Česká golfová federace

Aktuality

Tipsport Czech Ladies Open: Jedinečný zážitek z golfu pošesté

Tipsport Czech Ladies Open: Jedinečný zážitek z golfu pošesté

Tisková zpráva , Pátek 7. června 2024

Jedna ze sportovně nejcennějších událostí roku, turnaj Tipsport Czech Ladies Open hraný od 21. do 23. června 2024 v Royal Beroun Golf Clubu, má letos opět také jedinečnou finanční hodnotu.

Na prize money se profesionálkám v globální sérii Ladies European Tour rozdělí 300 000 eur, přičemž vítězka získá 45 000 eur, a to z turnaje dělá také výjimečný milník ženského sportu z domácího i evropského hlediska.

Letos je Tipsport Czech Ladies Open navíc poslední příležitostí zabojovat o olympijské hry, protože den po finále se uzavře konečná nominace šedesáti hráček pro srpnové klání v Paříži, včetně dvou míst pro české hráčky. K dnešnímu dni drží nominační karty v rukou Klára Spilková a Sára Kousková. Před startem celkově šestého ročníku českého turnaje LET se tak mají diváci, ať už přímo na místě, nebo prostřednictvím přímých přenosů O2 TV Sport, na co těšit.

Opět je zaručena elita, jak domácích, tak zahraničních hráček (132 hráček z 25 zemí celého světa). Český golf má ovšem už čtyři profesionálky, které letos skončily na zahraničních turnajích LET v Top 10. Jsou to Klára Davidson Spilková, Sára Kousková, Jana Melichová a Tereza Melecká. Jen jedno místo od nejlepší desítky zůstala také Kristýna Napoleaová. Tři Češky – Davidson Spilková, Napoleaová a Melichová – jsou navíc vítězkami Ladies European Tour z předchozích let a Melichová dokonce předloňskou šampionkou právě z Berouna. Výše uvedenou pětici českých profesionálek startujících na LET doplňuje Tereza Koželuhová, která po velmi solidním prosincovém kvalifikačním turnaji pro LET v Maroku, zahájila sezónu LET / LETAS později.

A budou tu ještě skvělé amatérky, jako juniorská mistryně světa Denisa Vodičková nebo Patricie Macková, které spolu s dalšími profesionálkami Evou Koželuhovou, Šideri Váňovou a Kateřinou Vlašínovou, přinesou nejkvalitnější podívanou z domácího hlediska.

Z aktuálního Top 10 evropského žebříčku Order of Merit se v Berouně ukáže nejméně polovina hráček. Patří mezi ně letošní turnajové vítězky, Belgičanka Manon De Roey (Investec South African Women´s Open), Švýcarka Chiara Tamburlini (Joburg Ladies Open) a Shannon Tan ze Singapuru (Magical Kenya Ladies Open). Obhájkyně titulu, Indka Diksha Dagar, je momentálně devátou hráčkou letošního pořadí LET.

Diváci si mohou zakoupit vstupenky v síti Ticketportal. Golfisté, kteří si zakoupí fee na Teetime.cz, dostanou vstupenku zdarma. A všichni, kdo mají rádi golf, jsou srdečně zváni začít léto, jak se patří, právě v Berouně.

www.czechladiesopen.cz

Program turnaje 2024:

  • Pátek 21.6.
    První kolo 8:00 – 19:00, české hráčky a nejlepší zahraniční hráčky v bloku  13:00 – 19:00,  (přímý TV přenos O2 TV Sport 14:00-18:00)
  • Sobota 22.6.
    Druhé kolo a cut 8:00 – 19:00, české hráčky a nejlepší zahraniční hráčky 8:00 – 14:00, (přímý TV přenos O2 TV Sport 10:00-14:00)
  • Neděle 23.6.
    Finále 8:30 – 15:30, (TV přenos O2 TV Sport 11:00-16:00)         

Vítězky Tipsport Czech Ladies Open:

  • 2019  Karlštejn - Carly BOOTH, Skotsko
  • 2020  Beroun - Emily PEDERSEN, Dánsko, členka týmu Evropy, Solheim cup 2023
  • 2021  Beroun - Atthaya THITIKUL, Thajsko, světová hráčka č. 2, podzim  2022
  • 2022  Beroun - Jana MELICHOVÁ, Česko
  • 2023  Beroun - Diksha DAGAR, Indie

Text a foto: Tipsport Czech Ladies Open

 

 

Autor: Tisková zpráva  
Datum: Pátek 7. června 2024
Všechny články autora

Související články

Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...
Tipsport Czech Ladies Open: přípravy vystřídá ...

20.06.2024 | V Royal Beroun Golf Clubu po měsících velkých příprav vypukne v pátek 21. června český golfový svátek. V třídenním turnaji Tipsport Czech Ladies Open nejvyšší evropské profesionální ženské soutěže svedou boje o titul a prize money 300 000 eur nejlepší hráčky pěti kontinentů.

Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...
Vítězná Jana Melichová věnovala triumf na LET ...

21.07.2024 | Český sen sledovali účastníci a diváci Dutch Ladies Open 2024 19.-21. července v Nizozemsku. Jana Melichová vybojovala své druhé vítězství na LET v kariéře a poprvé se z triumfu raduje jako profesionálka. Fantastický český úspěch v Nizozemsku podtrhla Sára Kousková svým děleným sedmým místem.

Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně
Cut a týmové vítězství Napoleaové v Londýně

06.07.2024 | Po druhém dni Aramco Team Series na LET v Londýně se Kristýna Napoleaová radovala z postupu do finále a především z dalšího zážitku týmového triumfu, který si odváží jako členka týmu Nadaud. Individuálně se z Češek nejlépe dařilo dělené 26. Sáře Kouskové, hrající do poslední devítky na dohled TOP10.

Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...
Golfistky budou na LET v Londýně konkurovat tenisu ...

02.07.2024 | Předposledním turnajem před olympijskou přestávkou Ladies European Tour je na programu od středy do pátku 3.–5.7. Aramco Team Series presented by PIF - London. Do prestižní týmové soutěže na hřišti golfového klubu Centurion v St. Albans na předměstí Londýna nastoupí pětice českých profesionálek.

Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...
Několik českých radostí na Tipsport Czech Ladies ...

23.06.2024 | Tereza Melecká a Sára Kousková v TOP20, potvrzené dvě české hráčky na olympijský golfový turnaj, nejlepší umístění Terezy Koželuhové na Ladies European Tour. To jsou kromě perfektně zvládnuté organizace hlavní české radosti na skončeném Tipsport Czech Ladies Open na hřišti Royal Beroun Golf Clubu.

Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří
Tipsport Czech Ladies Open: Domácí hráčky si věří

18.06.2024 | Turnaj nejvyšší evropské soutěže LET se odehraje už tento víkend, a popáté v Royal Golf Clubu Beroun. Tři profesionálky, které se z celkového počtu čtrnácti českých golfistek zúčastnily v Berouně setkání s médii před startem turnaje, naznačily pro nadcházející vrcholný domácí podnik nejvyšší ambice.

Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum
Hráčky čeká na LET ve Švédsku „divoké“ Allerum

30.05.2024 | Po týdnu stráveném ve Francii se Ladies European Tour (LET) vydává na dva turnaje do Švédska, z nichž jako první bude město Helsingborg a Allerum Golf Club hostit od pátku 31. května do neděle 2. června turnaj Dormy Open. Česká družina se zde rozroste o pátou stabilní členku LET Terezu Meleckou.

Amundi German Masters ozdobilo české eso
Amundi German Masters ozdobilo české eso

19.05.2024 | Třetí květnový víkend patřil na okruhu LET Amundi German Masters. Z neobvykle početné skupiny šesti českých profesionálek se do víkendového finále podívala jen obhájkyně Kristýna Napoleaová a aktuální česká jednička na LET Sára Kousková. Turnaj ozdobila Tereza Melecká svým prvním esem kariéry.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde