Česká golfová federace

Aktuality

Olympiáda dětí a mládeže: Aktivní sportovci našli cestu ke golfu

Olympiáda dětí a mládeže: Aktivní sportovci našli cestu ke golfu

redakce, Pondělí 1. července 2019

Stejně jako před dvěma lety i letos byl golf pořádně vidět během Olympiády dětí a mládeže (ODM), která se uskutečnila v Liberci. Golf nebyl soutěžním sportem, ale o to více aktivních sportovců z jiných disciplín vyzkoušelo svoje první golfové švihy v prostoru, které pro ně připravila ČGF.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her. Mladí účastníci nejsou ochuzeni o zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, soužití v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy.

ODM je projektem Českého olympijského výboru, který si ke spolupráci vybírá jako pořadatele jednotlivé kraje. Olympiády se odehrávají v dvouletých cyklech a střídá se jejich letní a zimní podoba. První ročník (letní) olympiády se uskutečnil v roce 2003.

Také ten letošní liberecký (23. – 28. června) měl pořádný ohlas. Několikahodinové přenosy ze závodů vysílal kanál ČT Sport, do soutěží se zapojilo 4133 sportovců v osmnácti sportech.

Stanoviště České golfové federace, na kterých bylo možné vyzkoušet si první golfové kroky pod vedením vyškolených cvičitelů, bylo hned vedle centra ODM – Home Credit Areny. Návštěvnost byla nárazová - podle toho, jak se závodníci vraceli ze svých sportovišť v libereckém okolí. Poslední odpoledne před závěrečným ceremoniálem ODM ale bylo v golfových stanech pořádně nabito; soutěže aktivní děti vtáhly a řada z nich se svěřovala, že nový sport je skutečně nadchnul.

 

Autor: redakce 
Datum: Pondělí 1. července 2019
Všechny články autora

Související články

Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté
Turnaj základních škol ovládli kuřimští golfisté

09.09.2021 | Podruhé se hrál ve dnech 6.-7. září Turnaj základních škol v rámci projektu Se školou na golf v zářijovém termínu a stejně jako před rokem za odklad mohla koronavirová opatření. Čtvrtého ročníku se zúčastnilo šest škol, vítězem se stala Základní škola Jungmannova z Kuřimi.

Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců
Pražská Stromovka je rájem sportovních nadšenců

29.07.2021 | Olympijský festival v pražské Stromovce se stal na 17 dnů rájem sportovních nadšenců, kteří si chtějí vyzkoušet rozličné disciplíny. Velký zájem je také o stanoviště České golfové federace nacházející se hned za vstupem do areálu, s golfem se zde seznámily již stovky návštěvníků.

Vychází kniha Golf pro děti
Vychází kniha Golf pro děti

28.04.2020 | Právě dnes se dostává na pulty znovuotevřených knihkupectví nová kniha s golfovou tématikou. Publikace Golf pro děti je výsledkem spolupráce České golfové federace s nakladatelstvím Fragment a jak vystihuje název, je určena především nejmladším golfistům.

Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...
Podpora od nadace pomáhá zvyšovat počet mladých ...

09.12.2019 | Podpora mládežnického golfu je hlavním cílem Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, který se také letos naplňoval. Ve spolupráci s projektem Se školou na golf se daří zvyšovat zapojení dětí, letos vzniklo 1100 nový dětských členství, nejvíce mezi dvanáctiletými.

Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...
Domácí sezóna stáhla oponu, nová už zná první ...

30.09.2019 | Sotva skončila dvěma nedělními turnaji domácí sezóna výkonnostních golfistů, už je znám jízdní řád pro rok 2020. A také začíná být čas na hodnocení sezóny – první se uskutečnilo na nedělním setkání zástupců ČGF s novináři. Připomínaly se klíčové okamžiky roku, ale také novinky pro rok 2020.

Golf prázdninami neskončil, Evropský týden sportu ...
Golf prázdninami neskončil, Evropský týden sportu ...

11.09.2019 | Závěr meteorologického léta nebyl tečkou za golfovými aktivitami. Návratem do školních lavic se znovu rozjela činnost golfových kroužků a opět se zvýšil počet aktivit golfových zařízení, která připravují nové akce včetně blížícího se Evropského týdne sportu.

Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ...
Na Albatrossu se odehrálo finále turnaje škol ...

17.08.2019 | Vítězem finálového turnaje SNAG/ČGF 2019 se opět stali hráči z akademie Děti hrají golf z Ropice. Na druhém místě skončila Hluboká nad Vltavou a bronz odvážejí na ZŠ 1. máje Hranice. Po vyhlášení se děti zúčastnily kliniky na drivingu s předními českými hráči.

Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola
Výuku golfu zařazuje do osnov další základní škola

05.11.2021 | Po trvalém návratu dětí do plné výuky se opět projekt Se školou na golf vrátil ke svým aktivitám a rozšiřuje počet zapojených škol, kde je golf součástí školních osnov. Začlenit golf do výuky jako rozšíření tělesné výchovy se rozhodli v ZŠ Benešov na Blanensku.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde