Česká golfová federace

Aktuality

LET Jabra Ladies Open jako generálka na Evian

LET Jabra Ladies Open jako generálka na Evian

Tomáš Přikryl, Středa 22. května 2024

Po napínavém finiši na Amundi German Masters se Ladies European Tour tento týden představí ve Francii při 7. ročníku turnaje Jabra Ladies Open. Na malebném hřišti Evian Resort Golf Club si od čtvrtka 23.5. jako generálku na červencový major „Evian“ zahrají i čtyři české držitelky hracích karet LET.

V Evian Resort Golf Clubu v lázeňském městečku Évian-les-Bains ležícím na břehu Ženevského jezera se od čtvrtka utká ve třech kolech 132 hráček z 34 zemí o prize money 300.000 euro. Vedle 121 kmenových hráček LET si zahraje i 11 hráček na pozvánku od pořadatele. České hráčky nastoupí do 1. kola v nejtypičtější konstelaci letošní sezony LET. Sára Kousková, Jana Melichová, Kristýna Napoleaová a Klára Davidson Spilková tak mají příležitost pojmout Jabra Ladies Open jako generálku na červencový první major sezony LET – The Amundi Evian Championship.

Své plány před turnajem prozradila Sára Kousková: „Po minulém týdnu v Německu jsem se svou hrou spokojena, ač se to na výsledku moc neprojevilo. Plán budeme mít tento týden stejný, tedy snažit se být precizní a zasahovat co nejvíce fairwayí a greenů v regulaci. To bude tady v Evianu stěžejní, protože rough je opravdu výživný a šťavnatý. Celkově je setup hřiště poměrně těžký a velmi podobný majoru, který se tu bude v polovině roku hrát. Hřiště samo o sobě je krásné, co se týče kvality a vzhledu je nejspíš moje úplně nejoblíbenější na LET. I proto bych zde ráda uspěla.“

Klára Davidson Spilková na hřišti v Évian-les-Bains odehrála svůj první major v profesionální kariéře a proto se na sem vždy velice ráda vrací: „...čím víc tohle hřiště hraju, tím víc ho mám v oblibě. Je náročné, zvláště pak na greenech a okolo nich. Chcete-li tady uspět, musíte právě tahle místa dobře znát. I když je nastavení hřiště snadnější, než bývá na majoru, je to stále pro každou z nás výzva.“ Dále česká profesionálka komentuje aktuální sezónu: „Pořád nemohu najít loňskou konzistenci, bohužel ve všech aspektech své hry. Po minulém týdnu vím, že nejvíc musím zapracovat na krátké hře, která je zrovna v Évianu tou nejdůležitější. Bohužel jsme na trénink neměly ani v Koreji, ani v Berlíně dostatek času a vhodné podmínky. Až tady máme velké tréninkové zázemí a relativně dost času pokusit se vše zlepšit a na krátké hře zapracovat. Na hřišti se naštěstí nic nezměnilo a zůstalo při starém, dobrém. O to víc času mi zbude na trénink.“

Na svou další výzvu po turnaji Amundi German Masters v Německu, kde skončila těsně pod cutem, se chystá i další česká profesionálka Jana Melichová: „Konečný výsledek a neprojití cutem mě zrovna u tohoto turnaje opravdu mrzí. Skvěle jsem začala, ale v druhém dni mě zradily dvě jamky. Strašně nerada obhajuji jakoukoli svoji špatnou hru vnějšími vlivy, ale druhý den se moje dvě spoluhráčky ve flightu dlouho trápily s hledáním míčků, což způsobilo zpoždění a následně nás začali stíhat rozhodčí. Tlak a nutnost pomáhat s hledáním narušil můj rytmus a dvě jamky mi výrazně pokazily skóre, které jsem už nedokázala na posledních jamkách otočit.“

Po svém nedělním příjezdu do Evianu využila Melichová pondělní uzavření hřiště k přípravě na cvičných plochách a místní akademii. V úterý si zahrála prvních devět jamek a den před turnajem cvičně i druhou devítku, což české golfistce umožní si hřiště, které už zná z minulých let, opět oživit a dobře se připravit. „Hřiště Evian miluji, je těžké, ale nádherné, pro mě je to evropská Augusta,“ svěřila se závěrem Jana Melichová.

Jabra Ladies Open tradičně nabízí hráčkám neobvyklý formát startu ze 6. a 15.jamky. Na hřiště dlouhé 5738 a parem jen 71 se ve čtvrtek vydají Češky v tomto pořadí:

Sára Kousková v 8:55 z jamky č. 6, Kristýna Napoleaová v 9:17 z jamky č. 15, Jana Melichová ve 12:51 z jamky č. 6 a jako poslední z našich Klára Davidson Spilková ve 13:35 z jamky č. 15.

Výsledky Jabra Ladies Open série Ladies European Tour 2024 najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: Tristan Jones / LET

Datum: Středa 22. května 2024
Všechny články autora

Související články

Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...
Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...

21.07.2024 | Český sen sledovali účastníci a diváci Dutch Ladies Open 2024 19.-21. července v Nizozemsku. Jana Melichová vybojovala své druhé vítězství na LET v kariéře a poprvé se z triumfu raduje jako profesionálka. Fantastický český úspěch v Nizozemsku podtrhla Sára Kousková svým děleným sedmým místem.

Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně
Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně

06.07.2024 | Po druhém dni Aramco Team Series na LET v Londýně se Kristýna Napoleaová radovala z postupu do finále a především z dalšího zážitku týmového triumfu, který si odváží jako členka týmu Nadaud. Individuálně se z Češek nejlépe dařilo dělené 26. Sáře Kouskové, hrající do poslední devítky na dohled TOP10.

Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...
Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...

02.07.2024 | Předposledním turnajem před olympijskou přestávkou Ladies European Tour je na programu od středy do pátku 3.–5.7. Aramco Team Series presented by PIF - London. Do prestižní týmové soutěže na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna nastoupí pětice českých profesionálek.

Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...
Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...

23.06.2024 | Tereza Melecká a Sára Kousková v TOP20, potvrzené dvě české hráčky na olympijský golfový turnaj, nejlepší umístění Terezy Koželuhové na Ladies European Tour. To jsou kromě perfektně zvládnuté organizace hlavní české radosti na skončeném Tipsport Czech Ladies Open na hřišti Royal Beroun Golf Clubu.

Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...
Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...

20.06.2024 | V Royal Beroun Golf Clubu po měsících velkých příprav vypukne v pátek 21. června český golfový svátek. V třídenním turnaji Tipsport Czech Ladies Open nejvyšší evropské profesionální ženské soutěže svedou boje o titul a prize money 300 000 eur nejlepší hráčky pěti kontinentů.

Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří
Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří

18.06.2024 | Turnaj nejvyšší evropské soutěže LET se odehraje už tento víkend, a popáté v Royal Golf Clubu Beroun. Tři profesionálky, které se z celkového počtu čtrnácti českých golfistek zúčastnily v Berouně setkání s médii před startem turnaje, naznačily pro nadcházející vrcholný domácí podnik nejvyšší ambice.

Tipsport Czech Ladies Open: Jedinečný zážitek ...
Tipsport Czech Ladies Open: Jedinečný zážitek ...

07.06.2024 | Jedna ze sportovně nejcennějších událostí roku, turnaj Tipsport Czech Ladies Open hraný od 21. do 23. června 2024 v Royal Beroun Golf Clubu, má letos opět také jedinečnou finanční hodnotu. ...

Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum
Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum

30.05.2024 | Po týdnu stráveném ve Francii se Ladies European Tour (LET) vydává na dva turnaje do Švédska, z nichž jako první bude město Helsingborg a Allerum Golf Club hostit od pátku 31. května do neděle 2. června turnaj Dormy Open. Česká družina se zde rozroste o pátou stabilní členku LET Terezu Meleckou.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde