz ze Španělska, která už letos vydělání 13.756 eur, ale i další přední hráčky Hayley Davis (12.437), ale třeba také českým hráčkám dobře známá Němka Franziska Friedrich. Loňská vítězka, Španělka Carmen Alonso letos nestartuje.

Češko nasadí s výjimkou v Americe startujících profesionálek Kláry Spilkové, Karolíny Vlčková a Šideri Váňové většinu předních hráček. Hrát budou čtyři profesionálky Kateřina Vlašínová, které se letos na LETAS daří a má vyděláno 5781 eur (32. místo), Lucie Hinnerová, Kateřina Krásová a Eva Koželuhová.

A také 24 amatérek: Sára KouskováJana Melichová, Kristýna Frýdlová, Tereza Melecká, Hana Ryšková, Gabriela Roberta Vítů, Patricie Macková, Tereza Chlostová, Michaela Marková, Tereza Koželuhová, Agáta Vahalová, Lenka Nebeská, Kristýna Abrahámová, Karolína Stará, Natálie Saint Germain, Tatiana Boháčová, Anna Andrýsová, Sofie Dimitrova, Kristýna Napoleaová, Lucie Harcubová, Dominika Burdová, Karolína Krásová, Františka Luňáčková a Jana Csicsayová.

Pokud budete mít chuť, doražte českým nadějím fandit. Vstup na celý program šampionátu je zdarma.

Druhou možnost předvést se na domácí akci dostanou české hráčky v závěru srpna, kdy se bude hrát turnaj Tipsport Czech Ladies Open (23.-25. srpna) na Karlštejně.

LEADERBOARD

Datum: Středa 31. července 2019
Všechny články autora

Související články

Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...
Český útok na karty úspěšně pokračuje, tři hráčky ...

19.12.2021 | Tři české golfistky zůstávají ve hře o úspěch v kvalifikaci pro nadcházející sezónu Ladies European Tour. V desítce nejlepších jsou před závěrečným pátým kolem Sára Kousková i Tereza Melecká, bojovat o TOP 20 může i Kristýna Napoleaová.

Skvělý český den na Q-School LET
Skvělý český den na Q-School LET

18.12.2021 | Parádní den má za sebou český golf na Q-School Ladies European Tour ve Španělsku. Tři hráčky se dostaly pod par hřiště, dvě už jsou dokonce v TOP 20 zajišťující plnou hrací kartu na příští sezónu nejvyšší evropské série.

Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...
Všechny české golfistky na Q-school ve hře o kartu ...

17.12.2021 | Všechny čtyři české hráčky na Q-School Ladies European Tour jsou po druhém kole v naději, že budou bojovat o kartu pro příští sezónu i v pondělním finále, kam postoupí 65 nejlepších.

Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...
Finálová část Q-Series LET začíná i se čtyřmi ...

15.12.2021 | Čtyři české hráčky se zapojí do závěrečné fáze kvalifikace Ladies European Tour pro rok 2022. K trojici kvalifikované z minulého týdne (Tereza Melecká, Kateřina Vlašínová, Sára Kousková) se připojí Kristýna Napoleaová, která měla účast zajištěnu za své výsledky na nižší LETAS Access Series.

Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...
Předkvalifikace LET je v polovině, Melecká v nejlepš ...

10.12.2021 | Předkvalifikace Q-School LET je v polovině a tři české hráčky jsou na pozicích, které by znamenaly v neděli odpoledne postup do finálové části. Nejblíže tomu je stále Tereza Melecká (E), na postupových místech jsou stále i Šideri Váňová (+4) a Tereza Koželuhová (+5).

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...
Jana Melichová vstoupí do finále ME žen z deváté ...

23.07.2021 | Jana Melichová se i po třetím kole ME žen v Itálii drží v nejlepší desítce. Cutem prošly také Sára Kousková a Patricie Macková. Na LETAS ve Španělsku si finálové kolo zahrají Kristýna Napoleaová, Šideri Váňová i Kateřina Vlašínová. ...

Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně
Čtyři Češky prošly do finále na LET v Berouně

26.06.2021 | Česká profesionálka Kristýna Napoleaová a další tři české amatérky Sára Kousková, Tereza Koželuhová a Jana Melichová prošly do finále třetího ročníku Tipsport Czech Ladies Open ze série LET. V Berouně vede Španělka Nuria Iturrioz.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde