Česká golfová federace

Aktuality

Ladies European Tour se vrací na česká hřiště v kombinovaném turnaji s LETAS

Ladies European Tour se vrací na česká hřiště v kombinovaném turnaji s LETAS

Klára Kuchařová, Čtvrtek 6. června 2019

Po třech letech se na česká hřiště vrátí hráčky nejvyšší evropské série Ladies European Tour. Ve společném turnaji s LET Access Series se představí v posledním srpnovém víkendu v Golf Resortu Karlštejn, na start by se mohlo postavit až 18 českých hráček.

Budou to mít čeští golfoví fanoušci parádní srpen! Během prvního víkendu se uskuteční na Konopišti již třetí ročník Czech Ladies Challenge (LETAS), pořádaný Českou golfovou federací, v polovině srpna dorazí špičkoví hráči European Tour na turnaj D+D Real Czech Masters na Albatross a v posledním srpnovém víkendu přivítá po 22 letech velkou mezinárodní akci nedaleký Karlštejn: Premiérový ročník Tipsport Czech Ladies Open svede dohromady hráčky Ladies European Tour (LET) a LET Access Series (LETAS).

Turnaj přivede do Česka premiérově plzeňský promotér Luboš Koželuh. „Blíže jsem turnaje na této úrovni viděl, když se hrály předchozí ročníky na Dýšině. Když historie českých turnajů skončila, snažil jsem se získat alespoň pořadatelství nižší série LETAS, ale vedení LET mělo zájem přivézt zpět turnaj nejvyšší série, neboť LETAS už pořádá ČGF. Ale pak jsme zjistili, že existuje možnost pořádat takzvaný duální turnaj, kde hrají přední hráčky LETAS a také hráčky LET,“ vysvětlil na dnešním setkání s novináři Koželuh, jak vznikl nápad uspořádat smíšený turnaj dvou Tour.

Pro soutěž hledal vhodné hřiště, které by splňovalo charakter významné sportovní akce. „Karlštejn je podle mého soudu ideální volbou. Sportovní hřiště, které dlouho podobnou akci nepořádalo,“ připomněl organizátor, že naposledy se zde představil turnaj PGA European Tour v roce 1997, ženskou špičku ještě nehostil dokonce nikdy.

Vhodnost volby si pochvaluje i ředitel Golf Resortu Karlštejn Mirko Grossmann. „Naše hřiště se od devadesátých let změnilo co do vyzrálosti, hráčkám ho chceme představit v dokonalé kondici, od počátku sezóny pro to děláme maximum. Těšíme se, že přední evropské hráčky k nám přitáhnou pozornost diváků,“ uvedl Grossmann.

Prozradil, že místní by rádi v příštích letech chtěli pomoci se získáním startu dvou významných členek karlštejnského klubu. „O našem turnaji už vědí, třeba jednou budou hrát tam, kde toho hodně natrénovaly,“ míří plány ředitele zjevně na sestry Nelly a Jessicu Kordových.

Ale už i letos přijede na protější kopec proti slavnému hradu řada významných, především evropských hráček, včetně bývalých vítězek z turnajů LET na českém území. Na seznamu přihlášených je nyní už například Hannah Burke, vítězka z roku 2015.

Promotér oslovil také dvacítku předních Evropanek působících na amerických okruzích. „Byť třeba letos neuspějeme, rádi bychom přivítali některé v příštích letech,“ uvedl promotér, který start nabídl také nejlepší české golfistce Kláře Spilkové, která ale dosud nemá ujasněný program na druhou polovinu roku, ale přednost zatím dává především turnajům v Americe. Kvůli startům v zámoří nemůže přijet ani česká dvojka Karolína Vlčková.

Celkem se na startu objeví mezi 12 až 18 českými hráčkami. „O konkrétních jménech se ještě budeme bavit s Českou golfovou federací. Jsem přesvědčen, že řada předních českých amatérek je schopna se i v tak nabitém startovním poli prosadit,“ míní Koželuh, jehož obě dcery na vysoké úrovni golf hrají. Mladší Tereza je českou amatérskou reprezentantkou, starší Eva je profesionálkou.

Turnaj bude vysílat Česká televize, diváci na místě se mohou těšit na blízký kontakt s hráčkami. Přenos se bude vyrábět na čtyřech klíčových jamkách v druhé polovině hřiště, organizátor by rád, aby se na obrazovkách objevily postupně všechny české hráčky.

Datum: Čtvrtek 6. června 2019
Všechny články autora

Související články

Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra
Klára Spilková vyhlíží návrat na LPGA a mění trenéra

01.06.2020 | Klára Spilková vyhlíží možný červencový restart LPGA Tour a nadále se připravuje v České republice, kde začala spolupracovat s novým trenérem. Tím se stal pětatřicetiletý Američan Greg Lavoie, žijící dlouhodobě v Praze.

Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...
Klára Spilková je doma a čeká na vývoj přerušené ...

19.03.2020 | Také česká profesionální jednička Klára Spilková čeká, jak se bude vyvíjet letošní sezóna. Místo návratu na turnaje okruhu LPGA řeší náhradní program a vrátila se do vlasti.

Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA
Klára Spilková vstupuje do druhé sezóny na LPGA

22.01.2020 | Čtyřdenním turnajem v Boca Raton na Floridě odstartuje česká profesionálka Klára Spilková svoji druhou sezónu na okruhu LPGA Tour. Hráčka Czech Golf Teamu má zajištěn start na většině turnajů série.

Klára Spilková po první americké sezóně: Byla ...
Klára Spilková po první americké sezóně: Byla ...

16.12.2019 | Česká golfistka Klára Spilková bude hrát i příští sezónu na LPGA Tour. Už nyní se čerstvě pětadvacetiletá hráčka, která převzala v neděli večer cenu pro nejlepší českou profesionálku, nemůže dočkat, až znovu vlétne do turnajů a prodá zkušenosti z prvního „amerického“ roku.

Spilková se po Vánocích začne chystat na novou ...
Spilková se po Vánocích začne chystat na novou ...

02.12.2019 | Po nejlepším výsledku sezóny, který zaznamenala o víkendu ve Španělsku, se česká golfistka Klára Spilková těší na pár týdnů volna. Už po Vánocích se znovu přesune na Floridu a začne s přípravou na novou sezónu LPGA Tour.

Spilková dotáhla vydařený víkend, v Marbelle uzavřel ...
Spilková dotáhla vydařený víkend, v Marbelle uzavřel ...

01.12.2019 | I v druhém víkendovém kole svého závěrečného letošního turnaje předvedla Klára Spilková výbornou hru a po výsledku 69 se posunula do druhé desítky konečných výsledků Andalucia Costa del Sol Open de Espana ze série Ladies European Tour.

Klára Spilková po výtečném kole stoupá ve výsledcích
Klára Spilková po výtečném kole stoupá ve výsledcích

30.11.2019 | Výsledek 69 zapisovala ve třetím kole česká golfistka Klára Spilková na posledním letošním turnaji série LET na starém kontinentu a v průběžném pořadí vystoupala na dělené 29. místo. Před nedělním finišem ztrácí na TOP 20 dvě rány. ...

Klára Spilková prošla na LET ve Španělsku cutem
Klára Spilková prošla na LET ve Španělsku cutem

29.11.2019 | Bez větších komplikací zvládla Klára Spilková postup do finálového víkendu turnaje Ladies European Tour ve Španělsku. Po výsledku 73 (+1) figuruje v polovině soutěže na děleném 45. místě.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde