Česká golfová federace

Aktuality

CLGA-JUST Ladies 2024 se rozrůstá na osm turnajů

CLGA-JUST Ladies 2024 se rozrůstá na osm turnajů

Tomáš Přikryl, Pondělí 29. dubna 2024

Czech Ladies Golf Association na prahu nové sezóny těší nárůst počtu členek i zvýšený zájem amatérských golfistek o svůj program. Hlavní soutěž CLGA-JUST Ladies, hraná na prémiových hřištích ČR, startuje 30.4. na hřišti Royal Beroun GC. Tento i další turnaj na Karlštejně už hlásí naplněnou kapacitu.

Jako své poslání si od svého vzniku v r. 2004 stanovila Czech Ladies Golf Association (CLGA) všestranně podporovat ženy hrající golf na amatérské úrovni. Asociace chce motivovat a podporovat amatérské hráčky všech úrovní k tomu, aby golf hrály nejen pro radost, ale i soutěžně. Přirozeně tak CLGA hned na začátku své existence našla společnou řeč i příležitosti ke spolupráci s Českou golfovou federací (ČGF). Velmi pozitivně hodnotí partnerství mezi ČGF a Czech Ladies Golf Association její prezidentka Darina Muchová: „Česká golfová federace nám pomáhá s dlouhodobými žebříčky, na turnaje nám poskytuje rozhodčího, který pomáhá ženám lépe se orientovat v pravidlech a také udržovat tempo hry. Na dvoudenním turnaji Cihelny a Mariánské lázně plánujeme také vzdělávací workshop o pravidlech. Federace byla také u zrodu našeho grafického vizuálu a náš claim JUST Ladies! vymyslel generální sekretář ČGF Aleš Libecajt.“

Darina Muchová také prozradila některé novinky série CLGA-JUST Ladies 2024: „Letos jsme pro hráčky připravili o dva turnaje více a to právě Cihelny a Mariánské Lázně. Mezi těmito dvěma koly mohou hráčky přenocovat v hotelu Esplanade v Mariánských lázních, kde se mohou zúčastnit workshopu o pravidlech golfu a jako ženy určitě ocení i workshop, který jsme pro ně připravili s naším partnerem Líčírna.“

CLGA se v roce 2023 podařilo navýšit počet členek na 140 a v letošním roce se toto číslo dále navýšilo, jak upřesňuje prezidentka CLGA Muchová: „Asociace nyní čítá kolem 170 členek a pokládáme to za veliký úspěch! Zatímco loni při prvním turnaji jsme se obávali, že se přihlásí malý počet žen, nyní je to tak, že do Berouna byla už před dvěma týdny obsazena kapacita 72 hráček a když jsme ji navýšili na 80, zaplněna byla do hodiny. Ještě nyní máme na čekací listině 7 hráček. Turnaj na Karlštejně už se také naplnil, i tam zkoušíme kapacitu navýšit. Je to skvělé, protože cílem CLGA je právě takováhle aktivace žen, aby se ke golfu vrátily, nebo s ním začaly. Já osobně jsem také šťastná, že mám kolem sebe ženy, které se do toho pustily se mnou. Organizace není úplně jednoduchá a je to taková bohulibá činnost, žádná komerční tour. Proto moc děkuji Martině Hüblové a Heleně Lacinové, že svůj volný čas věnují CLGA, se stejným a jediným cílem jako já, aby ženy golf milovaly.“

CLGA-JUST Ladies, stejně jako jiné velké golfové projekty, se neobejdou bez podpory partnerů a o jejich přízeň se bude moci opřít asociace i v roce 2024. „Našich partnerů si velice vážíme. Jejich podpora je pro nás důležitá, protože dělají naše turnaje atraktivními. Ženy u nás díky nim vyhrávají fantastické ceny v jednotlivých turnajích i v soutěži celosezónní. Vážíme si štědré podpory celých turnajů stejně jako menších partnerství, ať už jsou to svačinky od Mixit či nápoje od Mattoni, které dostane každá hráčka. Důležitá jsou pro nás ale také skvělá hřiště. Jsme rádi, že nás chtějí a my pevně věříme, že i jim to do budoucna přivede spousty dalších hráček. Myslím, že pro všechny naše partnery je zpětná vazba z podpory CLGA skvělá,“ uzavírá prezidentka CLGA Darina Muchová.

Kalendář série CLGA-JUST Ladies 2024:

  • 30.04. Royal Beroun Golf Club presented by Vodafone
  • 21.05. Golf Resort Karlštejn presented by Chopard
  • 11.06. Loreta Golf Pyšely presented by CarTec
  • 30.07. Golf Resort Karlovy Vary presented by Thun
  • 19.08. Panorama Golf Resort Kácov presented by Pilsner Urquell
  • 12.09. Cihelny Golf & wellness resort
  • 13.09. Royal Golf Club Marianské Lázně
  • 1.10. Albatross Golf Resort - finále

Více informací o Czech Ladies Golf Association a sérii CLGA-JUST Ladies 2024 najdete zde.

Připravil: -vrk-
Foto: clga.cz

Datum: Pondělí 29. dubna 2024
Všechny články autora

Související články

CLGA – sportovně založené golfistky našly svoji ...
CLGA – sportovně založené golfistky našly svoji ...

28.11.2023 | Czech Ladies Golf Association naplnila v roce 2023 své poslání. Vytvořila zázemí amatérským golfistkám, které mají zájem se navzájem potkávat a sdílet radost z aktivního života. Během jediné sezóny má asociace více než 140 členek. ČGF stejně jako letos podporuje aktivity CLGA i v roce 2024.

Jiří Zuska: Cesta na PGA Tour
Jiří Zuska: Cesta na PGA Tour

26.02.2023 | Dlouhodobě nejlepší český amatér Jiří Zuska má ve svém golfovém životopise mnoho úspěchů, které stále posouvaly možnosti, kterých je mladý golfista z České republiky schopen dosáhnout. Vše vedlo k dosavadnímu vrcholu – jako první Čech bude startovat na turnaji PGA Tour.

Hana Ryšková se po zranění vrací na turnajovou scénu
Hana Ryšková se po zranění vrací na turnajovou scénu

23.02.2023 | Zdravotní problémy od minulého jara zdržovaly jednu z předních českých amatérek Hanu Ryškovou od soutěžního golfu. V tomto týdnu hráčka týmu University of Lousville měla konečně možnost otestovat svou hru ve velmi silné konkurenci jednoho z nejlépe obsazených turnajů v univerzitním golfu v USA.

Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu
Sára Kousková s nejlepším umístěním ve WAGRu

30.10.2021 | Nejlepší česká amatérka Sára Kousková dosáhla kariérního maxima ve světovém amatérském žebříčku WAGR, aktuálně jí patří 37. místo. Mezi amatéry je nejlepší znovu Jiří Zuska (139.). Profesionálům nadále s přehledem vládnou Klára Spilková a Ondřej Lieser.

První kolo se na Kaskádě kvůli počasí nedohrálo, ...
První kolo se na Kaskádě kvůli počasí nedohrálo, ...

01.07.2021 | Také na Kaskádě ovlivnilo počasí průběh prvního kola, které se kvůli přerušení nestihlo dohrát. Výborně si ale vedl Stanislav Matuš (-5), v TOP 20 jsou z Čechů také Jan Cafourek (-4) a Jakub Bareš (-3). ...

Lieser i Spilková stále drží postavení v žebříčku, ...
Lieser i Spilková stále drží postavení v žebříčku, ...

09.04.2021 | Čeští golfisté Klára Spilková a Ondřej Lieser stále drží postavení v redukovaném světovém žebříčku, které jim zajišťuje případný start na olympiádě v Tokiu. Do čela českých amatérů na žebříčku WAGR se vrátil Jiří Zuska.

Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...
Čechům se (nejen) ve světových žebříčcích nadále ...

22.07.2020 | Zatímco profesionální sezóna se teprve rozjíždí, amatéři se chystají na domácí vrchol sezóny. V čele českých hráčů a hráček ve světových žebříčcích jsou amatéři Sára Kousková a Jiří Zuska a profesionálové Klára Spilková s Ondřejem Lieserem. Jakub Janda je dokonce v čele evropského pořadí nadějí.

Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (6.)
Výkonnostní amatéři v pilné přípravě (6.)

25.04.2020 | V pátek měla během 1. Raiffeisenbank Czech Golf Amateur Tour odstartovat tuzemská sezóna, ale soutěžní golf ještě povolen není. Přední čeští amatéři přesto pokračují v pilné přípravě, ale jak se svěřují v naší anketě, už by chtěli být ve víru turnajů.

Reklama
Banner
X HCP HCP

HráčPřihlásit zde